marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

članki

Huawei in Ericsson podpisala sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov 5G


28.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Huawei je s švedskim podjetjem Ericsson napovedal dolgoročni globalni sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov. Partnerstvo zajema standarde, kot so 3GPP, ITU, IEEE in IETF za celične tehnologije 3G, 4G in 5G.

Sporazum zajema prodajo omrežne infrastrukture in potrošniških naprav, podjetji pa bosta lahko uporabljali patentirane standardizirane tehnologije drug drugega.

Alan Fan, vodja oddelka za intelektualno lastnino pri podjetju Huawei, je dejal, da obe podjetji cenita intelektualno lastnino drug drugega in da takšen sporazum ustvarja "močnejše patentno okolje". Dodal je, da je partnerstvo tudi dokaz, da je treba intelektualno lastnino spoštovati in varovati. Pri Huaweiju še poudarjajo, da so na vrhu lestvice prijaviteljev Evropskega patentnega urada z več kot 4500 prijavljenimi patenti.

Ericssonova predstavnica Christina Petersson je izjavila, da je ta "uravnotežen pristop" v interesu obeh strani ter v korist potrošnikov in podjetij po vsem svetu. Švedsko podjetje pričakuje, da bodo prihodki iz licenčnih pogodb leta 2023 dosegli 11 milijard SEK (skoraj 1 milijardo USD). V svojem sporočilu za javnost je Ericsson navedel, da ima več kot 60.000 patentov in je v vodilnem položaju kot prodajalec 5G.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki