marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei najavil poslovne rezultate za prvo polovico leta 2018


09.08.2018
Objavil: Thomas Bergant

Huawei Consumer Business Group je pred nekaj dnevi najavil svoje poslovne rezultate za prvo polovico leta 2018. Podjetje je objavilo trdno rast z več kot 95 milijonov odposlanih enot globalno. Po podatkih organizacije IDC se je Huawei povzpel in postal drugi največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu v drugi četrtini leta z globalnim tržnim deležem v višini 15,8 %.

Zadnjih šest mesecev je bilo izjemnih za Huawei: na vseh trgih in v vseh linijah izdelkov ga je namreč zaznamovala predvsem vztrajna rast posla. Za naš uspeh je zaslužna naša predanost inovacijam in, najbolj pomembno, našim strankam. V prihodnosti bo Huawei ostal osredotočen na stalne izboljšave naše ponudbe s poudarkom na umetni inteligenci v napravah in širšem ekosistemu Huawei,” je povedal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer Buisness Group.

Poudarki poslovnih rezultatov
* Serija Huawei P20: Z združevanjem umetnosti in tehnologije je bila serija P20 zelo dobro sprejeta med modno osveščenimi potrošniki. Svetovne pošiljke serije Huawei P20 so presegle 9 milijonov enot.

* Serija Huawei Mate 10: Najnovejša serija Huawei Mate je postavila trend za mobilno umetno inteligenco ter utrdila položaj podjetja v najvišjem tržnem segmentu z globalnimi pošiljkami, ki presegajo 10 milijonov enot.

* Serija Huawei Nova: Svetovno je število uporabnikov serije Nova preseglo 50 milijonov. To je prispevalo k rasti celotnega srednjega cenovnega segmenta pametnih telefonov. Pošiljke serije Nova so se povišale za 60 % glede na lansko leto.

* Nosljive naprave Huawei so dosegle izjemno rast v višini 147 %, glede na lansko leto.

* Trgovina na drobno je zrasla in tako ima sedaj Huawei več kot 53.000 trgovin in 3.500 t.i. Huawei Experience trgovin po vsem svetu. Podjetje načrtuje okrepitev mreže trgovin na drobno z dodatnimi 10.000 trgovinami in 700 t.i. Huawei Experince trgovinami do konca leta 2018.

Prepoznavnost blagovne znamke v porastu
Izjemen uspeh paradnih naprav Huawei, kot tudi naprav v srednjem razredu, so pripomogli k vrednosti blagovne znamke Huawei. Huawei se je uvrstil na 25. mesto lestvice Brand Finance Global 500 ter na 48. mesto lestvice BrandZ Top 100 Most Vluble Global Brands. Ob tem velja omeniti, da je Huawei edino kitajsko podjetje, ki se mu je uspelo uvrstiti na lestvico Forbes Top 100 v letu 2018.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki