marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

članki

Huawei Mate 30 Pro 5G na vrhu lestvice DxOMark


27.12.2019
Objavil: Dare Gliha

Eden od najbolj uveljavljenih portalov za testiranje kamer in fotoaparatov je objavil temeljit preizkus zadnje kamere pametnega telefona Huawei Mate 30 Pro 5G, v katerem so mu dodelili 123 točk. S tem se je zavihtel na prvo mesto tik pred modelom Huawei Mate 30 Pro, ki z dvema točkama manj trenutno deli drugo mesto.

Sistem štirih zadnjih kamer narejen je v sodelovanju z nemškim podjetjem Leica. Dve glavni kameri, od teh ima ena širok vidni kot, sta opremljeni s tipalom ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik, njuno delo pa podpira 8 milijonska kamera s teleobjektivom (zaslonka f/2.4) in 3D kamera (ToF) za globinsko zaznavo. Občutljivi glavni kameri omogočata osupljive fotografije, ki se lahko primerjajo s fotografijami, posnetimi s profesionalno fotografsko opremo.

Tipalo veliko 1/1,54 palca z občutljivostjo ISO 51200, filtrom RGGB in zaslonko f/1.8 omogoča zajem video posnetkov z razširjenim dinamičnim razponom razločljivosti 4K pri hitrosti zajema 60 sličic na sekundo ter zelo počasnega gibanja s hitrostjo 7680 sličic na sekundo. Podprto pa je tudi snemanje videa v časovnih intervalih v ultra širokem kotu razločljivosti 4K v vseh svetlobnih razmerah in profesionalni učinki zamegljenega ozadja. Druga kamera v sistemu dveh glavnih, pa ima tipalo veliko 1/1,7 palca, filter RYYB sposobno zajeti do 40 odstotkov več svetlobe za snemanje v slabih svetlobnih razmerah z impresivno občutljivostjo ISO 409600 in zaslonko f/1.6.

Preizkus je sestavljen iz ocene zmogljivosti kamer med fotografiranjem in snemanjem videa. Impresivnih 134 točk je pametni telefon Mate 30 Pro 5G osvojil za fotografijo, pohvalili pa so visoko raven prikaza podrobnosti, natančnost ekspozicije, kakovosti prikaz barv in natančnost globine pri učinku zamegljenega ozadja. Odlično pa se je telefon izkazal tudi v video zmogljivostih. Zanje so mu namenili 102 točk, posebej pa so pohvalili dobro upodabljanje podrobnosti, natančno ekspozicijo, učinkovito stabilizacijo slike in hitro, natančno in konsistentno samodejno ostrenje.

Pametni telefoni Huawei so trenutno zasedli vrh lestvice DxOMark. Poleg omenjenih na njej najdete tudi telefon z najboljšo selfi kamero, Huawei Nova 6 5G, model Mate 20 X pa je še vedno na vrhu lestvice v kakovosti zvoka v video posnetkih.

fotografije
komentarji