marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

članki

Huawei bo namestil bazno postajo na Mount Everestu


16.10.2007
Objavil: Borut Groboljšek

V podjetju Huawei Technologies pravijo, da jih je operater China Mobile izbral za postavitev GSM bazne postaje na Mount Everestu. Bazna postaja bo služila pokrivanju s signalom za potrebe ekipe, ki bo nosila olimpijski ogenj za olimpijske igre v Pekingu 2008.

Ekipa namerava doseči vrh pred pričetkom iger. Postajo bodo namestili na višini 6500 metrov in bo nudila telekomunikacijsko omrežje, ki bo pokrivalo bazni tabor in glavno smer proti vrhu.

Po pričakovanjih bodo novo pridobitev izkoristili tudi pri enem izmed partnerjev China Mobile - Natural Extreme Challenge Events in pa seveda tudi alpinisti, ki se bodo želeli povzpeti na vrh Sveta. Maja letos je britanski alpinist opravil najvišji mobilni klic – klic z vrha Mount Everesta. Klic je bil mogoč, ker je nadgradnja omrežja omogočila, da signal doseže vrh gore.

Olimpijska baklo bodo iz Lhase prenesli na vrh gore, prenesli pa jo bodo pripadniki kitajske vojske. China Mobile je v nedavni nadgradnji omrežja dodal 17 novih baznih postaj. Dobavljena oprema je v skladu z evropskim ROHS (The Restriction of the use of certain Hazardous substances in Electrical and Electronic Equipment) standardom za zaščito okolja in se bo lahko prilagajala ekstremnim okoljskim in vremenskim vplivom na Mount Everestu.

»Zelo smo zadovoljni da sodelujemo s China Mobile pri izgradnji najvišjega telekomunikacijskega omrežja na svetu in da bomo pomagali ekipi za prenos olimpijske bakle, da bo varno dosegla vrh Everesta,« je izjavil gospod Yu Chengdong, predsednik Huawei Mobile Networks.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki