marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Huawei javno okrcal Windows Phone


10.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

V današnjih časih je javno pranje umazanega perila precej redek pripetljaj. A Huaweiju je prekipelo in so odkrito potarnali o njihovem nezadovoljstvu na trgu Windows Phone mobilnikov.

Nobena skrivnosti ni Huaweijeva preferenca Androidu, konec koncev večina njihovih izdelkov bazira na tem operacijskem sistemu.

V začetku leta so pri Microsoftu ponosno oznanili nova sodelovanja številnih proizvajalcev z njihovim Windows Phone operacijskim sistemom. Nekaj je bilo celo govora o dvojnem OS-ju s strani sodelovanja med njimi in Huaweijem. A kaj kmalu, že meseca marca, so opustili to idejo. Mogoče pa kitajci že v štartu niso bili prepričani v uspeh WP-ja?

Joe Kelly, Huaweijev mednarodni vodja za medijske zadeve je priznal: "nič nismo zaslužili z Windows Phone napravami... pravzaprav nihče nič ne zasluži z Windows Phone napravami." Roko na srce, Windows Phone ni ravno priljubljen, niti ni pridobil tržnega deleža napram konkurenci in izjave v stilu Joe Kellyja kažejo izgubo potrpljenja proizvajalcev mobilnih naprav.

Očitno kitajci v bližnji prihodnosti ne bodo več izdelovali WP naprav. Mogoče edino po drastičnih spremembah na trgu. Microsoft pa bi utegnil zaiti v velike težave in bi postal edini proizvajalec WP naprav, v kolikor se velikani tipa HTC odločijo zapustiti trenutno neuspešen WP kamp.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki