marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Huawei P50 bo prvi s HarmonyOS


15.03.2021
Objavil: Dare Gliha

Zdaj že izbrisani račun na Weibu je zapisal, da je Huawei P50 zaključil obdobje preizkušanja sistema HarmonyOS 2.0 Beta 2 in je prešel na Beta 3. Huawei P50 bo prvi telefon, ki bo imel že vnaprej nameščen sistem HarmonyOS.

To ne bo prvi telefon, ki ga bo poganjal Huaweijev interni OS, saj bo lahko ta sistem uporabljalo tudi nekaj prejšnjih paradnih konjev. Kar je tu še posebej zanimivo pa je dejstvo, da bo serija P50 v celoti preskočila Android.

Kar zadeva obstoječe naprave, naj bi se že aprila pričela množična migracija na HarmonyOS, pri čemer bodo prednjačili paradni konji tega kitajskega podjetja. Vodstveni delavci Huaweija pričakujejo, da bo Harmony do konca leta poganjal od 300 do 400 milijonov naprav (tu ne smemo pozabiti, da HarmonyOS poganja tudi pametne televizorje, pametne ure ter napravice IoT).

V pripravah na to prehod pri Huaweiju zato širijo nabor svojih alternativnih storitev Petal. Začelo se je s tem, da je Petal Search postal polno razvit iskalnik, čemur je sledil zagon Petal Maps in Docs. Kmalu pa nameravajo predstaviti še Petal Assistant, tipkovnico Petal in Petal Vision (kar je zelo verjetno AR-aplikacija).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki