marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

Huawei opravil preizkus SCAS 3GPP pri DEKRA in opravil GSMA ocenjevanje NESAS


28.12.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawejev 5G RANgNodeB in LTE eNodeB sta prestala preizkus 3GPP’s Security Assurance Specifications (SCAS). Izvedla ju je DEKRA, prvi laboratorij za preizkus varnosti v Evropi, akreditiran za testiranje SCAS.

Po prestanih GSMA’s Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS) preizkusu (povezava) in 3GPP SCAS testih, je Huawei postal prvi ponudnik 5G in LTE, ki je uradno prestal ocenjevanje GSMA’s NESAS. NESAS zagotavlja pravo vrsto standardov za komunikacijsko industrijo, ki so avtoritativni, prilagojen potrebam, učinkoviti, enotno odprti, globalni in se nenehno razvijajo.

Po uspešno opravljeni reviziji razvojnih in življenjskih ciklov izdelkov, so bili Huaweijevi izdelki 5G in LTE ocenjeni na podlagi varnostnih preizkusov, ki jih opredeljuje 3GPP. Preizkusi teh zahtev omogočajo objektivno merjenje ravni varnosti omrežnih izdelkov. DEKRA, prvi akreditirani laboratorij za varnostne teste NESAS v Evropi je opravil varnostno testiranje na Huaweijevih 5G RAN gNodeB in LTE eNodeB. Preizkusi vključujejo splošno varnost mrežnih izdelkov, varnost radijskega dela in osnovno testiranje ranljivosti, kot so zaščita podatkov in informacij, šifriranje radijskih vmesnikov, zaščita integritete, testiranje stabilnosti in »fuzz testing«. V skladu s poročilom, so bili vsi zgoraj omenjeni testi 100% opravljeni.

NESAS/SACS je standardiziran mehanizem za ocenjevanje kibernetske varnosti. Skupno sta ga opredelila GSMA in 3GPP, vodilni organizaciji za določanje standardov v telekomunikacijski industriji. Pri ustvarjanju NESAS/SACS so se posvetovali s prevozniki, prodajalci, regulatorji in partnerji v industriji po vsem svetu. NESAS/SACS je bil zasnovan posebej za mobilno industrijo. Omogoča analizo varnosti, opredelitev kritičnih sredstev, metodologije za zagotavljanje varnosti in splošne zahteve za zagotavljanje varnosti. Integrirano ocenjevanje preprečuje razdrobljene ocene in nasprotujoče si zahteve glede zagotavljanja varnosti na različnih trgih. Obenem je vedno odprt za povratne informacije različnih zainteresiranih strani in se bo še naprej izboljševal z rednimi novimi izdajami.

Zaupanje temelji na dejstvih, ki jih je potrebno preveriti, preverjanje pa mora temeljiti na skupnih standardih. NESAS/SACS za omrežja 5G zagotavlja prave vrste standardov, ki so prilagojeni, avtoritativni, globalni, učinkoviti, enotni, odprti in se nenehno razvijajo. Huawei, aktivni udeleženec, podpira GSMA in 3GPP pri razvoju globalnih standardov ocenjevanja varnosti in industrijo poziva, naj sprejme NESAS/SACS za spodbujanje trajnostnega razvoja na podlagi globalnih varnostnih standardov omrežja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki