marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Huawei P50 bo prvi s HarmonyOS


15.03.2021
Objavil: Dare Gliha

Zdaj že izbrisani račun na Weibu je zapisal, da je Huawei P50 zaključil obdobje preizkušanja sistema HarmonyOS 2.0 Beta 2 in je prešel na Beta 3. Huawei P50 bo prvi telefon, ki bo imel že vnaprej nameščen sistem HarmonyOS.

To ne bo prvi telefon, ki ga bo poganjal Huaweijev interni OS, saj bo lahko ta sistem uporabljalo tudi nekaj prejšnjih paradnih konjev. Kar je tu še posebej zanimivo pa je dejstvo, da bo serija P50 v celoti preskočila Android.

Kar zadeva obstoječe naprave, naj bi se že aprila pričela množična migracija na HarmonyOS, pri čemer bodo prednjačili paradni konji tega kitajskega podjetja. Vodstveni delavci Huaweija pričakujejo, da bo Harmony do konca leta poganjal od 300 do 400 milijonov naprav (tu ne smemo pozabiti, da HarmonyOS poganja tudi pametne televizorje, pametne ure ter napravice IoT).

V pripravah na to prehod pri Huaweiju zato širijo nabor svojih alternativnih storitev Petal. Začelo se je s tem, da je Petal Search postal polno razvit iskalnik, čemur je sledil zagon Petal Maps in Docs. Kmalu pa nameravajo predstaviti še Petal Assistant, tipkovnico Petal in Petal Vision (kar je zelo verjetno AR-aplikacija).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki