marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Huawei ponovno zaseda prvo mesto na kitajskem trgu zložljivih pametnih telefonov


06.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Nove tržne raziskave na Kitajskem kažejo, da Huawei trenutno prodaja največ zložljivih pametnih telefonov v državi, saj je v prvi polovici letošnjega leta dosegel več kot 50 odstotni tržni delež. Omenjeni tržni delež so dosegli celo brez možnosti povezljivosti 5G, saj še vedno veljajo sankcije, ki jim onemogočajo uporabo te tehnologije.

Obstajajo sicer govorice, da podjetje načrtuje različico svojega najnovejšega telefona Huawei Mate X3 s podporo 5G, vendar te niso potrjene in se zagotovo ne odražajo v številkah.

Vsekakor je zasesti prvo mesto v tem tržnem segmentu na Kitajskem precej impresivno, saj je tu več tekmecev, s katerimi se je treba spopasti. Medtem ko imajo zahodni trgi omejeno izbiro zložljivih pametnih telefonov zunaj Samsunga, ima kitajski trg na tone možnosti od podjetij vivo, Honor, Oppo in Xiaomi.

Za Huaweijem je na drugem mestu Oppo, tesno mu sledi Samsung, medtem ko vivo, Honor, Xiaomi in Motorola zaključijo lestvico v tem vrstnem redu.

Poročilo kaže tudi solidno 72-odstotno medletno rast segmenta zložljivih telefonov v državi, kar je trend, ki se bo z izboljševanjem zložljive tehnologije verjetno obdržal še kar nekaj časa.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki