marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei na 4. mestu glede na število prijavljenih patentov v evropi


11.03.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei se je povzpel na 4. mesto na lestvici podjetij, ki so prijavila svoje patente Evropskemu združenju za patente (European Patent Office ali EPO), kot je razkrilo uradno letno poročilo EPO. Podjetje je v letu 2015 prijavilo kar 1953 patentov in je tako že drugo leto zapored vodilno med podjetji digitalnih komunikacij. Huawei je namreč le v tem sektorju v letu 2015 vložil kar 1197 vlog.

Huawei je tesno za petami Phillipsu, Samsungu in LG-ju, prehitel pa je podjetji Siemens ter United Technologies. V sektorju digitalnih komunikacij, kjer je Huawei tudi tokrat na vodilnem mestu, pa je prehitel Ericsson in Qualcomm.

''Rezultati prikazujejo našo neustavljivo zavezanost k zaščiti intelektualne lastnine in močno osredotočenost na Evropo, ki sta naše gonilo k inovacijam.'' je dejal Georg Kreuz, glavni IP svetovalec pri Huawei. ''Evropsko poslovno okolje bo postalo popolnoma digitalizirano in pri Huawei-ju smo ponosni, da ohranjamo največji prispevek procesu inovacij. Zaščita intelektualne lastnine na tem področju je ključnega pomena in naravna posledica je, da se povečajo številke na novo vloženih Evropskih patentih. ''

Na globaliziranem trgu so patenti pomembna gonila inovacij in rasti. Z zaščito intelektualne lastnine, spodbujamo pomembne investicije v raziskave in razvoj. Da bi prispeval inovativne patente industriji, Huawei vsako leto vloži več kot 10% prihodka v raziskave in razvoj. Huaweijeve raziskovalne dejavnosti v Evropi, kjer je trenutno zaposlenih več kot 1900 visoko kvalificiranih inženirjev za raziskave in razvoj, so temelj te strategije. Evropska mreža centrov za raziskave in razvoj, z Evropskim inštitutom za razvoj (ERI) v Leuvnu (Belgiji) na čelu, spodbuja zmagovalna raziskovalna sodelovanja z Evropskimi partnerji.

Evropsko združenje za patente (EPO) se giblje v isti smeri. V letu 2015 so okrepili svoja prizadevanja, da se poslovne investicije v inovacije in internetni protokol (IP) obrestujejo. So eno prvih združenj na svetu, ki je doseglo certificiran postopek podelitve patenta, od vloge do uradne objave. Naredili so tudi odločilen napredek v smeri enotnega patenta. ''EPO je naredila vse kar lahko, da bi zagotovila, da je 2016 leto prvega enotnega patenta'', je poudaril predsednik EPO Benoît Battistelli. ''V decembru smo dokončali vso potrebno pripravljalno delo. Za tem, ko smo v decembru sprejeli paket pravil, je EPO sedaj legalno, tehnično in operativno pripravljen da poda ta novi enotni patent.''

Letno poročilo združbe EPO nakazuje, da je število prejetih aplikacije v letu 2015 znova narastlo in doseglo 160.000, kar je za 4.8% več kot leta 2014 in je največje število doslej. V letu 2015, pa je število evropskih aplikacij za odobritev patentov narastlo za 1,6% in tako doseglo vrh pri skoraj 279.000.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki