marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Huawei P20 Pro prejel TIPA World Award za leto 2018


30.04.2018
Objavil: Dare Gliha

Organizacija TIPA je Huaweiju P20 Pro podelila naziv “Best Photo Smartphone” (Najboljši fotografski pametni telefon). Ta prestižna nagrada dokazuje predanost ter napor Huaweijevih inženirjev in oblikovalcev. S poudarkom na kakovosti oblikovanju in zmogljivosti skrbijo za razvoj vodilnih naprav v industriji za potrošnike po vsem svetu.

“Serija Huawei P je vedno slovela z izjemnimi fotoaparati. Serija P20 s prvo trojno kamero, ki je bila zasnovana v sodelovanju s podjetjem Leica, nadaljuje to zgodbo odličnosti in omogoča vsakomur, od amaterjev do mojstrov, da zajema izjemne fotografije. Radi bi se zahvalili organizaciji TIPA, ki je prepoznala našega novega paradnega konja in mu nadela ta tako zaželen naslov. Spremljajte Huawei za več inovacij tudi v prihodnosti,” je povedal Li Changzhu, podpredsednik segmenta telefonov pri Huawei Business Group.

Trojna kamera in umetna inteligenca

Huawei P20 Pro so izbrali predstavniki 29 fotografskih in slikovnih publikacij s celega sveta s pomočjo temeljitih nominacij, testiranj in primerjav. P20 Pro se ponaša s prvo trojno Leica kamero in največjim številom zajetih slikovnih pik na kateremkoli telefonu ter širokimi zaslonkami (f/1.8, f/1.6, f/2.4). Za zajem slike skrbijo RGB tipalo, ki zajema 40 MP velike fotografije, monokromatsko tipalo, ki zajema 20 MP velike fotografije ter tipalo, ki zajema 8 MP velike fotografije in se ponaša z optičnim umirjanjem ter 3× optično povečavo. Vse to se združuje z mojstrsko umetno inteligenco, ki prepozna več kot 500 scen v 19 kategorijah in omogoča uporabnikom, da brez napora zajemajo profesionalne fotografije.

”TIPA je že drugo leto zapored nagradila pametni telefon Huawei za njegovo odličnost na področju mobilne fotografije,” je povedal Thomas Gerwers, predsednik organizacije TIPA. ”Novi P20 Pro, zasnovan v sodelovanju s podjetjem Leica, je izjemen mejnik v razvoju pametnih telefonov s fotografskega vidika.”

Nova merila v svetu mobilne fotografije

Fotografske zmožnosti serije P20 postavljajo nova merila v svetu mobilne fotografije – slednje je bilo pred kratkim prikazano z oceno DXoMark (industrijski standard za merjenje in ocenjevanje kakovosti zajetih slik s fotoaparati oz. objektivi). Huawei P20 in P20 Pro sta dosegla najvišja rezultata med pametnimi telefoni in sta hkrati prva dva, ki sta dosegla trimestno številčno oceno s 109 in 102 točkama. Lars Rehm iz DXoMark je povedal: ”Navajeni smo, da vsaka nova generacija pametnih telefonov prinese nekoliko boljšo kamero od prejšnje. Vendar pa se po ogledu fotografij in rezultatov telefona P20 Pro zdi, da je Huawei preskočil generacijo ali dve. Rezultati so preprosto tako dobri. Trojna kamera na P20 Pro je največja inovacija, ki smo jo videli na področju mobilne fotografije v zadnjem času in popolnoma spreminja pravila igre.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki