marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

slikaSamsung Galaxy mobilniki in tablice del Android Enterprise Recommended programa
18.11.2020

Samsung Electronics se je pridružil programu družbe Google - Android Enterprise Recommended - katerega namen je podjetjem olajšati vključevanje mobilnih rešitev v vsakodnevno poslovanje. Sodelovanje v programu je dodatno zagotovilo uporabnikom, da Samsung naprave izpolnjujejo - in dejansko presegajo - zahteve glede strojne in programske opreme, ki jih je določila družba Google.

članki

Huawei bo prodal delnice Honorja v višini 15 milijard dolarjev


13.11.2020
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji mesec so se pojavljala ugibanja, da namerava Huawei prodati delež Honorja, s tem pa bi se izognili vsem prepovedim, ki jih imajo zaradi trgovinske blokade ameriške vlade.

Glede na zadnje navedbe Reutersa naj bi Huawei prodaj za 15 milijard dolarjev delnic konzorciju, ki ga vodi Shenzhenska vlada in dobavitelj IT storitev Digital China. Neimenovani vir, ki je razkril te številke še trdi, da bo posel sklenjen do že to nedeljo.

Huawei bo tako "odprodal" skoraj vse Honor premoženje, vključno z lastništvom blagovne znamke, oddelkom razvoja in raziskav ter upravljanje dobavne verige. Pričakuje se, da bo v posel vključenih še več investicijskih podjetij.

Dogovor o prodaji delnic pa na koncu nakazuje na to, da Huawei navkljub spremembi vodstva v ZDA ne pričakuje pozitivnega izida sodnih bitk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki