marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Huawei P9 se prodaja bolje kot predhodnik


17.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Huawei Consumer Business Group je oznanilo, da sta najnovejša paradna konja, P9 in P9 Plus, od mednarodnega lansiranja 6. aprila v Londonu, dosegla nepričakovano uspešno prodajo. Globalne pošiljke P9 in P9 Plus pametnega telefona so presegle 2.6 milijona v šestih tednih od začetka prodaje, z izjemno dobro prodajo na Kitajskem, v Franciji, na Finskem in v Angliji.

P9 je v trenutku postal priljubljen izdelek in prodaja je za kar 130% večja kot je prodaja P8 pametnih telefonov na globalnih trgih. Ti izjemni rezultati so povišali Huaweijev tržni delež na 8.5% in zacementirali položaj podjetja med najboljšimi tremi v industriji pametnih telefonov.

V prvi četrtini leta 2016 je Huawei odposlal 28.3 milijonov izdelkov po vsem svetu, kar je 64% vse-letno povečanje. Huawei je na regionalnih trgih dosegel tudi:

• Močno prodajo P9 telefonov: Huawei P9 je globalno zelo popularen in dosega odlične številke prednaročil ter prodaje. Na Kitajskem so v prvem tednu od lansiranja izdelka prejeli kar 5 milijonov spletnih prednaročil.

• Prodaja P9 v primerjavi s P8: Prodaja P9 telefona je kar za 130% večja kot prodaja P8 telefona na globalnih trgih zunaj Kitajske. V Franciji je prodaja P9 telefona kar za 1000% večja od prodaje P8. P9 se za več kot 400% bolje prodaja na Poljskem in Finskem ter za več kot 300% v Angliji, v primerjavi s prodajo P8.

• Vse bolj popularen na globalnih trgih: po lansiranju P9 v Londonu, se je priljubljenost telefona v različnih regijah konstantno večala, skupaj s širokim naborom promocijskih aktivnosti. V glavnem mestu Egipta se je Huawei pojavil kot glavni sponzor modnega festivala in znane osebnosti ter manekenke so se s P9 telefoni slikale kar na odru ter delale selfije, kar je pritegnilo veliko medijske pozornosti. V Hong Kongu je Huawei sodeloval s priznanim fotografom Waterjem Poonom in zvezdnikom Simonom Yamom pri nastajanju P9 galerije na avtobusni postaji, locirani na priljubljeni lokaciji, kar je povečalo doseg. V Nemčiji je P9 prejel pomembne nagrade, kot sta “Technology Award” podjetja Hardware Luxx in “Recommendation Award” podjetja Allround-PC.

''Huawei je osredotočen na ustvarjanje premium naprav, ki izkazujejo našo predanost popolnemu dizajnu in tehnološki inovaciji'', je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. '' Te premium naprave pritegnejo več oboževalcev, kot kadarkoli poprej, in vsi si želijo uporabljati najnovejšo ter najbolj inovativno tehnologijo pametnih telefonov. Ko potrošniki po svetu stojijo v vrstah da bi bili prvi, ki bi kupili Huaweijeve paradne konje, kot se je dogajalo pri P9 in P9 Plus, je jasno, da je privlačnost naših naprav univerzalna.''

V Sloveniji Huawei s svojimi aparati prav tako dosega izjemno rast prodaje. Že v prvih 5 mesecih so skoraj dosegli enako prodajo, kot v celem lanskem letu. Prav tako se strmo dviga tržni delež, ki že dosega 10%. V prodaji prednjači model P9 Lite, ki je v prvem tednu prodaje presegel vsa pričakovanja in predstavljal kar 40% prodaje. Sledi pa mu model P9, ki prav tako presega prodajo svojega predhodnika.

Huawei je pri ustvarjanju dvojne kamere, značilne za P9 in P9 Plus sodeloval s podjetjem Leica Camera AG in rezultat sta čudoviti napravi, ki zajemata izjemne fotografije. Dvojna kamera ponese fotografiranje s pametnimi telefoni na nov nivo in uporabnikom omogoča zajemanje tako živih barv, kot izjemnih črno-belih slik.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki