marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Huawei lani vložil največ patentov


12.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

Velik poudarek na raziskavah in razvoju

“Pri Huaweiju dajemo velik poudarek na raziskave in razvoj, zato je visoko število patentov logična posledica,” je izjavil dr. Song Liuping, Huaweijev višji podpredsednik in glavni pravnik. “Te številke lahko v prihodnje še narastejo z intenzivnim sodelovanjem pri zastavljanju standardov za naslednjo generacijo telekomunikacij, kot je recimo omrežje 5G. Pri Huaweiju bomo nadaljevali z ustvarjanjem in prijavljanjem patentov za zaščito naše intelektualne lastnine.”

Do vključno 31. decembra 2017 je Huawei na Kitajskem prijavil 64.091 patentov ter 48.758 izven Kitajske. Skupno je bilo odobrenih 74.307 patentnih prijav, od teh pa je bilo kar 90 % izumov.

40 % zaposlenih na Huaweiju deluje na področju razvoja

Od 180.000 ljudi, ki jih Huawei zaposluje po vsem svetu, jih je približno 80.000 oz. 40 % povezanih z raziskavami in razvojem. Vsako leto Huawei investira vsaj 10 % letnih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj, pri čemer ocenjujejo, da bodo v prihodnjih letih investirali med 10 in 20 milijardami $ v razvoj in raziskave letno.

Veliko Huaweijevih izdelkov je vezanih na več patentov. Tako lahko, na primer, Huaweijev pametni telefon P10, vsebuje več tisoč tehnologij, ki so vezane na patente s področja brezžičnih tehnologij, aplikacij, polprevodnikov in zaslonskih tehnologij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki