marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Huawei za uporabnike pametnih telefonov predstavil mobilni oblak za shranjevanje podatkov


29.09.2017
Objavil: Dare Gliha

Huawei je predstavil novi Huawei Mobile Cloud, ki uporabnikom omogoča brezžično ustvarjanje in obnavljanje varnostnih kopij njihovih podatkov in nastavitev telefona. Poleg tega omogoča sinhronizacijo in prenos podatkov med Huaweijevimi mobilnimi napravami ter varno shranjevanje in dostop do podatkov preko storitve Cloud Drive. Naročniki bodo prejeli 5 GB brezplačnega prostora na oblaku.

Od septembra dalje bo Huawei Mobile Cloud počasi na voljo na Huaweijevih modelih P10, P10 Plus ter P10 Lite. Kmalu pa jim bodo sledili še ostali modeli. Vse fotografije in posneti video posnetki se bodo lahko samodejno prenesli na oblak. Uporabnik bo preprosto dostopal do teh podatkov tudi preko brskalnika na računalniku z obiskom povezave cloud.huawei.com ali pa preko aplikacije Galerija na njegovi napravi.

Podatki se lahko preprosto sinhronizirajo med vsemi Huaweijevimi mobilnimi telefoni, zato je preprosto dostopati do kontaktov, koledarja, Wi-Fi nastavitev in zapiskov s pomočjo Huawei ID računa. S podatki pa se lahko upravlja tudi preko Cloud Web Portala. Ob predstavitvi bo Huawei ponudil 5 GB brezplačnega prostora na oblaku, ki ga bo mogoče razširiti z različnimi paketi od leta 2018 dalje.

Podatki se srhanjujejo izključno znotraj EU na evropskih strežnikih, v skladu z evropskim odloki za varovanje podatkov in zasebnosti. Vse storitve so bile zasnovane z mislijo na zasebnosti uporabnikov, zato so Huawei Mobile Services certificirane s strani Cloud Security Allience /CSA Star skupine (ISO/IEC 27001).

“Predstavitev in zagon Huawei Mobile Cloud storitev označuje našo predanost k ustvarjanju bolj priročne mobilne izkušnje za naše uporabnike. Zagotavljamo enostavno varnostno kopiranje in obnavljanje podatkov, pri čemer ostaja storitev varna,” je komentiral Yanmin Wang, predsednik in izvršni direktor Nordijske regije Huawei Business Consumer Group. “Vse datoteke in fotografije ostanejo na stežnikih znotraj EU. Imamo pa tudi lokalne strokovnjake s področja prava, varnosti in zasebnosti in tako nam lahko uporabniki zaupajo..”

Polna podpora za vse funkcije Huaweijevega mobilnega oblaka bo prvotno na voljo na Finskem, Poljskem, v Nemčiji, Italiji, Franciji, Španiji in Združenemu kraljestvu ter na Nizozemskem; sledile pa jim bodo tudi druge države. Nadgradnja za modela P10 in P10 Plus bo na voljo 30. septembra. Sledil jima bo P10 Lite, ki nadgradnjo prejem 10. oktobra. Točni datumi pa so odvisni tudi od lokalnih ponudnikov mobilnih storitev (operaterjev).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki