marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

Huawei bo namestil bazno postajo na Mount Everestu


16.10.2007
Objavil: Borut Groboljšek

V podjetju Huawei Technologies pravijo, da jih je operater China Mobile izbral za postavitev GSM bazne postaje na Mount Everestu. Bazna postaja bo služila pokrivanju s signalom za potrebe ekipe, ki bo nosila olimpijski ogenj za olimpijske igre v Pekingu 2008.

Ekipa namerava doseči vrh pred pričetkom iger. Postajo bodo namestili na višini 6500 metrov in bo nudila telekomunikacijsko omrežje, ki bo pokrivalo bazni tabor in glavno smer proti vrhu.

Po pričakovanjih bodo novo pridobitev izkoristili tudi pri enem izmed partnerjev China Mobile - Natural Extreme Challenge Events in pa seveda tudi alpinisti, ki se bodo želeli povzpeti na vrh Sveta. Maja letos je britanski alpinist opravil najvišji mobilni klic – klic z vrha Mount Everesta. Klic je bil mogoč, ker je nadgradnja omrežja omogočila, da signal doseže vrh gore.

Olimpijska baklo bodo iz Lhase prenesli na vrh gore, prenesli pa jo bodo pripadniki kitajske vojske. China Mobile je v nedavni nadgradnji omrežja dodal 17 novih baznih postaj. Dobavljena oprema je v skladu z evropskim ROHS (The Restriction of the use of certain Hazardous substances in Electrical and Electronic Equipment) standardom za zaščito okolja in se bo lahko prilagajala ekstremnim okoljskim in vremenskim vplivom na Mount Everestu.

»Zelo smo zadovoljni da sodelujemo s China Mobile pri izgradnji najvišjega telekomunikacijskega omrežja na svetu in da bomo pomagali ekipi za prenos olimpijske bakle, da bo varno dosegla vrh Everesta,« je izjavil gospod Yu Chengdong, predsednik Huawei Mobile Networks.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki