marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

HTC Flyer že na prodajnih policah


18.05.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetje HTC, vodilni globalni ponudnik mobilnih inovacij, je oznanilo, da bo njihova prva tablica, HTC Flyer, že na prodajnih policah. S kombiniranjem HTC-jevega prepoznavnega oblikovalskega sloga in prenovljene uporabniške izkušnje HTC Sense, ki je bila posebej prirejena za tablice, HTC Flyer združuje interakcijo pisala in dotika v kombiniranem 3G in WiFi modelu, oziroma v le WiFi modelu. HTC Flyer bo v prodaji na voljo tako v maloprodaji kot prek spletne strani HTC.com, kjer ga bodo uporabniki lahko neposredno naročili.

»Navdušeni smo nad pozitivnimi odzivi, ki jih je bil HTC Flyer deležen od svoje prve predstavitve v februarju, in veseli nas, da ga sedaj lahko pripeljemo na večje trge v regiji EMEA,« je povedal Florian Seiche, predsednik HTC EMEA. »HTC Flyer je popolnoma drugačen od katere koli druge tablice na trgu in veselimo se povratnih informacij o tem, na koliko različnih tnačinov ga naši potrošniki uporabljajo vsak dan – tako za delo kot za zabavo.«

HTC Flyer s kombinacijo 3G in WiFi povezave ima vgrajenih 32 GB notranjega spomina, ki ga je možno s kartico microSD dodatno razširiti še za 32 GB. Druga različica tablice bo z WiFi možnostjo povezovanja in z razširljivimi 16 GB notranjega spomina. Obe različici bosta na voljo skupaj s pisalom Magic Pen, ki bo delovalo skupaj s HTC tehnologijo Scribe in ki bo nudilo alternativo interakciji prstnih blazinic z zaslonom.

Od 16. maja dalje je HTC Flyer na voljo v naslednjih državah, tako na prodajnih policah operaterjev kot prek spletne strani HTC.com: Velika Britanija, Francija, Nemčija, Italija, Španija, Grčija, Portugalska, Danska, Norveška, Švedska, Češka, Madžarska, Poljska in Romunija. V Sloveniji bo na voljo v juniju 2011.

Vrhunski dizajn in zmogljivost
S težo, ki je primerljiva knjigi z mehkimi platnicami, in obdan z vitkim aluminijastim ohišjem, HTC Flyer odraža slog in vrhunsko kakovost izdelave, ki sta oblikovala HTC-jev ugled na trgu pametnih telefonov. S 7-palčnim zaslonom, kot strela hitrim 1,5 gigaherčnim procesorjem in visokohitrostnimi brezžičnimi zmogljivostmi je HTC Flyer več kot odlična izbira za tiste, ki so čakali na kompaktno in zmogljivo tablico.

HTC Sense za tablico
Posebej za HTC Flyer prilagojena uporabniška izkušnja HTC Sense se osredotoča na presenečanje in navduševanje ljudi z imenitnim 3D namizjem. Podobno kot na novem telefonu HTC Sensation, tudi na tablici HTC Flyer enkraten vrtiljak vtičnikov poskrbi za to, da so najbolj pomembne vsebine in informacije v vidnem centru uporabniške izkušnje. Ob tem ne gre pozabiti niti na vrhunske zmogljivosti spletnega brskanja, ki so podprte s tehnologijo Flash 10 in HTML 5.

Pretakanje mobilnih filmov s HTC Watch
HTC Flyer je prva tablica, na kateri je premierno predstavljen HTC Watch, HTC-jeva najnovejša storitev za prenos video vsebin, ki ponuja več kot 600 vrhunskih filmov in TV oddaj večjih filmskih in TV studiev. Video vsebine je možno kupiti ali si jih sposoditi ter si jih takoj ogledati s pomočjo naprednega prenosa. Ob nakupu se filmi shranijo v »omarici v oblaku«, prenos in predvajanje teh istih vsebin pa je nato omogočen kar petim registriranim HTC napravam.

Tehnologija HTC Scribe
Tehnologija HTC Scribe predstavlja val integriranih »digital ink« inovacij, ki omogočajo enostavno beleženje zapiskov, podpisovanje pogodb, skiciranje pa tudi označevanje spletnih strani in fotografij. Beleženje zapiskov je sedaj prvič postalo zares pametno s pomočjo sinhroniziranja pisanja po zaslonu in avdio beleženja Timemark. En dotik besede v zapisku vas takoj pripelje do točno določenega mesta na avdio posnetku, s čimer lahko zapiske umestite v kontekst posnetega pogovora. Zapiski so prav tako integrirani v koledar, ob prvem opomniku na sestanek pa se vam samodejno ponudi možnost beleženja novega zapiska, v primeru ponavljajočega dogodka pa dopolnjevanje starejših zapiskov. Kot prva tablica v industriji ima HTC Flyer vgrajeno tudi možnost sinhroniziranja z Evernote, ki je v vodilna aplikacija in storitev za beleženje zapiskov v svetu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki