marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

HTC kmalu v lasti Sony Ericssona?


12.06.2008
Objavil: Marko Likar

Po različnih medijih na svetovnem spletu krožijo nepotrjene govorice, da naj bi Sony Ericsson v kratkem najavil nakup Tajvanskega proizvajalca pametnih mobilnikov High Tech Computer oz. na kratko HTC.

Dotična novica je bila do sedaj objavljena v Švedskem častniku Elektronik Tidningen, čeprav še uradno ni nič pojasnjeno. Sony Ericsson se je zavil o tej temi v molk.

HTC slovi po izdelavi pametnih mobilnikov, ki so zasnovani na Windows Mobile operacijskem sistemu. V preteklosti so se pri HTC-ju osredotočili na izdelavo naprav za specifične operaterje, kateri so le-tem dodelili svoj branding, HTC pa je vsaki napravi dal individualno zunanjost. V zadnjem obdobju so izdelovali naprave pod lastno znamko, v preteklosti pa so stali za znamko Qtek. Najnovejši projekt predstavlja izdelavo naprav, ki bodo zasnovane na Googlovem operacijskem sistemu Android.

HTC tako kot Sony Ericsson vse trditve o nakupu zanika, v kratkem pa bomo lahko priča prvemu izdelku, ki je plod sodelovanja med dotčnima podjetjema in to je težko pričakovana Xperia X1, ki bo v celoti izdelana pri HTC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki