marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Huawei Ascend Mate7 in Ascend G7 sedaj na voljo za slovenske uporabnike


12.12.2014
Objavil: Dare Gliha

Vodilna pametna telefona Ascend Mate7 in Ascend G7 sta sedaj na voljo tudi slovenskim uporabnikom. Ascend Mate7, najnovejši pametni telefon družbe Huawei, je sedaj na voljo v Telekomu Slovenije, Tuš mobilu in Big Bangu.

Ascend Mate 7 z velikim 6-paličnim FHD zaslonom omogoča boljšo izkušnjo pri gledanju zabavnih vsebin, močnejši 8-jedrni procesor in dolgo delujoča 4100 mAg baterija pa omogočata boljše delovanje. Z novo tehnologijo za branje prstnih odtisov in najnovejšo verzijo intuitivnega vmesnika EMUI 3.0, Ascend Mate 7 ponuja napredno mobilno izkušnjo, ki uporabnikom omogoča, da živijo s polno paro, kjerkoli in kadarkoli. Ascend G7 je vrhunsko dovršena naprava z enkratnim dizajnom. Ima 5,5 – inčni HD zaslon izboljšano 4G LTE Cat4 povezljivost in 13 MP fotoaparat na zadnji strani, uporabniki pa ga bodo našli v ponudbi Big Banga.

Ascend Mate 7 je najnovejši veliko zaslonski pametni telefon družbe in vodilni v svojem razredu po zmogljivosti baterije in izjemno enostavni uporabi z vrhunsko tehnologijo odčitavanja prstnih odtisov z enim samim dotikom. Ascend G7 pa prinaša v času, ko je trg preplavljen z napravami srednjega razreda, ki imajo značilen plastični videz, nov premik s svojim dovršenim izgledom in elegantno kovinsko zasnovo. V sodelovanju s telekomunikacijskimi partnerji ponujamo danes v Sloveniji že številne številne pametne telefone družbe Huawei in verjamem, da bodo uporabniki prepoznali kakovost, ki jo zagotavlja naša družba - je dejal Matjaž Kermelj, regionalni vodja Huawei Device.

Ascend Mate7 je morebiti prvi 6-palični pametni telefon, ki omogoča izjemno hiter in enostaven dostop do telefona s pomočjo prstnih odtisov. Uporabnikom omogoča, da telefon odklenejo 80% hitreje kot ostale naprave, ki uporabljajo počasnejši čitalnik za prstni odtis. Čitalnik se nahaja na hrbtni strani, in meri 9.16mm x 9.16mm. Poleg tega ima večje 508PPI razmerje, ki omogoča enostavnejše odčitavanje odtisov brez potrebe po večkratnem potegu po ekranu in deluje tudi v primeru, da ima uporabnik mokre prste ali telefon uporablja ob rahlem dežju.

Ascend Mate7 se ponaša z 8-jedrno arhitekturo in ima inteligenten Huawei Kirin procesor 925, sestavljen iz štirih velikih A15 1.8 GHz in štirih majhnih A7 1.3 GHz čipov, ki delujejo v različnih sestavah, odvisno od potreb posameznih aplikacij ali funkcij, tako da lahko pametneje upravljajo napajanje. Ascend Mate7 prihrani do 50% baterije s samodejno uporabo manjših A7 jeder pri uporabi standardnih aplikacij, ki jih potrošniki uporabljajo vsaj 80% časa, in zagonom večjih A15 jeder pri uporabi visoko zmogljivih aplikacij, na prime pri igranju igric.

Ascend Mate7 je sestavljen iz več kot 95% odstotkov kovine in ima notranjo strukturo, narejeno iz močne aluminijeve zlitine, ki omogoča učinkovito zmanjšanje toplote, kar je redkost pri telefonih takšne velikosti. 7.9 mm tanek in 185 g težek pametni telefon ima ergonomsko ukrivljeno ohišje za lažje upravljanje z eno roko in ultra tanek 2.9 mm sprednji pokrov zaslona. Vse to pripomore k privlačnemu razmerju med zaslonom in ohišjem, ki dosega 83%. 13MP fotoaparat na zadnji strani pa omogoča enostavnejše slikanje na zabavah z omejeno svetlobo. Poleg tega ima 5MP fotoaparat na sprednji strani in vodilne 5P asferične leče, ki omogočajo boljšo ločljivost in manjšo popačenost slike.

Huawei Ascend G7 s samo 7,6 milimetri premera in težo 165 gramov, je narejen s pomočjo svetovne vodilne tehnologije Nano Molding Technology (NMT), ki ponuja edinstven premium izgled in eleganten okvir za boljši in mehkejši dotik. Telefon je opremljen s 5,5-inčnim 1280 x 720 HD zaslonom, ki se lepo prilega velikosti dlani. Tanko ohišje s samo 0,8mm premera pa dodaja telefonu uravnoteženost in eleganco. Ascend G7 poganja močan Qualcomm štirijedrni 1.2 GHz procesor in stabilna 3000 mAh Li-Po baterija. Model uporablja tudi Huaweijevo energetsko varčno tehnologijo, ki omogoča tri načine uporabe energije – običajno, pametno in ultra varčno uporabo energije. Ta tehnologija omogoča uporabniku, da intenzivno uporablja telefon brez polnjena 1,2 dni in možnost, da dodatnih 24 ur uporablja telefon na samo 10 odstotkih baterije.

S telefonom Huawei Ascend G7 lahko uživate v visokokakovostnih posnetkih. S 13MP fotoaparatom na zadnji strani, ki ima 28mm širokokotne BSI leče in 5MP fotoaparatom na sprednji strani s širokokotnim objektivom (88 stopinj), lahko razširite obzorje panoramskih slik tako vertikalno kot horizontalno. Z dvojnim klikom na tipko za utišanje zvoka pa lahko fotografijo posnamete v pičli sekundi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki