marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Huawei v letu 2017 dosegel 20 odstotno rast


19.01.2018
Objavil: Dare Gliha

Lansko leto je Huawei povišal svojo prisotnost v segmentu pametnih telefonov na 26 evropskih trgih, od Stockholma do Aten, z več kot 20 % prodajno dinamiko glede na leto poprej.

”Huawei je okrepil svoj položaj v CEE in nordijski regiji za več kot 20 odstotkov,” je povedal Matjaž Kermelj, direktor Huawei Slovenija. S konsistentnim prikazom znatne rasti prodaje, Huawei Consumer Business Group nadaljuje z izkazovanjem globoke in neprenehne zavezanosti inovacijam in raziskavam ter razvoju po vsem svetu, s čimer še naprej zagotavljajo mobilne naprave, ki si jih potrošniki želijo. ”Prepričani smo, da bo naslednje leto, zahvaljujoč novim pametnim telefonom, ki prinašajo intuitivne in dostopne izkušnje našim strankam, potrdilo našo zavezanost,” je dodal Kermelj.

Huawei je zabeležil porast v povpraševanju za pametnimi telefoni skozi vse segmente, od paradnih konjev do bolj cenovno dostopnih modelov. Da bi analizirali spremembe v mobilni industriji in pridobili več podatkov o trendih med potrošniki, je novembra 2017 Huawei sofinanciral raziskavo, ki so jo pripravili pri International Data Corporation (IDC) z naslovom Mobilna umetna inteligenca in prihodnost inteligentnih naprav. Podatki so razkrili, da je bilo v letu 2016 prodanih 5,6 pametnih telefonov za vsak prodan osebni računalnik. Po oceni IDCja si bo do leta 2021 več kot 60 % svetovne populacije lastilo pametni telefon. Podatki se odražajo v stalni in znatni rasti prodaje za Huawei Consumer Business Group.

Rast se je izrazila tudi v Huaweijevi rasti kot globalno priznani premium znamki. V letu 2017 se je Huawei zavihtel na 49. mesto lestvice BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands, na 88. mesto lestvice Forbes World’s Most Valuable Brands ter na 40. mesto na lestvici Brand Finance Global 500 Most Valuable Brands.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki