marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Huawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark


24.05.2024
Objavil: Dare Gliha

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

Revolucionaren korak v razvoju mobilne fotografije

Inovativne tehnologije mobilne fotografije so zaznamovale pametne telefone serije »P«, ki so jo letos preimenovali v »Pura«. Huawei Pura 70 Ultra odlikuje cela vrsta novih tehnologij in funkcij, med katerimi je fotografiranje predmeta, ki se giblje s hitrostjo 300 kilometrov na uro s hitrimi časi zaklopa (Ultra SnapShot). To pomeni, da lahko zamrznete najbolj dragocene in minljive trenutke, od hišnega ljubljenčka, ki teče proti vam, ko se vrnete domov, ali najljubšega športnika na energični tekmi. Strokovnjaki so izpostavili tudi funkcijo samodejnega ostrenja fotoaparata in jim zaradi natančnosti in visoke hitrosti v vseh preizkušenih pogojih, ki so posledica povečane občutljivosti na svetlobo kamer Ultra Lighting in pogona Huawei XD, dodelil visoko oceno 125 točk.

Nekaj posebnega je njegova glavna kamera Ultra Lighting Pop-Out z 1-palčnim tipalom in zaslonko f/1.6. Da izboklina z objektivi ne bi bila prevelika, ohišje se namreč ponaša z debelino 8,4 milimetra, posebni mehanizem objektiv med fotografiranjem potisne navzven. Po zaslugi te inovacije kamera zajeme več svetlobe, nočni prizori so jasnejši in dinamični razpon višji. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da ima kamera širok dinamični razpon, izjemne kontraste in prijetne barve med pregledovanjem fotografij na zaslonu.

Poleg izredne glavne kamere je Huawei Pura 70 Ultra opremljen z novo generacijo kamere Ultra Lighting Macro, primerne tudi za bližinsko fotografijo. Z največjo zaslonko f/2.0 v industriji med kamerami s periskopskim objektivom zagotavlja, da so fotografije v vseh svetlobnih razmerah svetle in jasne. Kamera je dobila oceno 164 točk, pri čemer so ocenjevalci posebej pohvalili prijetno perspektivo in ostrino bližinskih fotografij ter visoko raven podrobnosti in nizko raven šuma pri vseh preizkušenih povečavah.

Navdihnjen razvoj globalne fotografske kulture

Letošnje leto je nekaj posebnega tudi v pogledu širjenje kulture mobilne fotografije. Poleg fotografskega natečaja Huawei XMAGE 2024 so pripravili še globalno razstavo z naslovom »Svet, ki ogreje srce«, posvečeno 12 letom mobilne fotografije Huawei. 300 fotografij, posnetih s pametnimi telefoni Huawei, je bilo izbranih med milijoni prijavljenih. Prikazujejo trenutke topline, miru in svetlobe z vseh koncev sveta ter pristnost običajnih ljudi in vsebujejo novo filozofijo blagovne znamke Huawei XMAGE, »Moč podobe«. Njen cilj je z vrhunsko tehnologijo in izkušnjami podžgati domišljijo, ustvarjalnost in spoštovanje uporabnikov ter prikazati njen močan vpliv na njihova življenja.

Letošnje nagrade XMAGE uvajajo nove kategorije: Trenutki, Obrazi, Tako daleč, tako blizu in Stil, ki prikazujejo Huaweievo vodilno vlogo na področju posnetkov, portretne fotografije, telefoto in makro fotografije ter barvnega sloga. Poleg tega so bile oblikovane nove nagrade, ki umetnike spodbujajo k raziskovanju različnih izraznih oblik in tem z uporabo Huaweievih vodilnih fotografskih zmogljivosti telefonov serij Mate in Pura. Vsakoletni natečaj kot odprta platforma za fotografsko odličnost pametnih telefonov spodbuja uporabo edinstvenih perspektiv in neomejene ustvarjalnosti, da bi mobilna fotografija dobila globlji umetniški pomen in estetski izraz. Od leta 2017 so na letnem tekmovanju sodelovali uporabniki iz več kot 170 držav, ki so doslej prispevali skoraj 4 milijone fotografskih del. Zaradi tega so nagrade Huawei XMAGE samostojna kulturna dediščina, saj vsebujejo delčke človeške zgodovine.

Pametni telefoni serije Huawei Pura 70 bodo kmalu na voljo tudi na slovenskem trgu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki