marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Huawei objavil letno poročilo za 2019

03.04.2020
Objavil: Dare Gliha

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

Kot del dolgoročne strategije neprekinjenega vlaganja v tehnološke inovacije in raziskave, je Huawei v letu 2019 investiral v raziskave in razvoj (R&R) 15,3 % prihodkov – oziroma 17,12 milijarde EUR. V zadnjem desetletju je tako Huawei v raziskave in razvoj vložil več kot 78 milijard EUR.

"Leto 2019 je bilo za Huawei posebno," je dejal Eric Xu, Huaweijev rotacijski predsednik. "Kljub velikim zunanjim pritiskom, je naša ekipa zagotovila uspešen razvoj družbe s posebnim poudarkom na ustvarjanju vrednosti za naše naročnike. Trdo smo delali, da bi si prislužili njihovo spoštovanje in zaupanje, kot tudi zaupanje partnerjev po vsem svetu. Poslovanje ostaja stabilno."

V letu 2019 je bilo poslovno področje ponudnikov storitev za operaterje (carrier business) usmerjeno v komercializacijo omrežij 5G. Za nadaljnjo komercializacijo in spodbujanje inovacij pri 5G aplikacijah je podjetje v sodelovanju z operaterji po vsem svetu ustanovilo skupne inovacijske centre za 5G. Huaweijeve rešitve za bazne postaje, RuralStar, lahko učinkovito naslovijo težave s pokritostjo na odročnih območjih. Te rešitve uporabljajo v več kot 50 državah in regijah ter tako mobilni internet prinašajo več kot 40 milijonom ljudem, ki živijo na oddaljenih območjih. V letu 2019 so prihodki od prodaje tega Huaweijevega poslovnega področja dosegli 38,57 milijard EUR, kar je 3,8 % več glede na leto prej.

Poslovno področje poslovanja z B2B (enterprise business) še naprej uspešno podpira digitalno transformacijo podjetij v različnih panogah, s čimer postavlja temelje za digitalno prihodnost. Globalno je več kot 700 mest in 228 podjetij s seznama Fortune Global 500 izbralo Huawei za partnerja pri digitalni transformaciji. Leta 2019 je Huawei objavil strategijo razvoja umetne inteligence (UI), usmerjeno v hitrejši prehod v povsem digitalizirani in povezani svet. Kot del te strategije je podjetje lansiralo najhitrejši procesor na svetu, podprt z umetno inteligenco (AI), Ascend 910, in Atlas 900, najhitrejšo razvojno-raziskovalno platformo za razvoj UI. Prodajni prihodki področja B2B so dosegli 11,66 milijard EUR, kar je 8,6 % več kot leto prej.

Huaweijevo poslovno področje končnih uporabnikov (consumer business) še naprej močno raste, s skupaj 240 milijonov pametnih telefonov, ki so jih v družbi odpremili v lanskem letu. Podjetje nadaljuje z razvojem ekosistema Seamless AI Life za vse aplikacije in na vseh napravah, vključno z računalniki, tablicami, nosljivimi napravami in pametnimi zasloni. Prihodki od prodaje tega Huaweijevega poslovnega področja so v letu 2019 dosegli 60,75 milijard EUR, kar je 34 % več kot leto prej.

"Zunanje okolje bo ostajalo še naprej zahtevno," je opozoril Xu. "Krepiti moramo konkurenčnost naših produktov in storitev, spodbujati odprte inovacije in ustvarjati večjo vrednost za naše uporabnike in širšo družbo. Le tako lahko izkoristimo zgodovinske priložnosti, ki jih prinaša digitalna transformacija gospodarstva in UI, in dolgoročno ohranimo močno rast."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine