marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

slikaSamsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti
21.07.2021

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

slikaXiaomi prvič v zgodovini na drugem mestu najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu
19.07.2021

Znamka pametnih telefonov Xiaomi je po podatkih vodilnega podjetja za analitike na svetovnem tehnološkem trgu Canalys, v drugem kvartalu 2021 zasedla 2. mesto po priljubljenosti pametnih telefonov med kupci po vsem svetu. Prvič v zgodovini se je Xiaomi zavihtel tik pod vrh lestvice najboljših, s 17 % deležem in 83 % medletno rastjo ter s tem premagal tudi konkurenčni Apple.

slikaExynos 2200 bo hitrejši kot Snapdragona 895
16.07.2021

Samsungov Exynos 2200 se je pred kratkim pojavil na 3DMarkovem preizkusu Wild Life in dosegel impresivnih 8134 točk. To je precej nad Snapdragonom 888, še pomembneje pa je, da je ta rezultat tudi višji od prihajajočega Snapdragona, ki naj bi se imenoval Snapdragon 895.

članki

Huawei opravil preizkus SCAS 3GPP pri DEKRA in opravil GSMA ocenjevanje NESAS


28.12.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawejev 5G RANgNodeB in LTE eNodeB sta prestala preizkus 3GPP’s Security Assurance Specifications (SCAS). Izvedla ju je DEKRA, prvi laboratorij za preizkus varnosti v Evropi, akreditiran za testiranje SCAS.

Po prestanih GSMA’s Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS) preizkusu (povezava) in 3GPP SCAS testih, je Huawei postal prvi ponudnik 5G in LTE, ki je uradno prestal ocenjevanje GSMA’s NESAS. NESAS zagotavlja pravo vrsto standardov za komunikacijsko industrijo, ki so avtoritativni, prilagojen potrebam, učinkoviti, enotno odprti, globalni in se nenehno razvijajo.

Po uspešno opravljeni reviziji razvojnih in življenjskih ciklov izdelkov, so bili Huaweijevi izdelki 5G in LTE ocenjeni na podlagi varnostnih preizkusov, ki jih opredeljuje 3GPP. Preizkusi teh zahtev omogočajo objektivno merjenje ravni varnosti omrežnih izdelkov. DEKRA, prvi akreditirani laboratorij za varnostne teste NESAS v Evropi je opravil varnostno testiranje na Huaweijevih 5G RAN gNodeB in LTE eNodeB. Preizkusi vključujejo splošno varnost mrežnih izdelkov, varnost radijskega dela in osnovno testiranje ranljivosti, kot so zaščita podatkov in informacij, šifriranje radijskih vmesnikov, zaščita integritete, testiranje stabilnosti in »fuzz testing«. V skladu s poročilom, so bili vsi zgoraj omenjeni testi 100% opravljeni.

NESAS/SACS je standardiziran mehanizem za ocenjevanje kibernetske varnosti. Skupno sta ga opredelila GSMA in 3GPP, vodilni organizaciji za določanje standardov v telekomunikacijski industriji. Pri ustvarjanju NESAS/SACS so se posvetovali s prevozniki, prodajalci, regulatorji in partnerji v industriji po vsem svetu. NESAS/SACS je bil zasnovan posebej za mobilno industrijo. Omogoča analizo varnosti, opredelitev kritičnih sredstev, metodologije za zagotavljanje varnosti in splošne zahteve za zagotavljanje varnosti. Integrirano ocenjevanje preprečuje razdrobljene ocene in nasprotujoče si zahteve glede zagotavljanja varnosti na različnih trgih. Obenem je vedno odprt za povratne informacije različnih zainteresiranih strani in se bo še naprej izboljševal z rednimi novimi izdajami.

Zaupanje temelji na dejstvih, ki jih je potrebno preveriti, preverjanje pa mora temeljiti na skupnih standardih. NESAS/SACS za omrežja 5G zagotavlja prave vrste standardov, ki so prilagojeni, avtoritativni, globalni, učinkoviti, enotni, odprti in se nenehno razvijajo. Huawei, aktivni udeleženec, podpira GSMA in 3GPP pri razvoju globalnih standardov ocenjevanja varnosti in industrijo poziva, naj sprejme NESAS/SACS za spodbujanje trajnostnega razvoja na podlagi globalnih varnostnih standardov omrežja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki