marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Huawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990


09.09.2019
Objavil: Dare Gliha

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

»Kirin 990 (5G) je prvi 5G sistem na čipu na svetu, končnim uporabnikom pa bo predčasno omogočil dostop do vrhunske 5G povezljivosti v prvem letu komercializacije tehnologije 5G,« je dejal Richard. »Za izpolnitev potreb uporabnikov po boljši 5G izkušnji v obdobju 5G, je bil Kirin 990 (5G) v celoti nadgrajen z vidika zmogljivosti in učinkovitosti porabe energije, uporabe umetne inteligence in procesorjem za obdelavo signalov ISP, tako da uporabniško izkušnjo na mobilnih telefonih dvigne na novo raven.«
Kirin 990, ki je bil predstavljen skupaj s Kirinom 990 (5G), pa je bil tudi zasnovan z enako filozofijo in prav tako prinaša impresivno večjo zmogljivost, energijsko učinkovitost, zmožnosti umetne inteligence in naprednejšo fotografijo, s čemer ponuja boljšo uporabniško izkušnjo širši skupini uporabnikov pametnih telefonov 4G.

Napredni 5G sistem na čipu prinaša izjemno hitro 5G povezljivost

Huaweiev Kirin 990 (5G) je prvi 5G sistem na čipu (SoC) na svetu in prinaša najbolj kompaktno pametno rešitev 5G v industriji. Izdelan v 7 nm tehnologiji (7 nm + EUV) in z integriranim modemom za 5G omrežja, Kirin 990 (5G) zavzame manj površine in porabi manj energije. Še več, Kirin 990 (5G) je prvi polno frekvenčni 5G sistem na čipu, ki podpira tako nesamostojno (NSA) kot samostojno (SA) arhitekturo omrežja ter tudi časovni dupleks TDD oziroma FDD, kar mu omogoča izvrševanje zahtev strojne opreme v različnih omrežjih in načinih povezovanja. Izdelan na osnovi odličnih komunikacijskih zmogljivosti modema Balong 5000, Kirin 990 (5G) doseže hitrost 2,3 Gb/s v smeri k uporabniku ter 1,25 Gb/s v obratni smeri, s tem pa zagotavlja neprekosljivo 5G izkušnjo v industriji.

Inovativna arhitektura NPU za robustno računalniško moč umetne inteligence

Kirin 990 (5G) je prvi premijski sistem na čipu z dvojedrno nevronsko procesno enoto (NPU), narejeno na arhitekturi Da Vinci, ki obsega veliki jedri NPU in malo jedro NPU. Dve večji jedri dosegata odlične zmogljivosti in energijsko učinkovitost med visoko obremenitvijo, malo pa skrbi za nemoteno delovanje aplikacij z nizko porabo energije. Takšna naveza delovanja jeder popolnoma izkoristi in ponazori inteligentno računalniško moč omenjene inovativne arhitekture nevronske procesne enote.

Vrhunska zmogljivost in energetska učinkovitost postavljata nova merila

Osrednji procesor (CPU) Kirina 990 odlikuje trostopenjska energetsko učinkovita struktura, sestavljena iz dveh ultra zmogljivih jeder, dveh visoko zmogljivih jeder in štirih »učinkovitih« malih jeder, s skupno frekvenco delovanja 2,86 GHz. Kirin 990 dodatno uporablja še 16-jedrni grafični procesor (GPU) Mali-G76 in nov predpomnilnik na sistemski ravni, ki z izvajanjem pametne porazdelitve učinkovito prihrani pasovno širino in zmanjša porabo energije. Vodilno izkušnjo igranja mobilnih iger dopolni Kirin Gaming+ 2.0, ki omogoča učinkovito sodelovanje med strojno infrastrukturo in igrami, saj ponuja neprimerljivo gladko in hitro igralno izkušnjo.

Nadgrajeni ISP 5.0 za čudovito fotografsko izkušnjo

Kar zadeva fotografijo, Kirin 990 (5G) ponuja povsem nov procesor za obdelavo signalov slikovnih tipal (ISP 5.0). S preverjanjem skladnosti blokov in 3D filtriranja (BM3D) doseže profesionalno raven strojnega zmanjševanja digitalnega šuma, ki zagotavlja ostrejše slike ter video posnetke tudi v slabših svetlobnih razmerah. Je tudi prvi, ki uporablja dvojno zmanjševanje digitalnega šuma pri procesiranju video posnetkov. Sprotna obdelava videa v realnem času s pomočjo umetne inteligence pa prilagaja barve sličice za sličico in zagotavlja kinematografsko izkušnjo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki