marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

slikaSamsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti
21.07.2021

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

slikaXiaomi prvič v zgodovini na drugem mestu najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu
19.07.2021

Znamka pametnih telefonov Xiaomi je po podatkih vodilnega podjetja za analitike na svetovnem tehnološkem trgu Canalys, v drugem kvartalu 2021 zasedla 2. mesto po priljubljenosti pametnih telefonov med kupci po vsem svetu. Prvič v zgodovini se je Xiaomi zavihtel tik pod vrh lestvice najboljših, s 17 % deležem in 83 % medletno rastjo ter s tem premagal tudi konkurenčni Apple.

slikaExynos 2200 bo hitrejši kot Snapdragona 895
16.07.2021

Samsungov Exynos 2200 se je pred kratkim pojavil na 3DMarkovem preizkusu Wild Life in dosegel impresivnih 8134 točk. To je precej nad Snapdragonom 888, še pomembneje pa je, da je ta rezultat tudi višji od prihajajočega Snapdragona, ki naj bi se imenoval Snapdragon 895.

članki

Huawei objavil letno poročilo za 2019

03.04.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

Kot del dolgoročne strategije neprekinjenega vlaganja v tehnološke inovacije in raziskave, je Huawei v letu 2019 investiral v raziskave in razvoj (R&R) 15,3 % prihodkov – oziroma 17,12 milijarde EUR. V zadnjem desetletju je tako Huawei v raziskave in razvoj vložil več kot 78 milijard EUR.

"Leto 2019 je bilo za Huawei posebno," je dejal Eric Xu, Huaweijev rotacijski predsednik. "Kljub velikim zunanjim pritiskom, je naša ekipa zagotovila uspešen razvoj družbe s posebnim poudarkom na ustvarjanju vrednosti za naše naročnike. Trdo smo delali, da bi si prislužili njihovo spoštovanje in zaupanje, kot tudi zaupanje partnerjev po vsem svetu. Poslovanje ostaja stabilno."

V letu 2019 je bilo poslovno področje ponudnikov storitev za operaterje (carrier business) usmerjeno v komercializacijo omrežij 5G. Za nadaljnjo komercializacijo in spodbujanje inovacij pri 5G aplikacijah je podjetje v sodelovanju z operaterji po vsem svetu ustanovilo skupne inovacijske centre za 5G. Huaweijeve rešitve za bazne postaje, RuralStar, lahko učinkovito naslovijo težave s pokritostjo na odročnih območjih. Te rešitve uporabljajo v več kot 50 državah in regijah ter tako mobilni internet prinašajo več kot 40 milijonom ljudem, ki živijo na oddaljenih območjih. V letu 2019 so prihodki od prodaje tega Huaweijevega poslovnega področja dosegli 38,57 milijard EUR, kar je 3,8 % več glede na leto prej.

Poslovno področje poslovanja z B2B (enterprise business) še naprej uspešno podpira digitalno transformacijo podjetij v različnih panogah, s čimer postavlja temelje za digitalno prihodnost. Globalno je več kot 700 mest in 228 podjetij s seznama Fortune Global 500 izbralo Huawei za partnerja pri digitalni transformaciji. Leta 2019 je Huawei objavil strategijo razvoja umetne inteligence (UI), usmerjeno v hitrejši prehod v povsem digitalizirani in povezani svet. Kot del te strategije je podjetje lansiralo najhitrejši procesor na svetu, podprt z umetno inteligenco (AI), Ascend 910, in Atlas 900, najhitrejšo razvojno-raziskovalno platformo za razvoj UI. Prodajni prihodki področja B2B so dosegli 11,66 milijard EUR, kar je 8,6 % več kot leto prej.

Huaweijevo poslovno področje končnih uporabnikov (consumer business) še naprej močno raste, s skupaj 240 milijonov pametnih telefonov, ki so jih v družbi odpremili v lanskem letu. Podjetje nadaljuje z razvojem ekosistema Seamless AI Life za vse aplikacije in na vseh napravah, vključno z računalniki, tablicami, nosljivimi napravami in pametnimi zasloni. Prihodki od prodaje tega Huaweijevega poslovnega področja so v letu 2019 dosegli 60,75 milijard EUR, kar je 34 % več kot leto prej.

"Zunanje okolje bo ostajalo še naprej zahtevno," je opozoril Xu. "Krepiti moramo konkurenčnost naših produktov in storitev, spodbujati odprte inovacije in ustvarjati večjo vrednost za naše uporabnike in širšo družbo. Le tako lahko izkoristimo zgodovinske priložnosti, ki jih prinaša digitalna transformacija gospodarstva in UI, in dolgoročno ohranimo močno rast."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine