marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Huawei ponovno zaseda prvo mesto na kitajskem trgu zložljivih pametnih telefonov


06.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Nove tržne raziskave na Kitajskem kažejo, da Huawei trenutno prodaja največ zložljivih pametnih telefonov v državi, saj je v prvi polovici letošnjega leta dosegel več kot 50 odstotni tržni delež. Omenjeni tržni delež so dosegli celo brez možnosti povezljivosti 5G, saj še vedno veljajo sankcije, ki jim onemogočajo uporabo te tehnologije.

Obstajajo sicer govorice, da podjetje načrtuje različico svojega najnovejšega telefona Huawei Mate X3 s podporo 5G, vendar te niso potrjene in se zagotovo ne odražajo v številkah.

Vsekakor je zasesti prvo mesto v tem tržnem segmentu na Kitajskem precej impresivno, saj je tu več tekmecev, s katerimi se je treba spopasti. Medtem ko imajo zahodni trgi omejeno izbiro zložljivih pametnih telefonov zunaj Samsunga, ima kitajski trg na tone možnosti od podjetij vivo, Honor, Oppo in Xiaomi.

Za Huaweijem je na drugem mestu Oppo, tesno mu sledi Samsung, medtem ko vivo, Honor, Xiaomi in Motorola zaključijo lestvico v tem vrstnem redu.

Poročilo kaže tudi solidno 72-odstotno medletno rast segmenta zložljivih telefonov v državi, kar je trend, ki se bo z izboljševanjem zložljive tehnologije verjetno obdržal še kar nekaj časa.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki