marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

HTC U11 že na voljo v Sloveniji


03.07.2017
Objavil: Dare Gliha

HTC-jev paradni konj med mobilnimi telefoni, HTC U11, je že na voljo v Sloveniji. HTC U11 je prvi telefon na svetu s tehnologijo Edge Sense – revolucionarnim načinom upravljanja s stiskom robov – in z vrsto drugih naprednih tehnologij, osupljivo obliko, vrhunskim fotoaparatom in zvokom ter s kar tremi pametni asistenti na temelju umetne inteligence. HTC U11 postavlja popolnoma nov standard pametnih telefonov.

Edge Sense
Z enim samim stiskom robov telefona HTC Edge Sense omogoča uporabo na povsem nov, enostaven način. Upravljanje s stiskom lahko prilagodite – z enim stiskom lahko odprete e-pošto, zaženete igro ali drugo aplikacijo. HTC Edge Sense omogoča tudi naprednejše upravljanje s stiskom po principu »kratek stisk« ali »stisni in drži«. Aktivira se s stiskom roba in ga je moč uporabljati v vseh pogojih – tudi npr. z rokavicami, če dežuje ali sneži.

Vrhunska oblika in odpornost
Steklena površina telefona HTC U11 je narejena s pomočjo tehnologije Optical Spectrum Hybrid Deposition. Z nanašanjem slojev plemenitih mineralov z visokim indeksom loma svetlobe ozadje živih barv z vsakim premikom odbija svetlobo. Enodelni zaobljen videz telefona HTC U11 je bil dosežen s kombinacijo 3D-stekla spredaj in zadaj, slednje pa pride do izraza zlasti pri zaslonu Quad HD s 5,5'' diagonalo, ki prikazuje jasne, čiste slike in besedilo tudi pri direktni sončni svetlobi. HTC U11 je odporen na vodo, s čimer se vam ni treba bati politja ali potopa v vodo.

Popolne fotografije
Na neodvisem preizkusu DxOMark je HTC U11 prejel najvišjo oceno fotoaparata v pametnem telefonu v zgodovini – tako za fotografiranje kot snemanje. HTC U11 odlikuje novo, izjemno hitro samodejno ostrenje s tako tehnologijo, kot jo uporabljajo najboljši fotoaparati DSLR. Sistem elektronske in optične stabilizacije slike poskrbi za to, da bodo vaše fotografije in videoposnetki jasni, tudi če vam zadrhti roka.

HTC U11 ima glavni fotoaparat z ločljivostjo 12 MP, medtem ko sprednji fotoaparat združuje 16 MP tipalo visoke ločljivosti s tehnologijo UltraPixel, ki v vseh svetlobnih pogojih zagotavlja popolne selfije. Pri snemanju videa funkcija časovnega zmanjšanja šuma samodejno uporablja informacije iz predhodnih in prihodnjih kadrov, s čimer zmanjšuje šum in zagotavlja brezhibne videoposnetke.

Zvok po meri
Skupaj z vrhunskimi zvočniki HTC BoomSound Hi-Fi Edition, ki imajo sedaj še močnejši in boljši dinamični razpon zvoka, so v paketu HTC U11 tudi slušalke s tehnologijo aktivnega zmanjšanja hrupa (Active Noise Cancellation) in tehnologijo USonic, ki s pomočjo akustičnega signala skenira vaš sluh in prilagodi zvok. V kolikor želite uporabljati svoje slušalke ali drugo avdio opremo, je v paketu na voljo adapter z USB-C na 3,5 mm z vgrajenim pretvornikom DAC. Z vgrajenimi štirimi mikrofoni prinaša HTC U11 najboljšo kakovost snemanja 3D-zvoka do sedaj. Ti snemajo zvok iz vseh smeri, ko pa snemate video s pomočjo tehnologije Acoustic Focus, se lahko približujete objektu snemanja in tako bolje posnamete zvok, ki prihaja iz te smeri.

Vrhunska zmogljivost
Za delo brez prekinitev, skupaj z manjšo porabo baterije in odlično grafiko, je zaslužen izjemno hitri osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon 835 Mobile. Vsak HTC U11 podpira tudi UFS 2.1, kar pomeni, da je hitri procesor v popolnem sozvočju z zmogljivostjo pomnilnika. HTC U11 ima 4 GB RAM-a in 64 GB pomnilnika, ki ga je s pomočjo kartice MicroSD moč razširiti do 2 TB.

HTC U11 je na voljo pri obeh največjih operaterjih, redna cena brez vezave pa pri nas znaša 799 €.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki