marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Huawei predstavil samovozeče vozilo z umetno inteligenco


02.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Samovozeča vozila danes niso več redkost, saj jih razvijajo praktično vsi večji proizvajalci, pa če je to javno ali za zaprtimi vrati. Prejšnji teden pa je presenetljivo v to »bitko« vstopil še Huawei, ki je pri nas najbolj znan kot proizvajalec mobilnikov. Predstavili so namreč prvi samovozeči avtomobil, ki ga upravlja kar umetna inteligenca, ki je vgrajena v njihove pametne telefone.

Projektu so nadeli ime RoadReader, za osnovo pa so uporabili prestižni model Porsche Panamera. Kot eni redkih novinarjev v Evropi nam je uspelo v Barceloni to novost tudi videti in v živo spremljati demonstrativno vožnjo.

Ključna prednost pred ostalimi samovozečimi avtomobili je ta, da njihova tehnologija umetne inteligence razume okolico, tako da v teoriji prepozna tudi razliko med psom in zajcem, med kolesom in otrokom, hkrati pa se ob tem tudi uči odzvati na določene situacije. Seveda

Zanimivo pri tem je, da je Huawei uporabil zgolj tehnologijo, ki jo že uporabljajo v svojih pametnih mobilnikih, vse skupaj pa so zaenkrat vgradili v precej veliko škatlo, ki se nahaja na strehi vozila. Tako so za to uporabili kar strešni kovček, v katerega so na sprednjo stran namestili kamero. Čeprav rešitev na prvi pogled ne deluje profesionalno pa je potrebno povedati, da so za delujoč prototip potrebovali zgolj pet tednov. Glede na to, kakšno računsko moč že sedaj spravijo v majhne mobilnike lahko pričakujemo, da bo celotna strojna oprema kaj kmalu tako majhna, da se bo lahko vgradila v praktično vsako vozilo.

Očitno bodo tehnološka podjetja vstopila tudi na avtomobilski trg, predvidevamo pa, da večina njih le kot dobavitelj tehnologije umetne inteligence oz. naprav za samodejno vožnjo. Nekako vsaj v bližnji prihodnosti ne pričakujemo izdelave lastnega vozila, čeprav smo tudi že videli, da nekateri delajo na svojem prototipu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki