marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

HTC predstavil novi HTC One


29.03.2013
Objavil: Thomas Bergant

HTC je na tiskovni konferenci v Ljubljani predstavila svoj novi vrhunski pametni telefon HTC One. Težko pričakovana novost je bila prvič predstavljena februarja v Londonu in New Yorku ter že takrat požela veliko zanimanja in pohval. Novi HTC One namreč predstavlja povsem nov in vznemirljiv pristop k pametnim telefonom.

Pohvali se lahko s kar 300 novimi lastnostmi in prinaša novo mobilno izkušnjo s funkcijami HTC BlinkFeed™, HTC BoomSound™ in HTC Zoe™, ki prinašajo edinstven zvok in fotografijo, prvo živo galerijo, aktiven začetni zaslon in še mnogo več. Vse to pa je obdano s skrbno izdelanim, popolnoma aluminijastim enodelnim ohišjem, ki ga je HTC izpopolnjeval kar 12 let.

Novi HTC One je gostom na dogodku razkrila Petra Razić Rogić, HTC Country Manager za North Adriatic regijo. Vse podrobnosti o inovaciji in naprednih funkcijah, ki so navdušile zbrane, pa je predstavil Marko Savković, Product Manager za HTC Partner Markets. Kot je izpostavil, so pri HTC še posebej ponosni, da so ustvarili oblikovalsko dovršeno napravo z izjemno zmogljivostjo in tehnologijo, ki bo postavila povsem nova meriala za pametne telefone. Vprašanje je le še, kaj boste z novim HTC One oživili, dodajajo pri HTC.

Nov podgled na pametne telefone
Novi HTC One je izdelan je iz posebnega enodelnega aluminijastega ohišja brez rež ter predstavlja nove funkcije HTC BlinkFeed™, HTC Zoe™ in HTC BoomSound™, ključne inovacije uporabniškega vmesnika HTC Sense®, ki ponujajo povsem novo izkušnjo mobilne tehnologije in postavljajo nova merila za pametne telefone.

»Danes se ljudje utapljajo v stalnih posodobitvah, novicah in informacijah. Čeprav so pametni telefoni eden od glavnih načinov za ohranjanje stika z ljudmi in informacijami, ki so nam pomembni, konvencionalni dizajni ne dohajajo več načina, kako jih ljudje dejansko uporabljajo,« pravi Peter Chou, glavni izvršni direktor korporacije HTC. »Potreben je nov, vznemirljiv pristop k pametnim telefonom in z novim HTC One smo iz nič na novo zasnovali izkušnjo mobilne tehnologije, ki odraža to novo stvarnost.«

HTC BlinkFeed: nenehen prikaz informacij na začetnem zaslonu
V središču izkušnje novega HTC One je HTC BlinkFeed. HTC BlinkFeed je drzna nova izkušnja, ki začetni zaslon spremeni v en sam prikaz informacij, ki so pomembne za uporabnika; kot so posodobitve na družbenih straneh, novosti iz sveta zabave in o življenjskem slogu, novice in slike. Tako uporabnikom ni več treba uporabljati ločenih aplikacij, da bi izvedeli, kaj se dogaja. HTC BlinkFeed zbira najnovejše vsebine iz najpomembnejših in zanimivih virov, jih predstavi vse na enem mestu in tako odpravi preklapljanje med številnimi aplikacijami in spletnimi stranmi.

Da bi omogočil ta novi, dinamični pristop pametnih telefonov, bo HTC zagotovil lokalno in svetovno vsebino iz več kot 1.400 medijskih virov z več kot 10.000 članki dnevno, ki jih nudijo nekatera najbolj inovativna medijska podjetja, kot so AOL s svojimi mediji, ESPN, MTV, Vice Media, CoolHunting, Reuters in mnoga druga. Za več informacij o partnerjih, ki nudijo vsebine za HTC BlinkFeed, obiščite HTC blog.

Kamera HTC z ultrapiksli in s funkcijo HTC Zoe
Revolucionarna kamera HTC z ultrapiksli (večje pike od običajnih) na novo določa, kako bodo ljudje ujeli, podoživeli in delili svoje najdragocenejše trenutke. Funkcija HTC Zoe omogoča, da posnamete slike visoke ločljivosti, ki oživijo v trisekundnih sekvencah. Ti posnetki Zoe, slike in videoposnetki so nato prikazani na edinstven način, ki galeriji vdihne življenje in spremeni običajen album nepremičnih slik v gibljivo galerijo spominov. Poleg tega ta funkcija samodejno ustvari kratke filme o vsakem dogodku z najpomembnejšimi sekvencami Zoe, slikami in videoposnetki. Filmom doda tudi glasbeno podlago, profesionalne reze, prehode in učinke. Te kratke filme lahko na novo sestavite ali jim določite različne teme ter jih enostavno delite preko družbenih omrežij, elektronske pošte in drugih storitev.

Da bi omogočil to inovativno fotografsko izkušnjo, je HTC razvil edinstveno kamero, ki se ponaša z vrhunsko zaslonko f/2.0 in naprednim senzorjem z ultrapiksli, ki zajame 300 odstotkov več svetlobe kot običajni senzorji kamer pri pametnih telefonih. Ta novost se osupljivo dobro izkaže v slabih svetlobnih pogojih in nudi številne druge izboljšave slik in videoposnetkov. Poleg tega sprednja kamera z izjemno širokim zornim kotom, ki podpira videoposnetke z ločljivostjo 1080p, omogoča popoln samoportret ali videoposnetek z enim samim dotikom. Optična stabilizacija slike v več smereh za sprednjo in hrbtno kamero pomaga, da so videoposnetki bolj mirno posneti, ne glede na to, ali snemate v mirujočem položaju ali med gibanjem. Kamera HTC z ultrapiksli nudi tudi številne druge funkcije in učinke, kot so izboljšana panorama 360°, časovna zakasnitev in odstranjevanje predmeta.

HTC BoomSound
Novi HTC One nudi najboljšo izkušnjo zvoka v primerjavi s katerim koli mobilnim telefonom na trgu. Funkcija HTC BoomSound uvaja prve sprednje stereo zvočnike v telefonu z dodanim ojačevalcem in izjemnim zaslonom polne ločljivosti HD, ki uporabnika pritegne v svet glasbe, videoposnetkov, iger in posnetkov na kanalu YouTube™. Omogočena je tudi polna vključitev Beats Audio™ za celovito izkušnjo bogatega in pristnega zvoka, ne glede na to, ali poslušate svojo najljubšo glasbo, gledate posnetke na kanalu YouTube ali igrate igre.

Snemanje v načinu HDR (High Dynamic Range) uporablja napreden dvojni mikrofon in obdelovanje zvoka, da zajame čist, bogat zvok, ki je primeren za videoposnetek visoke ločljivosti. Telefonski pogovori na telefonu HTC One zvenijo odlično zaradi funkcije HTC Sense Voice™, ki poveča glasnost in kakovost zvoka v hrupnem okolju, tako da je vaš pogovor jasen in glasen.

HTC Sense TV™
Funkcija HTC Sense TV spremeni novi HTC One v interaktivni programski vodnik in daljinski upravljalnik za večino televizorjev, komunikatorjev in sprejemnikov. Z močjo oblaka funkcija Sense TV poskrbi za enostaven in intuitiven ogled televizijskega programa in iskanje najljubše oddaje.

Kovinsko enodelno ohišje
Novi HTC One, skrit v enodelnem aluminijastem ohišju brez rež in s čudovitim 4,7-palčnim zaslonom polne ločljivosti HD (1080p), je opremljen z najnovejšim operacijskim sistemom Android Jelly Bean in omrežno tehnologijo LTE, kar omogoča neverjetno hitro brskanje po telefonu, ki združuje vrhunski dizajn in revolucionarno kakovost ohišja.

Gladko in lepo oblikovano enodelno aluminijasto ohišje, na voljo v osupljivi srebrni in čudoviti črni barvi, se udobno prilega v roko in je opremljeno s HTC-jevo edinstveno tehnologijo antene, ki pomaga zagotoviti kristalno čist signal. Zaslon je tudi odporen proti praskam in zmanjša bleščeč odsev, obenem pa ponuja neverjetno ločljivost 468 pik na palec (ppi) in bogate, naravne barve.

Dostopnost
Novi HTC One je na voljo pri več kot 185 ponudnikih mobilnih storitev in v večjih trgovinah v več kot 80 regijah in državah širom sveta. V Sloveniji bo na voljo v začetku maja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki