marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei predstavil vizijo platforme AppGallery


28.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Postopno širjenje omrežja 5G bo na mobilno izkušnjo vplivalo revolucionarno. Potrošniki vse pogosteje uporabljajo več naprav za različne namene, mobilne aplikacije pa so ključnega pomena za vedno bogatejšo in hiperpovezano izkušnjo. Pri podjetju Huawei verjamejo, da se bo povpraševanje po pametnejših aplikacijah še povečalo, zato želijo imeti pri omogočanju tega vodilno vlogo.

Tu nastopi Huawei AppGallery, uradna platforma za distribucijo aplikacij, ki uporabnikom ponuja novo alternativo. Kot ena od treh najboljših digitalnih trgovin z aplikacijami, Huawei AppGallery ponuja najbolj priljubljene aplikacije in storitve 400 milijonom aktivnih uporabnikov mesečno v več kot 170 državah po celem svetu.

Vizija najboljše trgovine z aplikacijami na svetu

»Pri snovanju platforme nas je ves čas vodila misel 'Zasebnost, ki je pod vašim nadzorom',« je dejal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Business Consumer BG. »Zaščito zasebnosti in kibernetsko varnost postavljamo med osrednje prioritete vseh naših poslovnih dejavnosti in jih tudi dosledno izvajamo v vseh fazah naših izdelkov. Tako smo tudi v Huawei AppGallery implementirali najbolj dovršene rešitve za zaščito zasebnosti in zagotavljanje kibernetske varnosti.«

Huawei ima na stotine milijonov uporabnikov po vsem svetu, ki predstavljajo trdne temelje za razvoj lastnega ekosistema. Skupaj s platformo HMS Core, ki odpira številne zmožnosti Huaweieve programske in strojne opreme, je Huawei na poti k zagotavljanju najboljše in inovativne mobilne izkušnje za uporabnike.

Za blagovno znamko, ki se je izjemno hitro povzpela med 10 najbolj dragocenih znamk po izboru vodilne organizacije za ocenjevanje in strateško svetovanje Brand Finance, se nič več ne zdi nemogoče. Huawei je pravzaprav v razvoj lastnega ekosistema vključil več kot 3000 inženirjev, prav tako pa na enem mestu nudi operativno podporo za razvijalce po vsem svetu, kot tudi financiranje za razvoj inovacij, na primer v svojem programu »Shining-Star«.

Huawei AppGallery je zaupanja vredna platforma s številnimi aplikacijami

Huawei AppGallery nudi popolno varnost in zaščito, vključno s preverjanjem dejanskega imena razvijalca in postopkom pregleda v štirih korakih za varno delovanje aplikacij. Vse aplikacije so podvržene strogemu verifikacijskemu preizkusu, ki preprečuje njihovo morebitno zlonamerno delovanje. Za ustvarjanje varnega okolja za otroke pa vsebuje tudi sistem preverjanja starosti, ki samodejno filtrira razpoložljivost aplikacij glede na starostno skupino uporabnika.

AppGallery uporablja najvišjo stopnjo preverjanja za zaščito občutljivih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Občutljive informacije, kot so na primer biometrični podatki, ne bodo nikoli obdelani zunaj naprave Huawei, kar uporabniku omogoča popoln nadzor nad njegovimi osebnimi podatki. EMUI uporabnikom omogoča tudi nadzor nad dovoljenji za aplikacije. Še pomembneje pa je, da so vsi podatki uporabnikov anonimni in shranjeni le lokalno na napravi.

Huawei AppGallery je mesto kakovostnih aplikacij

Huawei si nenehno prizadeva povečati izbor najboljših svetovnih in lokalnih aplikacij, ki so postale nepogrešljive v digitalnem življenjskem slogu uporabnikov. Huawei AppGallery razvršča aplikacije v 18 kategorij. Te vključujejo novice, družbene medije, zabavne vsebine in številne druge, iskanje po njih pa prek dovršenega brskalnika poteka gladko in enostavno. Če določene aplikacije uporabnik ne najde, lahko njeno ime zelo enostavno doda na seznam želja. Ko bo aplikacija v digitalni trgovini na voljo, pa bo uporabnik o njeni razpoložljivosti takoj obveščen.

Huawei se pri ustvarjanju najboljše uporabniške izkušnje zavezuje tudi k zagotavljanju kakovostnih aplikacij. Enega svojih zadnjih vsebinskih partnerstev je sklenil z eno največjih britanskih medijskih hiš News UK, s čimer želi uporabnikom zagotoviti dostop do najbolj ažurnih novic iz različnih področij. Huaweievi uporabniki bodo tako lahko na svojih napravah še bolj priročno dostopali do dnevno svežih člankov, radijskih oddaj in ekskluzivnih vsebin.

»Mislim, da imamo lahko s Huaweiem resnično dobro dolgoročno partnerstvo. Naredimo lahko veliko inovativnih stvari in še dodatno dvignemo uporabniško izkušnjo na njihovih napravah,« je o sodelovanju s Huaweiem dejala Christina Scott, direktorica tehnološkega razvoja News UK.

Huawei AppGallery ponuja aplikacije, optimizirane za delo na napravah Huawei

Aplikacije naložene s trgovine AppGallery so optimizirane za delovanje na napravah Huawei in zagotavljajo izjemne zmožnosti. Ključno vlogo pri tem igra Huawei HiAI, odprta platforma za pametne naprave, ki sloni na umetni inteligenci in združuje programske in strojne vire iz različnih naprav ter omogoča njihovo medsebojno povezovanje.

Zmožnost inteligentnega prepoznavanja HiAI na primer aplikaciji WPS Office omogoča prepoznavanje besedila v slikah, kot so skenirani dokumenti in fotografije. Aplikacija tako samodejno pregleda in popravi dokumente, to pa močno pripomore k boljši produktivnosti.

Huawei AppGallery prinaša uporabo aplikacij brez njihove namestitve

Še ena napredna lastnost Huaweieve trgovine pa so t. i. hitre aplikacije (Quick Apps). Gre za ekosistem aplikacij, ki za uporabo ne potrebujejo namestitve, vendar kljub temu ponujajo polno uporabniško izkušnjo, napredno funkcionalnost in samodejne posodobitve, ob tem pa porabijo zelo malo prostora v pomnilniku. Čeprav uporabnikom ponujajo enako izkušnjo kot nameščene aplikacije, v primerjavi z aplikacijami za Android vsebujejo le eno petino programske kode, to pa pomeni, da zasedejo precej manj prostora. En gigabajt prostora tako lahko zadosti prostorskim potrebam 2000 hitrih aplikacij, namesto 20 nameščenih aplikacij.

Za hitrejši dostop lahko uporabniki svoje najljubše hitre aplikacije dodajo celo na namizje naprave. Do danes je bilo sicer razvitih že več kot 1700 hitrih aplikacij, najdemo pa jih lahko na 350 milijonih Huaweievih telefonov. Orodja za razvoj hitrih aplikacij bodo postopoma dostopna razvijalcem po vsem svetu in vsi so vabljeni k razvijanju svojih idej.

Huawei si bo z razvojem ekosistema HMS in platforme AppGallery še naprej prizadeval k obogatitvi pametne uporabniške izkušnje na svojih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki