marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei P40 Pro z naskokom na vrhu lestvice DxOMark
06.04.2020

Portal za testiranje kamer in fotoaparatov, DxOMark, je objavil temeljit preizkus kamer pametnega telefona Huawei P40 Pro, v katerem so mu dodelili 128 točk. S tem se je z naskokom zavihtel na prvo mesto enega najbolj verodostojnih spletnih portalov za testiranje fotografskih zmogljivosti pametnih telefonov.

slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

članki

Huawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij


20.09.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

Vseeno pa mobilnika uporabljata odprtokodni Android, tokrat že različice 10 in preobleke EMUI 10, Huawei pa obljublja, da bodo uporabniki navkljub odsotnosti trgovine Play Store še vedno lahko izbirali med več kot 45.000 aplikacijami. Podjetje ima zato velik izziv, kako uporabnike prepričati, naj se vseeno odločijo za nova mobilnika.

V pomoč bodo seveda specifikacije. Oba poganja zmogljivi Kirin 990, hišni procesor, ki je najzmogljivejši do sedaj. Podjetje navaja, da je procesor skorajda za tretjino bolj zmogljiv kot njegov predhodnik Kirin 980. Mobilnika sta skorajda enako velika, razlika v zaslonu je minimalna. Pro različica ima zaslon velikosti 6,53, nepro pa 6,62 palca. Oba imata močno ukrivljen zaslon ob robovih (zaslon je razširjen do polovice širine mobilnika (po debelini), kar so pri podjetju poimenovali horizon display.

Ko bodo mobilniki na voljo, trenutno Huawei še ni podal informacije, kdaj jih bodo pričeli uporabljati, bo pri nas verjetno na voljo le Pro različica. Je tudi bolj zanimiva, saj ima nameščen zmogljivejši fotoaparat, ki ima to pot kar štiri senzorje, en izmed njih je namenjen merjenju globine (ToF). Normalni in ultraširoki kameri uporabljata 40 MP senzor, oba omogočata tudi optično umirjanje slike. Tretji objektiv ima »zgolj« 8 MP, namenjen pa je približevanju, omogoča namreč trikratno optično približavo ter do petkratno hibridno. Baterija kapacitete 4500 mAh naj bi omogočala dolgo delovanje mobilnika, bo pa tudi njeno polnjenje potekalo izredno hitro. S kablom pri 40 W, brezžično pa kar s 27 W. Hitrejše je tudi povratno brezžično polnjenje drugih naprav.

Kot omenjeno v naši regiji trenutno Mate 30 in 30 Pro ne bosta naprodaj. Ceno so za Mate 30 Pro pri Huaweiju nastavili na 1.099 € (8 GB + 256 GB), manj zmogljivo različico Mate 30 pa bo moč dobiti za 799 € (8 GB + 128 GB).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki