marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Huawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro


26.07.2021
Objavil: Dare Gliha

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

Vzorec so zanimivo objavili kar na Huaweijevem uradnem računu Weibo. Objavili so sicer zgolj eno samo fotografijo dveh oseb, ki se pomerita v sabljanju. Žal je bila slika ob nalaganju na Weibo kompresirana, tako da povečevanje in iskanje napak žal ni mogoče.

Ne glede na to, je tudi stisnjena slika dokaj impresivna. Barve izgledajo dobro, ravno tako hitri motivi niso zamegljeni. Čeprav bi bila lahko slika posneta zgolj za promocijo ob vnaprej začrtanem scenariju, pa do sedaj znane specifikacije vseeno nakazujejo, da bo fotoaparat precej dober.

Čeprav se Huawei trudi s svojo tržnico aplikacij ter vlaga velik napor, da bi uporabnike prepričal v nakup svojih mobilnikov, se vseeno ne more otresti dejstva, da na sicer vrhunskih mobilnikih ne more ponujati Googlovih storitev. Do sedaj je to dejstvo precej vplivalo na odločitev pri nakupu, ali pa bo nov zmogljiv fotoaparat to mnenje spremenil, pa bomo videli dokaj kmalu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki