marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

Huawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje


25.05.2020
Objavil: Dare Gliha

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

»Doba interneta vsega je odprla nov trg, vreden več trilijonov ameriških dolarjev, ki bo prinesel nove storitve in naprave,« je dejal Shao Yang, glavni strateg podjetja Huawei CBG. »Huawei sledi strateški viziji brezhibnega z umetno inteligenco podprtega življenja. Spremeniti želimo uporabniško izkušnjo v povezavi s strojno opremo, porazdelitvijo zmogljivosti ter sinhronizacijo vsebin in storitev med napravami strategije 1+8+n.«

Huawei je zavezan strategiji brezhibnega z umetno inteligenco podprtega življenja »1+8+n«, v kateri se znak »+« nanaša na tehnologije prostranega omrežja (WAN) in povezave na krajših razdaljah, s katerimi se lahko naprave med seboj povežejo in omogočijo skupno rabo zmogljivosti v različnih primerih rabe. Zaradi tega Huawei nadaljujejo z vlaganji v ključne tehnologije, predvsem mobilna omrežja 5G, Huawei Share, Huawei Assistant in izgradnjo porazdeljenega operacijskega sistema ter krepi dolgoročno konkurenčnost in nenehno predstavlja nove inovativne izdelke. Huaweieve mobilne storitve (HMS) pa omogočajo sinhronizacijo vsebin na več napravah in prinašajo revolucijo v službah, domovih in potovanjih.

Programska oprema za vse primere rabe in ekosistem na osnovi porazdeljenega operacijskega sistema

Razvoj omrežij in načinov interakcij vodi v nenehni razvoj novih naprav. Uporabniki jih kupujejo vse več, vendarle velikokrat ugotovijo, da je vzpostavitev brezšivnega sodelovanja med njimi lahko zelo neprijetna izkušnja. Predsednik oddelka za programsko opremo podjetja Huawei CBG Wang Chenglu je prepričan, da gre razvoj pametnih naprav v smeri povezovanja med njimi in prožne širitve skupnih zmogljivosti s pametnimi telefoni v središču. To pa postavlja nove zahteve na področju razvoja operacijskih sistemov, saj mora biti komunikacija med napravami enako učinkovita kot komunikacija v napravi. Dopustiti moramo porazdelitev zmogljivosti med njimi, a hkrati zagotoviti varnost dostopov in povezav. Ekosistem mora biti zato resnično odprt in omogočiti sodelovanje tudi z napravami drugih izdelovalcev.

S porazdeljenim »mehkim« vodilom in bazo podatkov je Huawei vsestransko spremenil zasnovo spodnje plasti operacijskega sistema za interakcije med napravami, kar omogoča nemoteno sodelovanje primerljivo z dostopom do podatkov v napravi sami. Porazdeljene varnostne tehnologije pa zagotavljajo varnost in zasebnost uporabnikov v vseh primerih rabe in posredno vzpostavlja zaupanje med ljudmi, napravami in podatki. S porazdeljenimi zmogljivostmi lahko več naprav deli zmogljivosti med seboj, na primer, s funkcijo sodelovanja na več zaslonih v sistemu EMUI 10.1 lahko kamero in mikrofon prenosnega računalnika uporabite za sprejem dohodnega video klica prek pametnega telefona. Nadzorno središče za več naprav pa omogoča pametno interakcijo med napravami, vklapljanje naprav interneta stvari (IoT) ali prikaz slike ene naprave na zaslonu druge.

Porazdeljene zmogljivosti bodo industriji prinesle veliko novih priložnosti. Koristi bodo imeli tako izdelovalci naprav (strojne) opreme kot razvijalci aplikacij. Omogočajo namreč lažje upravljanje z zmogljivostjo naprave, kar vodi v višjo stopnjo uporabe. Zmanjšajo pa tudi težave in stroške razvoja, saj razvijalec aplikacijo razvije samo enkrat, deluje pa na vseh. Največ prednosti pa bodo imeli uporabniki, kajti na voljo jim bo brezhibno z umetno inteligenco podkrepljeno življenje vključno z izkušnjo sodelovanja na več napravah.

Popolnoma odprte Huaweive mobilne storitve (HMS)

Huawei je razvijalcem odprl zmogljivosti na področju sistemov na čipu (procesorjev), naprav in v oblaku. Te vključujejo na desetine orodij jedra mobilnih storitev (HMS Core), kot so med drugimi orodja za upravljanje uporabniških računov, plačevanje v aplikacijah, strojno učenje, za dostop do kamer in zmogljivosti umetne inteligence (HiAi). Hkrati sodelujejo z razvijalci in partnerji z vsega sveta, da bi zgradili celoviti ekosistem HMS ter obogatili vsebino in storitve v dobi omrežji 5G in brezhibnega z umetno inteligenco podprtega življenja.

Eric Tan, podpredsednik oddelka za storitve v oblaku podjetja Huawei CBG, je udeležencem dogodka dejal, da Huawei ponuja kakovostne aplikacije, skrajšuje čas iskanja in izbire ter v svoji tržnici nudi varnejše in lokalno privlačnejše aplikacije. Sočasno je Huawei hitre aplikacije (Quick App) in storitev Ability Gallery ponudil tudi globalno. Hitre aplikacije ni treba namestiti, deluje pa takoj po dotiku ikone, medtem ko Ability Gallery razvijalcem omogoča učinkovito distribucijo storitev in vsebin.

Huawei nudi razvijalcem tudi integrirano razvojno okolje (IDE) z dostopom do možnosti globalne distribucije aplikacij preko ene točke za vse vrste naprav. Od marca 2020 ima Huawei po vsem svetu že 1,4 milijona registriranih razvijalcev. Več kot 60 tisoč aplikacij je prilagojenih mobilnim storitvam HMS Core, kar je porast za 66,7 % v zgolj enem letu. Podjetje pa se je tudi zavezalo, da bo razvijalcem v prihodnjem obdobju odprlo še več svojih zmogljivosti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki