marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Huawei na MWC predstavil tehnologije za zeleni jutri


02.03.2023
Objavil: Dare Gliha

Danes se v Barceloni končuje mobilni kongres MWC 2023 – največji dogodek na področju mobilne tehnologije, kjer je bil prisoten tudi Huawei, ki je predstavil svojo vizijo inovativnih in zelenih rešitev za inteligenten svet.

Huawei se na MWC srečuje z operaterji, industrijskimi partnerji in drugimi ključnimi deležniki z vsega sveta, z namenom predstavitve poslovnega načrta »GUIDE to the Intelligent World«. Skupaj razpravljajo, kako s poslovnim načrtom GUIDE postaviti temelje za 5.5G in graditi na uspehu 5G za še večjo blaginjo v inteligentnem svetu.

Huaweiev glavni razstavni prostor v hali 1 MWC Barcelona je zasnovan na konceptu »Intelligent Future, Full of Hope«. V prostoru je slika obdobja, ki ga napaja digitalno gospodarstvo in opredeljuje sodelovanje, ki je bolj živahno in polno neomejenih možnosti. Na dogodku Huawei predstavlja tudi svoje najnovejše izdelke in rešitve, ki zagotavljajo vrhunsko izkušnjo 5G, vrhunsko in inteligentno ultraširokopasovno povezljivost, digitalno in inteligentno transformacijo ter rešitev Green 1-2-3. Podjetje jasno izraža svojo zavezanost inovacijam za dobo 5.5G, ustvarjanju vrednosti za stranke in spodbujanju digitalnega gospodarstva.

Umetna inteligenca prinaša nove prednosti in priložnosti
Na »Huawei Green ICT Summit« je imel osrednji nagovor Peng Song, predsednik strategije in trženja IKT pri Huaweiu. Poudaril je, da umetna inteligenca prinaša nove prednosti in priložnosti, hkrati pa zaradi večje pasovne širine in povečane računalniške moči zahteva tudi boljšo infrastrukturo IKT, kar vodi do hitrega povečanja porabe energije omrežja.

Huawei na področju energetske učinkovitosti zagovarja razširitev fokusa z izboljšanjem energetske učinkovitosti omrežja tudi na zmanjšanje absolutne porabe energije. V scenarijih majhne obremenitve je mogoče uporabiti tehnologijo večdimenzionalne zaustavitve, ki omogoča inteligentno zaustavitev v različnih dimenzijah, kot so frekvenca, čas, kanal in moč. Medtem se lahko v scenarijih ultra lahke obremenitve oprema preklopi v način globokega mirovanja. Na področju obnovljive energije podjetje poziva k razširitvi fokusa, od obsega uporabe zelene energije do učinkovite rabe obnovljive energije. Peng je poudaril, da Huawei iterativno posodablja svoje zelene rešitve v skladu s svojim prepričanjem o potencialu treh prej omenjenih področij in je lansiral rešitev Huawei Green 1-2-3. Znotraj te rešitve se 1 nanaša na en indeks za gradnjo zelenega omrežja; 2 na osredotočenost na dva scenarija: visoko energetsko učinkovitost in izjemno nizko porabo energije; in 3 se nanaša na sistematično triplastno rešitev, ki zajema mesta, omrežja in operacije. Peng je svoj govor zaključil s poudarkom Huaweieve pripravljenosti za sodelovanje z operaterji po vsem svetu, da bi dosegli ravnotežje med zelenim razvojem in razvojem, da bi pospešili zeleni razvoj IKT.

5G odpira vrata v inteligentni svet
Na Huaweievem forumu je Li Peng, Huaweiev predsednik Carrier BG, poudaril, da bo preskok na 5,5G ključni mejnik na poti v inteligentnejši svet. Li je poudaril, da mora industrija sodelovati, da se hitreje premakne proti ultraširokopasovnemu, zelenemu in inteligentnemu svetu, in da bi Huaweiev poslovni načrt GUIDE lahko pomagal postaviti temelje za ta pomemben dosežek.

Tehnologije, kot so 5G, umetna inteligenca in računalništvo v oblaku, spodbujajo industrijsko digitalizacijo in prinašajo nove strateške priložnosti. Do konca leta 2022 je bilo uvedenih že več kot 230 komercialnih omrežij 5G, ki podpirajo več kot milijardo uporabnikov 5G in množico naprav 5G. 5G pa je hkrati spodbudil tudi hiter razvoj IKT industrije. Na potrošniškem trgu so operaterji uvajali inovacije, da bi razširili »Povezljivost+«.

Medtem ko se zmogljivosti 5G še naprej izboljšujejo, so si vodilni operaterji v Evropi, azijsko-pacifiški regiji in na Bližnjem vzhodu prizadevali za razvoj različnih vrst digitalnih storitev. Nekateri operaterji so združili povezljivost z lokalnimi storitvami OTT, kar jim omogoča doseganje skupnega uspeha. Te ponudbe združujejo povezljivost z digitalnimi storitvami, kot so družbeni mediji, kar jim pomaga prerasti v ponudnika digitalnih storitev na enem mestu.

Predstavljen je bil primer dobre prakse kitajskega operaterja, ki je združil povezljivost z oblakom, umetno inteligenco, varnostjo in storitvami platforme, da bi se razširil na nove trge. Leta 2022 je povečal svoj prihodek iz industrijske digitalizacije za več kot 20 %.

Na MWC gosti svoj dogodek tudi Huaweiev oddelek Enterprise, in sicer pod geslom »Leading Digital Infrastructure for New Value Together«, kjer bodo predstavili več kot 50 inovativnih izdelkov in rešitev za globalne stranke. Poudarki vključujejo inteligentno poenostavljeno omrežno rešitev Campus, vrsto inovativnih rešitev za podatkovne centre in poslovne strategije za mala in srednje velika podjetja (MSP).

Na področju naprav Huawei predstavlja svojo novo serijo HUAWEI Mate 50, HUAWEI WATCH Buds in HUAWEI WATCH GT Cyber, ki prihajajo polne novih inovacij na področjih, kot so mobilno fotografiranje, fitnes in zdravje ter pametna pisarna.

Med MWC 2023 je Huawei predstavil tudi tri inovativne rešitve — Huawei FTTR OptiXstar F30, prvi komercialni 50G PON v industriji, in Huawei OptiX Alps-WDM, rešitve, zasnovane za povsem optična domača, ultraširokopasovni dostop in povsem optična metro omrežja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki