marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Huawei in Ericsson podpisala sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov 5G


28.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Huawei je s švedskim podjetjem Ericsson napovedal dolgoročni globalni sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov. Partnerstvo zajema standarde, kot so 3GPP, ITU, IEEE in IETF za celične tehnologije 3G, 4G in 5G.

Sporazum zajema prodajo omrežne infrastrukture in potrošniških naprav, podjetji pa bosta lahko uporabljali patentirane standardizirane tehnologije drug drugega.

Alan Fan, vodja oddelka za intelektualno lastnino pri podjetju Huawei, je dejal, da obe podjetji cenita intelektualno lastnino drug drugega in da takšen sporazum ustvarja "močnejše patentno okolje". Dodal je, da je partnerstvo tudi dokaz, da je treba intelektualno lastnino spoštovati in varovati. Pri Huaweiju še poudarjajo, da so na vrhu lestvice prijaviteljev Evropskega patentnega urada z več kot 4500 prijavljenimi patenti.

Ericssonova predstavnica Christina Petersson je izjavila, da je ta "uravnotežen pristop" v interesu obeh strani ter v korist potrošnikov in podjetij po vsem svetu. Švedsko podjetje pričakuje, da bodo prihodki iz licenčnih pogodb leta 2023 dosegli 11 milijard SEK (skoraj 1 milijardo USD). V svojem sporočilu za javnost je Ericsson navedel, da ima več kot 60.000 patentov in je v vodilnem položaju kot prodajalec 5G.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki