marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Huawei omogočil preizkušanje sistema Android Q


17.05.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je možnost preizkušanja, ki poteka do 30. junija, predstavil prejšnji teden na Googlovi razvojni konferenci I/O 2019. Razvijalci se lahko prijavijo v program v okviru katerega bodo na pametnem telefonu Huawei Mate 20 Pro preizkušali delovanje aplikacij na prihajajoči različici operacijskega sistema Android Q.

Android Q bo že deseta različica priljubljenega mobilnega operacijskega sistema in prinaša precejšnje izboljšave na področju varnosti in zaščite osebnih podatkov ter posredno mnogo višjo raven zasebnosti. Zaradi tega uvaja nove varnostne mehanizme ter boljši nadzor nad podatki, ki si jih izmenjujejo aplikacije oziroma podatke, ki jih te pridobivajo od sistema. Omejen jim bo tudi dostop do datotek drugih aplikacij, če medsebojna izmenjava podatkov ni potrebna ali pa je ne želijo. Prav tako aplikacije enoznačno identificirajo vsako napravo posebej in bodo morale pridobiti posebno dovoljene, če bodo hotele dostopati do oznak, ki jih uporabniki ne moremo spreminjati. Privzeto bodo naprave z novo različico sistema Android oddajale naključno spremenjene naslove MAC, večini aplikacij pa bo omejen tudi dostop do odložišča, s čimer bo onemogočen še en način morebitnega uhajanja občutljivih podatkov.

Privzeto bo v sistemu Android Q tudi podpora za naprave s prepogljivimi zasloni ter podpora opravljanja več opravil hkrati, sistem pa se bo samodejno prilagodil trenutni velikosti zaslona. Prav tako bo na voljo popolna podpora hitrim mobilnim omrežjem pete generacije (5G).

Na konferenci Google I/O 2019 je bil Huawei Mate 20 Pro omenjen kot eden od pametnih telefonov vključenih v Googlovo obdobje beta preizkušanja sistema. Ko bo to končano, bo tudi eden prvih z nadgradnjo na končno različico novega sistema.

Zadnja leta Huawei tesno sodeluje z Googlom pri izboljšavi sistema Android ter z njim deli izkušnje s področji varnosti ter optimizacije zmogljivosti delovanja, ki jih je podjetje pridobilo med razvojem okolja EMUI, v korist mobilne industrije, kot tudi uporabnikov. Tudi informacije razvijalcev, ki se bodo prijavili v program preizkušanja sistema Android Q na telefonu Mate 20 Pro, bodo prav tako posredovali Googlu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki