marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei s Petal Maps prinaša realistično navigacijo naslednje generacije


08.03.2023
Objavil: Dare Gliha

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije (MWC) 2023 je Huawei predstavil aplikacijo Petal Maps in demonstriral njene inovativne funkcije, vključno s celozaslonskim vodenjem po voznem pasu, spremljanjem prometa v realnem času, raznolikimi sloji zemljevidov, življenjskimi storitvami in navigacijsko navezo s pametno uro.

Te funkcije pomenijo, da lahko Petal Maps globalnim uporabnikom zagotovi zanesljivo navigacijo in storitve zemljevidov, ki jih podpira lasten ekosistem. Petal Maps trenutno pokriva več kot 160 držav in regij, ponaša se z več kot 40 milijoni mesečno aktivnih uporabnikov in lahko prikaže zemljevidne podatke v več kot 70 jezikih. Zahvaljujoč obsežnemu naboru funkcij so Petal Maps dobro sprejeli uporabniki po vsem svetu in služi kot vedno aktivni kopilot, ki je pripravljen podpreti uporabnike pri raziskovanju sveta.

Celozaslonsko vodenje po voznem pasu za preprosto navigacijo
Na kongresu je Huawei v aplikaciji Petal Maps predstavil celozaslonsko vodenje po voznem pasu, ki preoblikuje običajno navigacijsko izkušnjo. Ta funkcija razširi pogled vodenja po voznem pasu na celoten zaslon, kar uporabnikom pomaga lažje oceniti, na katerem pasu je njihovo vozilo. Poleg tega funkcija pokriva več cest v državah, kot so Malezija, Filipini in Mehika, ki v kombinaciji z jasnejšim pogledom ustvarja boljšo uporabniško izkušnjo.

Funkcija celozaslonskega vodenja po voznem pasu uporablja številne zmožnosti, kot so algoritmi za 3D-modeliranje cest in ekstrakcija pasov iz satelitskih slik visoke ločljivosti, za samodejno simulacijo in upodabljanje podrobnih informacij o cestah v 3D, s čimer so ceste na digitalnih zemljevidih prikazane bolj podrobno. Aplikacija Petal Maps je še posebej učinkovita pri zagotavljanju jasnejšega navigacijskega vodenja in predlogov za vožnjo v zahtevnejših cestnih scenarijih, uporabnike opomni, naj pravočasno zamenjajo vozni pas, in jim pomaga lažje krmariti po zapletenih zavojih.

Aplikacija je prav tako zavezana zagotavljanju zelenih in varnih navigacijskih storitev. Kolesarskim navdušencem lahko Petal Maps ponudi najprimernejše poti glede na prometne razmere, s čimer lahko prispevajo svoj delež k čistejšemu okolju. Tiste, ki radi hodijo, lahko Petal Maps prek vibriranja pametne ure pozove, kdaj in kje naj zavijejo, kar jim omogoča, da se osredotočijo na same znamenitosti in ne rabijo skrbeti za samo navigacijo po ulicah.

Prikaz resničnega sveta v digitalnih zemljevidih
Zemljevidi Petal Maps zmorejo zelo podrobno upodobiti ceste, zgradbe, vremenske učinke in nočne prizore z barvami, ki ustrezajo resničnemu svetu. To nazorno poustvari resnični svet v digitalnih zemljevidih, kar uporabnikom pomaga pri njihovem razumevanju in krmarjenju po njih. Aplikacija trenutno podpira podroben 3D-prikaz skoraj sto znamenitosti. Na Huaweievem razstavnem prostoru so obiskovalci kongresa lahko uporabili Petal Maps za raziskovanje znamenitih zgradb Barcelone, kot sta Sagrada Família in Casa Milà, ki so v digitalnih zemljevidih platforme poustvarjeni v 3D. Petal Maps zmore prikazati tudi dinamične vremenske učinke, kot so oblaki, sonce in nevihte, glede na lokalno vreme, prav tako pa lahko prikaže ulične luči in druge posebne podrobnosti zgradbe ponoči.

Huaweieva navigacijska aplikacija si prizadeva rekonstruirati resnični svet z digitalnimi zemljevidi. Na kongresu je Huawei predstavil funkcijo 3D-resničnega prikaza, ki za sistematično optimizacijo 3D-rekonstrukcije zemljevidov izjemno podrobnih in velikih prizorov, izvajanje upodabljanja rekonstrukcije resničnega prizorišča in poustvarjanje zgradb v osupljivih podrobnostih uporablja napredno tehnologijo polja sevanja in tehnologijo prilagajanja slikovnih podatkov iz več virov.

Soustvarjanje ekosistema s popolnoma odprtimi zmogljivostmi platforme
Poleg inovativnih funkcij zemljevidov Huawei tesno sodeluje s partnerji ekosistema, kot so hoteli, ponudniki storitev prevoza in gostinski trgovci v potovalnem in transportnem sektorju, da na enem mestu zagotovi vrsto vsakodnevnih storitev prek. Aplikacija Petal Maps tako na primer zagotavlja storitve, ki jih uporabniki potrebujejo za potovanje z različnimi prevoznimi sredstvi, naročanje hrane ter rezervacijo hotelov in vstopnic za razgledne točke.

Na kongresu je Huawei predstavil tudi Petal Maps Platform, integrirano zemljevidno rešitev za različne platforme. Petal Maps Platform integrira in odpira zmogljivosti Location Kit, Map Kit, Site Kit in Navi Kit za razvijalce po vsem svetu in tako podpira njihove inovacije v aplikacijah. S platformo lahko razvijalci v panogah, kot so turizem, življenjske storitve in e-trgovina, močno zmanjšajo stroške razvoja in dosežejo učinkovito digitalno transformacijo.

V prihodnosti si bo Huawei še naprej prizadeval za izboljšanje uporabniške izkušnje Petal Maps in raziskovanje najsodobnejših tehnologij, vse s ciljem zagotoviti bolj zaupanja vredne in enostavne navigacijske storitve ter bolj odprte in varne storitve zemljevidov za razvijalce.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki