marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Huawei predstavil vizijo platforme AppGallery


28.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Postopno širjenje omrežja 5G bo na mobilno izkušnjo vplivalo revolucionarno. Potrošniki vse pogosteje uporabljajo več naprav za različne namene, mobilne aplikacije pa so ključnega pomena za vedno bogatejšo in hiperpovezano izkušnjo. Pri podjetju Huawei verjamejo, da se bo povpraševanje po pametnejših aplikacijah še povečalo, zato želijo imeti pri omogočanju tega vodilno vlogo.

Tu nastopi Huawei AppGallery, uradna platforma za distribucijo aplikacij, ki uporabnikom ponuja novo alternativo. Kot ena od treh najboljših digitalnih trgovin z aplikacijami, Huawei AppGallery ponuja najbolj priljubljene aplikacije in storitve 400 milijonom aktivnih uporabnikov mesečno v več kot 170 državah po celem svetu.

Vizija najboljše trgovine z aplikacijami na svetu

»Pri snovanju platforme nas je ves čas vodila misel 'Zasebnost, ki je pod vašim nadzorom',« je dejal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Business Consumer BG. »Zaščito zasebnosti in kibernetsko varnost postavljamo med osrednje prioritete vseh naših poslovnih dejavnosti in jih tudi dosledno izvajamo v vseh fazah naših izdelkov. Tako smo tudi v Huawei AppGallery implementirali najbolj dovršene rešitve za zaščito zasebnosti in zagotavljanje kibernetske varnosti.«

Huawei ima na stotine milijonov uporabnikov po vsem svetu, ki predstavljajo trdne temelje za razvoj lastnega ekosistema. Skupaj s platformo HMS Core, ki odpira številne zmožnosti Huaweieve programske in strojne opreme, je Huawei na poti k zagotavljanju najboljše in inovativne mobilne izkušnje za uporabnike.

Za blagovno znamko, ki se je izjemno hitro povzpela med 10 najbolj dragocenih znamk po izboru vodilne organizacije za ocenjevanje in strateško svetovanje Brand Finance, se nič več ne zdi nemogoče. Huawei je pravzaprav v razvoj lastnega ekosistema vključil več kot 3000 inženirjev, prav tako pa na enem mestu nudi operativno podporo za razvijalce po vsem svetu, kot tudi financiranje za razvoj inovacij, na primer v svojem programu »Shining-Star«.

Huawei AppGallery je zaupanja vredna platforma s številnimi aplikacijami

Huawei AppGallery nudi popolno varnost in zaščito, vključno s preverjanjem dejanskega imena razvijalca in postopkom pregleda v štirih korakih za varno delovanje aplikacij. Vse aplikacije so podvržene strogemu verifikacijskemu preizkusu, ki preprečuje njihovo morebitno zlonamerno delovanje. Za ustvarjanje varnega okolja za otroke pa vsebuje tudi sistem preverjanja starosti, ki samodejno filtrira razpoložljivost aplikacij glede na starostno skupino uporabnika.

AppGallery uporablja najvišjo stopnjo preverjanja za zaščito občutljivih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Občutljive informacije, kot so na primer biometrični podatki, ne bodo nikoli obdelani zunaj naprave Huawei, kar uporabniku omogoča popoln nadzor nad njegovimi osebnimi podatki. EMUI uporabnikom omogoča tudi nadzor nad dovoljenji za aplikacije. Še pomembneje pa je, da so vsi podatki uporabnikov anonimni in shranjeni le lokalno na napravi.

Huawei AppGallery je mesto kakovostnih aplikacij

Huawei si nenehno prizadeva povečati izbor najboljših svetovnih in lokalnih aplikacij, ki so postale nepogrešljive v digitalnem življenjskem slogu uporabnikov. Huawei AppGallery razvršča aplikacije v 18 kategorij. Te vključujejo novice, družbene medije, zabavne vsebine in številne druge, iskanje po njih pa prek dovršenega brskalnika poteka gladko in enostavno. Če določene aplikacije uporabnik ne najde, lahko njeno ime zelo enostavno doda na seznam želja. Ko bo aplikacija v digitalni trgovini na voljo, pa bo uporabnik o njeni razpoložljivosti takoj obveščen.

Huawei se pri ustvarjanju najboljše uporabniške izkušnje zavezuje tudi k zagotavljanju kakovostnih aplikacij. Enega svojih zadnjih vsebinskih partnerstev je sklenil z eno največjih britanskih medijskih hiš News UK, s čimer želi uporabnikom zagotoviti dostop do najbolj ažurnih novic iz različnih področij. Huaweievi uporabniki bodo tako lahko na svojih napravah še bolj priročno dostopali do dnevno svežih člankov, radijskih oddaj in ekskluzivnih vsebin.

»Mislim, da imamo lahko s Huaweiem resnično dobro dolgoročno partnerstvo. Naredimo lahko veliko inovativnih stvari in še dodatno dvignemo uporabniško izkušnjo na njihovih napravah,« je o sodelovanju s Huaweiem dejala Christina Scott, direktorica tehnološkega razvoja News UK.

Huawei AppGallery ponuja aplikacije, optimizirane za delo na napravah Huawei

Aplikacije naložene s trgovine AppGallery so optimizirane za delovanje na napravah Huawei in zagotavljajo izjemne zmožnosti. Ključno vlogo pri tem igra Huawei HiAI, odprta platforma za pametne naprave, ki sloni na umetni inteligenci in združuje programske in strojne vire iz različnih naprav ter omogoča njihovo medsebojno povezovanje.

Zmožnost inteligentnega prepoznavanja HiAI na primer aplikaciji WPS Office omogoča prepoznavanje besedila v slikah, kot so skenirani dokumenti in fotografije. Aplikacija tako samodejno pregleda in popravi dokumente, to pa močno pripomore k boljši produktivnosti.

Huawei AppGallery prinaša uporabo aplikacij brez njihove namestitve

Še ena napredna lastnost Huaweieve trgovine pa so t. i. hitre aplikacije (Quick Apps). Gre za ekosistem aplikacij, ki za uporabo ne potrebujejo namestitve, vendar kljub temu ponujajo polno uporabniško izkušnjo, napredno funkcionalnost in samodejne posodobitve, ob tem pa porabijo zelo malo prostora v pomnilniku. Čeprav uporabnikom ponujajo enako izkušnjo kot nameščene aplikacije, v primerjavi z aplikacijami za Android vsebujejo le eno petino programske kode, to pa pomeni, da zasedejo precej manj prostora. En gigabajt prostora tako lahko zadosti prostorskim potrebam 2000 hitrih aplikacij, namesto 20 nameščenih aplikacij.

Za hitrejši dostop lahko uporabniki svoje najljubše hitre aplikacije dodajo celo na namizje naprave. Do danes je bilo sicer razvitih že več kot 1700 hitrih aplikacij, najdemo pa jih lahko na 350 milijonih Huaweievih telefonov. Orodja za razvoj hitrih aplikacij bodo postopoma dostopna razvijalcem po vsem svetu in vsi so vabljeni k razvijanju svojih idej.

Huawei si bo z razvojem ekosistema HMS in platforme AppGallery še naprej prizadeval k obogatitvi pametne uporabniške izkušnje na svojih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki