marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

članki

Huawei javno okrcal Windows Phone


10.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

V današnjih časih je javno pranje umazanega perila precej redek pripetljaj. A Huaweiju je prekipelo in so odkrito potarnali o njihovem nezadovoljstvu na trgu Windows Phone mobilnikov.

Nobena skrivnosti ni Huaweijeva preferenca Androidu, konec koncev večina njihovih izdelkov bazira na tem operacijskem sistemu.

V začetku leta so pri Microsoftu ponosno oznanili nova sodelovanja številnih proizvajalcev z njihovim Windows Phone operacijskim sistemom. Nekaj je bilo celo govora o dvojnem OS-ju s strani sodelovanja med njimi in Huaweijem. A kaj kmalu, že meseca marca, so opustili to idejo. Mogoče pa kitajci že v štartu niso bili prepričani v uspeh WP-ja?

Joe Kelly, Huaweijev mednarodni vodja za medijske zadeve je priznal: "nič nismo zaslužili z Windows Phone napravami... pravzaprav nihče nič ne zasluži z Windows Phone napravami." Roko na srce, Windows Phone ni ravno priljubljen, niti ni pridobil tržnega deleža napram konkurenci in izjave v stilu Joe Kellyja kažejo izgubo potrpljenja proizvajalcev mobilnih naprav.

Očitno kitajci v bližnji prihodnosti ne bodo več izdelovali WP naprav. Mogoče edino po drastičnih spremembah na trgu. Microsoft pa bi utegnil zaiti v velike težave in bi postal edini proizvajalec WP naprav, v kolikor se velikani tipa HTC odločijo zapustiti trenutno neuspešen WP kamp.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki