marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Huawei bo namestil bazno postajo na Mount Everestu


16.10.2007
Objavil: Borut Groboljšek

V podjetju Huawei Technologies pravijo, da jih je operater China Mobile izbral za postavitev GSM bazne postaje na Mount Everestu. Bazna postaja bo služila pokrivanju s signalom za potrebe ekipe, ki bo nosila olimpijski ogenj za olimpijske igre v Pekingu 2008.

Ekipa namerava doseči vrh pred pričetkom iger. Postajo bodo namestili na višini 6500 metrov in bo nudila telekomunikacijsko omrežje, ki bo pokrivalo bazni tabor in glavno smer proti vrhu.

Po pričakovanjih bodo novo pridobitev izkoristili tudi pri enem izmed partnerjev China Mobile - Natural Extreme Challenge Events in pa seveda tudi alpinisti, ki se bodo želeli povzpeti na vrh Sveta. Maja letos je britanski alpinist opravil najvišji mobilni klic – klic z vrha Mount Everesta. Klic je bil mogoč, ker je nadgradnja omrežja omogočila, da signal doseže vrh gore.

Olimpijska baklo bodo iz Lhase prenesli na vrh gore, prenesli pa jo bodo pripadniki kitajske vojske. China Mobile je v nedavni nadgradnji omrežja dodal 17 novih baznih postaj. Dobavljena oprema je v skladu z evropskim ROHS (The Restriction of the use of certain Hazardous substances in Electrical and Electronic Equipment) standardom za zaščito okolja in se bo lahko prilagajala ekstremnim okoljskim in vremenskim vplivom na Mount Everestu.

»Zelo smo zadovoljni da sodelujemo s China Mobile pri izgradnji najvišjega telekomunikacijskega omrežja na svetu in da bomo pomagali ekipi za prenos olimpijske bakle, da bo varno dosegla vrh Everesta,« je izjavil gospod Yu Chengdong, predsednik Huawei Mobile Networks.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki