marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Kultni oblikovalec Barnaba Fornasetti oblikoval Huawei pametno uro


30.09.2015
Objavil: Thomas Bergant

Huawei Consumer Business Group (BG) je pred kratkim predstavil prvo posebno izdajo pametne ure, katero je za goste praznovanja desete obletnice Vogue Kitajska oblikoval priznani italijanski oblikovalec Barnaba Fornasetti. To darilo predstavlja sodelovanje med Huawei, Vogue Kitajska in Fornasetti in združuje umetnost, dizajn in moderno tehnologijo.

Pametna ura z dizajnom Fornasetti uporabnikom omogoča povezljivost kjerkoli se nahajajo z obvestili o klicih, SMS in drugih sporočilih in spletni pošti. Ekskluzivni dizajn obraza pametne ure vsebuje motiv “Tema e Variazioni”, neskončne variacije obraza Line Cavaliera, pašček in škatla za shranjevanje pa sta oblikovana s klasičnim zelenim kristalom malahita, oboje je značilno za Fornasettijev design. Na škatli je prav tako vidna ključavnica, značilna za njihov dizajn.
Ta vrhunska ura združuje brezčasno estetiko dizajna s pametno tehnologijo.
Posebna izdaja ure bo na voljo samo gostom zabave ob deseti obletnici Vogue Kitajska, katero sponzorira Huawei in označuje zaključek Tedna mode v Milanu. Svetovno znani modni fotograf Mario Testino in supermodela Karlie Kloss in Sean O’Pry, ki sta nastopila v oglaševalski kampaniji, se bodo pravtako udeležili ekskluzivnega dogodka.

Huawei je istočasno predstavil novo design platformo, ki je namenjena oblikovalcem in umetnikom, ki lahko oddajo svoje kreacije preko spletne strani. Naj bo to po meri narejen dizajn za obstoječe produkte kot je ura, ali pogled v kristalno kroglo na bodoče produkte, kot so pametni telefoni ali pametna ura za prihodnost. Huawei z navdušenjem pričakuje odzive in stvaritve oblikovalcev.

Klasična estetika dizajna, zgrajena s pametno tehnologijo
Huawei pametna ura je izdelana iz sofisticiranih materialov in vsebuje popolnoma okrogel 1.4-inčni ( 42 mm v premeru) zaslon na dotik AMOLED tehnologije, prevlečen s kristalom safirja, ki je odporen na praske in hladno-kovan okvir iz nerjavečega jekla. Ura je vrhunske kvalitete, katere dizajn resnično uteleša prostor, kjer moda sreča tehnologijo. Z možnostjo prenašanja glasbe za predvajanje brez povezave in z Bluetooth povezljivostjo za brezžične slušalke, je ta ura odličen spremljevalec pri teku ali drugih aktivnostih na prostem. Senzor za merjenje srčnega utripa meri bitje srca, 6-Axis sensor za zaznavanje gibanja pa sledi aktivnostim kot so hoja, tek ali hoja po stopnicah.

Združevanje sveta mode in sveta tehnologije
Blagovna znamka Fornasetti sega v 20. Stoletje, ko jo je ustvaril Piero Fornasetti, katerega so imenovali tudi “oblikovalec sanj”. V smislu dekorativnih idej, je Fornasetti eden izmed največjih proizvajalcev predmetov in pohištva v 20. stoletju. Njegov sin, Barnaba, se trudi ohranjati Fornasetti tradicijo z nadaljevanjem proizvodnje in ponovnega oživljanja Fornasetti dizajna, kjer umetniško vizijo svojega očeta združuje z rokodelskim pristopom.
Navdih za motiv “Tema e Variazioni”, ki ga najdemo na obrazu ure Huawei, je operna pevka iz 19. stoletja Lina Cavalieri. Izbrana je bila iz istega razloga kot njihovi ikonični arhetipi: zaradi svoje klasične, formalne lepote. Linin obraz dopolnjuje brezčasni dizajn Huawei ure in pooseblja združevanje mode in tehnologije.
Barnaba Fornasetti o svojem dizajnu Huawei ure pravi: “Fornasetti blagovna znamka je osnovana na obuditvi in ponovni oživitvi svojih klasičnih dizajnov in predmetov, katerim daje nov namen in pri tem ohranja rokodelski pristop. Linin obraz je del zapuščine mojega očeta in da bi okrepil njen brezčasni dizajn, sem se paradoksalno odločil le-to uporabiti na najnaprednejšem produktu, ki meri čas.”

Glory Zhang, Direktor Marketinga pri Huawei Consumer BG, je o dizajnu ure povedal: “To sodelovanje z oblikovalsko hišo Fornasetti je začetek razburljivega potovanja za Huawei in zagotavlja povezljiost med inovativno tehnologijo in umetnostjo ter dizajnom in kulturo. To je prvo izmed mnogih razburljivih kulturnih sodelovanj, kjer se premikamo naprej proti cilju postati inovator na področju umetnosti.

Dostopnost in dodatki
Standardni modeli Huawei pametne ure bodo na voljo v več kot 20 državah in regijah, med drugim v ZDA, Veliki Britaniji, Argentini, Avstraliji, Braziliji, Kanadi, Danski, Finski, Franciji, Nemčiji, Hong Kongu, Italiji, Japonski, Norveški, Filipinih, Rusiji, Singapurju, Južni Koreji, Španiji, Švedski, Švici in Združenih arabskih emiratih. V Sloveniji bodo predvidoma na voljo od pozne jeseni 2015.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki