marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaTSMC predstavlja 1,6 nm proces z znatnim povečanjem zmogljivosti in učinkovitosti
10.05.2024

Podjetje TSMC je predstavilo svoj revolucionarni 1,6 nm proizvodni proces za izdelavo čipov, ki vključuje tudi zaledno omrežje za prenos energije, ki še izboljša učinkovitost porabe energije in gostoto tranzistorjev.

slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

članki

HTC in Si.mobil varnim hišam in materinskim domovom podarila mobilnike s kartico SIM


14.09.2015
Objavil: Dare Gliha

Družbi HTC in Si.mobil sta vsaki od 20 varnih hiš oziroma materinskih domov, ki delujejo pod okriljem Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije, podarila pametni telefon HTC Desire 500 in predplačniško SIMPL kartico SIM s prednaloženimi 1.000 brezplačnimi enotami za klice, sporočila in prenos podatkov.

Podarjeni sodobni pametni telefoni bodo pripomogli k boljši komunikaciji v teh ustanovah. Družbi HTC in Si.mobil bosta priložnosti za skupno izboljšanje življenj ljudi v stiski iskala tudi v prihodnje.

»V družbi HTC kot enem vodilnih podjetij na področju tehnoloških inovacij pozorno poslušamo potrebe svojih uporabnikov, saj lahko le tako ustvarjamo naprave po njihovi meri. Z veseljem pa prisluhnemo tudi tistim, ki si nakupa naprave, s katero bi si izboljšali kakovost svojih življenj, iz takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo privoščiti. Pametne telefone HTC Desire 500 slovenskim varnim hišam in materinskim domovom zato podarjamo v želji, da bi tako prebivalcem kot upravljavcem teh ustanov vsaj malo izboljšali pogosto ne najbolj preprost vsakdan. Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi Si.mobilu, našemu dolgoletnemu partnerju, da se je pridružil naši pobudi,« je dejal Andrey Kormiltsev, podpredsednik HTC za Vzhodno Evropo in Skupnost neodvisnih držav.

Gašper Kračman, vodja skupine za direktno prodajo pri Si.mobilu, je izpostavil: »Kot družbeno odgovorno podjetje se trudimo, da z našimi produkti in storitvami olajšamo vsakdan ljudem v stiski. Zato smo se pobudi z veseljem pridružili in varne hiše okrepili z mobilnimi telefoni za komunikacijo z najbližjimi.«

Suzi Kvas, predsednica Sekcije za varne hiše, materinske domove in sorodne organizacije v Sloveniji pri Socialni zbornici Slovenije, je ob prevzemu donacije povedala: »Ženske, ki bivajo v varnih hišah in materinskih domovih, so nedolgo tega šle skozi zelo zapletene življenjske situacije. Upravljavci teh ustanov se trudimo, da bi jim bivanje kar najbolj olajšali in jim nudili oporo pri ponovnem postavljanju na lastne noge. Prejeti pametni telefoni s pripadajočimi karticami SIM bodo pri tem predstavljali pomemben korak naprej, saj bodo bistveno poenostavili komuniciranje tako prebivalk kot upravljavcev varnih hiš. Družbama HTC in Si.mobil se zato iskreno zahvaljujem, da sta nam priskočili na pomoč in z donacijo omogočili dvig kakovosti dela v varnih hišah in materinskih domovih.«

Varne hiše ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršnokoli obliko nasilja (psihično, fizično ali spolno) nudijo možnost umika in nastanitve. Predstavljajo varen prostor, kamor se lahko zatečejo in ob podpori svetovalk na novo uredijo življenje. Lokacija varnih hiš je tajna. Materinski domovi so namenjeni materam z mlajšimi otroki, nosečnicam ter samskim ženskam, ki so se znašle v stiski in za njeno rešitev potrebujejo pomoč širše skupnosti. Pogoj za sprejem je socialna in materialna ogroženost, moteni odnosi v življenjskem okolju in težave glede bivanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki