marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Ali namerava Huawei zapustiti evropski trg?


05.12.2022
Objavil: Dare Gliha

Po letu 2018 naj bi Huawei postal največja blagovna znamka mobilnih telefonov na svetu. Takrat so se pričele pojavljati prve govorice, da bodo ZDA prepovedale delovanje podjetja. Leta 2019 so ZDA uradno uvrstile Huawei na črno listo podjetij in to je bil začetek njegovih težav na trgu mobilne telefonije.

Tako se je Huawei od leta 2019 držal na svojem. Prenehati je moral s proizvodnjo čipov Kirin, prodal pa je tudi svojo podznamko Honor. Tudi po prepovedi je podjetje še vedno postalo največja blagovna znamka mobilnih telefonov na svetu, vendar je bilo njegovo bivanje na vrhu kratkotrajno. Kljub vsem težavam je Huawei pokazal moč in ponavljal, da ne bo zapustil trga mobilnih telefonov.

Gizchina poroča, da je Huawei končal z Evropo

Prepoved v ZDA ima posledice tudi v Evropi. Podjetje ima prepoved uporabe 5G čipov, saj imajo ZDA pomemben vpliv na nekatere patente za 5G. Sicer so čipi 4G podobno zmogljivi kot 5G, za prodajo se potrebuje le dobro trženje. Večja težava za uporabnike je odsotnost Googlovih storitev.

Uporabniki ne morejo uporabljati Googlovih aplikacij. Čeprav obstaja nekaj obvodov za namestitev trgovine Play Store (in ostalih aplikacij) v naprave Huawei, uporabniki niso tako navdušeni. Tako raje zamenjajo blagovno znamko, kot da bi uporabili obvoznico.

Trenutno je Huaweijeva prisotnost v Evropi vse manjša in v trenutnih razmerah ni upanja, da bi si lahko opomogli. Kitajski koncern mora zaradi obsežnih embargov delovati bolj učinkovito in preprosto nima več sredstev za stalen boj.

Čeprav sankcije vplivajo predvsem na ameriški trg, posledično vplivajo tudi na Huaweijevo delovanje v Evropi, kar so izpostavili tudi v članku v reviji Politico. Sankcije so podjetje postavile v položaj, v katerem vodstvo očitno odpisuje Evropo kot strateški čezmorski trg. Preostale dejavnosti so osredotočene na nekaj držav, ki so še vedno pripravljene sodelovati, čeprav Huawei na splošno velja za varnostno tveganje.

Trenutno so Huaweijeve težave veliko večje od pritiska Washingtona. Čeprav je ameriška prepoved ena od njihovih največjih težav, tudi drugi prijemi kažejo, da ne želijo več vlagati energije v Evropo. Pred časom so bili za promocijo skupine v Evropi najeti zahodni menedžerji. Po novih poročilih njihovo mnenje ne igra več vloge, postopoma jih tudi odpuščajo. In ne nazadnje, pomemben lobistični urad v Bruslju je zdaj le še podružnica sedeža v Düsseldorfu.

Ali bodo omenjene težave dejansko pripeljale do umika Huaweija z evropskega trga bo pokazal čas. Seveda pa bo za potrditev tega koraka potrebno počakati na uradne informacije podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki