marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei objavil letno poročilo za 2019

03.04.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

Kot del dolgoročne strategije neprekinjenega vlaganja v tehnološke inovacije in raziskave, je Huawei v letu 2019 investiral v raziskave in razvoj (R&R) 15,3 % prihodkov – oziroma 17,12 milijarde EUR. V zadnjem desetletju je tako Huawei v raziskave in razvoj vložil več kot 78 milijard EUR.

"Leto 2019 je bilo za Huawei posebno," je dejal Eric Xu, Huaweijev rotacijski predsednik. "Kljub velikim zunanjim pritiskom, je naša ekipa zagotovila uspešen razvoj družbe s posebnim poudarkom na ustvarjanju vrednosti za naše naročnike. Trdo smo delali, da bi si prislužili njihovo spoštovanje in zaupanje, kot tudi zaupanje partnerjev po vsem svetu. Poslovanje ostaja stabilno."

V letu 2019 je bilo poslovno področje ponudnikov storitev za operaterje (carrier business) usmerjeno v komercializacijo omrežij 5G. Za nadaljnjo komercializacijo in spodbujanje inovacij pri 5G aplikacijah je podjetje v sodelovanju z operaterji po vsem svetu ustanovilo skupne inovacijske centre za 5G. Huaweijeve rešitve za bazne postaje, RuralStar, lahko učinkovito naslovijo težave s pokritostjo na odročnih območjih. Te rešitve uporabljajo v več kot 50 državah in regijah ter tako mobilni internet prinašajo več kot 40 milijonom ljudem, ki živijo na oddaljenih območjih. V letu 2019 so prihodki od prodaje tega Huaweijevega poslovnega področja dosegli 38,57 milijard EUR, kar je 3,8 % več glede na leto prej.

Poslovno področje poslovanja z B2B (enterprise business) še naprej uspešno podpira digitalno transformacijo podjetij v različnih panogah, s čimer postavlja temelje za digitalno prihodnost. Globalno je več kot 700 mest in 228 podjetij s seznama Fortune Global 500 izbralo Huawei za partnerja pri digitalni transformaciji. Leta 2019 je Huawei objavil strategijo razvoja umetne inteligence (UI), usmerjeno v hitrejši prehod v povsem digitalizirani in povezani svet. Kot del te strategije je podjetje lansiralo najhitrejši procesor na svetu, podprt z umetno inteligenco (AI), Ascend 910, in Atlas 900, najhitrejšo razvojno-raziskovalno platformo za razvoj UI. Prodajni prihodki področja B2B so dosegli 11,66 milijard EUR, kar je 8,6 % več kot leto prej.

Huaweijevo poslovno področje končnih uporabnikov (consumer business) še naprej močno raste, s skupaj 240 milijonov pametnih telefonov, ki so jih v družbi odpremili v lanskem letu. Podjetje nadaljuje z razvojem ekosistema Seamless AI Life za vse aplikacije in na vseh napravah, vključno z računalniki, tablicami, nosljivimi napravami in pametnimi zasloni. Prihodki od prodaje tega Huaweijevega poslovnega področja so v letu 2019 dosegli 60,75 milijard EUR, kar je 34 % več kot leto prej.

"Zunanje okolje bo ostajalo še naprej zahtevno," je opozoril Xu. "Krepiti moramo konkurenčnost naših produktov in storitev, spodbujati odprte inovacije in ustvarjati večjo vrednost za naše uporabnike in širšo družbo. Le tako lahko izkoristimo zgodovinske priložnosti, ki jih prinaša digitalna transformacija gospodarstva in UI, in dolgoročno ohranimo močno rast."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine