marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

HTC 10 z Apple AirPlayem


15.04.2016
Objavil: Mitja Zupančič

Verjetno vas je večina že seznanjena z najnovejšo HTC-jevo zastavonošo - HTC One M10? Pa ste vedeli, da ima tudi Applov AirPlay?

Stvar dejansko je zanimiva. One M10 ima veliko funkcij: Ultrapixel kamero, ki naj bi bila ena najboljših mobilnih kamer sploh, čudovito aluminijasto ohišje, vrhunski 4K zaslon, ogromno baterijo in prvič na Androidih - Applov AirPlay.

Tako si boste lahko predvajali glasbo na Apple TV in ostale AirPlay naprave (zvočniki) popolnoma enako, kot na Applovih iOS napravah. Zaenkrat M10 omogoča samo zvočno predvajanje, HTC-jevci pa zagotavljajo posodabljanje AirPlayovih specifikacij vzporedno z Applom.

Neuradnih AirPlay aplikacij na Androidu sicer ne manjka, DoubleTwist ali Allcast sta na voljo že leta, a kljub temu je uradna podpora za Applov standard pogumna poteza.

S tem si pri HTC-ju prizadevajo še bolj distancirati od Samsunga in LG-ja. S tem bi znali pritegniti tudi uporabnike iPhonov, ki so investirali v AirPlay naprave. Zadeva omogoča nekompresirano predvajanje in bistveno boljšo kvaliteto kot Bluetooth, kar zna biti zanimivo celo za audiofile.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki