marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

HTC vrača udarec Applu


29.03.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Podjetje HTC se je odzvalo na Applovo tožbo glede kraje patenta pri uporabniškem vmesniku. Jabolčniki so obtožili HTC krajo številnih patentiranih idej, od preprostega "zdrsa za odklep", do globjih funkcij povezanih z uporabniškim vmesnikom.

Nekateri kritiki so po vseh teh obtožbah s strani Appla celo dejali, da je to šele začetek nevihte v gonji proti Googlu. Vendar se HTC-jevi vodilni možje branijo: "Podjetje HTC se nikakor ne strinja z Applovimi dejanji in se bo borilo do konca."

"Podjetje HTC popolnoma zagovarja intelektualno lastnino in bo nadaljevalo s spoštovanjem drugih inovatorjev in njihovih tehnologij tako, kot do sedaj, a vendar se bomo lotevali konkurence z našimi lastnimi inovacijami, katere so zdrav način pri dosegi najboljše mobilne izkušnje pri uporabnikih.", je dejal Peter Chou, direktor podjetja HTC in še dodal: "Že od vsega začetka smo osredotočeni na najboljše inovacije, katere omogočajo ljudem unikatno korist."

"V letu 1999 smo začeli oblikovati XDA in T-Mobilov Pocket PC Phone Edition, naš prvi pametni mobilnik z zaslonom občutljivim na dotik. Oba modela sta bila razposlana leta 2002 in od takrat smo razposlali že več kot 50 različnih mobilnikov HTC."

Zadeva se bo verjetno še zavlekla, vendar upamo, da se bo vseeno Androidova platforma še naprej razvijala s tako hitrostjo kot do sedaj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki