marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Huawei lani vložil največ patentov


12.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

Velik poudarek na raziskavah in razvoju

“Pri Huaweiju dajemo velik poudarek na raziskave in razvoj, zato je visoko število patentov logična posledica,” je izjavil dr. Song Liuping, Huaweijev višji podpredsednik in glavni pravnik. “Te številke lahko v prihodnje še narastejo z intenzivnim sodelovanjem pri zastavljanju standardov za naslednjo generacijo telekomunikacij, kot je recimo omrežje 5G. Pri Huaweiju bomo nadaljevali z ustvarjanjem in prijavljanjem patentov za zaščito naše intelektualne lastnine.”

Do vključno 31. decembra 2017 je Huawei na Kitajskem prijavil 64.091 patentov ter 48.758 izven Kitajske. Skupno je bilo odobrenih 74.307 patentnih prijav, od teh pa je bilo kar 90 % izumov.

40 % zaposlenih na Huaweiju deluje na področju razvoja

Od 180.000 ljudi, ki jih Huawei zaposluje po vsem svetu, jih je približno 80.000 oz. 40 % povezanih z raziskavami in razvojem. Vsako leto Huawei investira vsaj 10 % letnih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj, pri čemer ocenjujejo, da bodo v prihodnjih letih investirali med 10 in 20 milijardami $ v razvoj in raziskave letno.

Veliko Huaweijevih izdelkov je vezanih na več patentov. Tako lahko, na primer, Huaweijev pametni telefon P10, vsebuje več tisoč tehnologij, ki so vezane na patente s področja brezžičnih tehnologij, aplikacij, polprevodnikov in zaslonskih tehnologij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki