marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

HoT presegel 5-odstotni tržni delež: z uvedbo 5G omrežja pričakuje nadaljnjo rast


13.09.2022
Objavil: Thomas Bergant

HoT, HOFER Telekom, je po podatkih AKOS v drugem četrtletju letošnjega leta presegel 5-odstotni tržni delež, s čimer se nadaljuje konstantna rast števila uporabnikov. HoT namreč vse od vstopa na slovenski trg maja 2017 beleži rast tržnega deleža v vsakem kvartalu.

Pri HoT-u pričakujejo, da se bo rast še naprej nadaljevala, saj bodo še naprej izboljševali ponudbo ob nespremenjenih cenah paketov. S tem sledijo svojim zavezam, da ne bodo nikoli podražili cen paketov, izboljšave pa veljajo za vse uporabnike brez stroškov menjave paketa ali drugih administrativnih stroškov. Novi uporabniki do konca oktobra lahko izkoristijo še bonus v višini 20 evrov ob prenosu številke na HoT.

HoT odslej tudi z omrežjem 5G
Odslej je vsem uporabnikom HoT-a brezplačno na voljo tudi mobilno omrežje 5G, ki omogoča veliko večje hitrosti prenosa podatkov, krajši odzivni čas z nizko zakasnitvijo in učinkovito povezovanje velikega števila naprav. HoT zagotavlja storitve 5G preko mobilnega omrežja A1, ki je trenutno na voljo že polovici prebivalstva Slovenije in se še dograjuje.

Višje hitrosti prenosa podatkov za vse
»Pri HoT-u ostajamo zvesti svojim obljubam, da so novosti v paketih na voljo vsem uporabnikom, brez doplačil in administrativnih stroškov. Ob velikih količinah vključenega prenosa podatkov v vseh paketih izboljšujemo uporabniško izkušnjo še z večjo hitrostjo prenosa podatkov. Ta bo na voljo tako uporabnikom, katerih mobilne naprave omogočajo uporabo omrežja 5G, kot tudi ostalim uporabnikom, katerih naprave podpirajo tehnologijo LTE,« pravi direktorica mobilnega operaterja HoT Eva Aljančič.

Polna hitrost 1000/200 Mbit/s
Polna hitrost prenosa podatkov v paketu HoT EXTRA znaša do 1000/200 Mbit/s. V ostalih paketih mobilne tehnologije je vključena osnovna hitrost prenosa podatkov do 150/50 Mbit/s, v paketih za mobilni internet (HoT GIGA in HoT GIGA+) pa do 50/10 Mbit/s. Uporabniki lahko izkoristijo dodatno opcijo 5G s polno hitrostjo do 1000/200 za dva evra na mesec. Višje hitrosti so na voljo tako v mobilnem omrežju 5G kot tudi v mobilnem omrežju LTE za tiste uporabnike, katerih naprave ne omogočajo 5G. Dosežene hitrosti so odvisne od dostopnosti in zmogljivosti omrežja.

Vedno najboljša ponudba za vse uporabnike
Pri HoT-u zagotavljajo, da bodo še naprej spoštovali zaveze, ki so jim zvesti že vse od začetka. Na prvem mestu je poštena ponudba brez višanja cen paketov. Odkar je HoT prišel na trg, ni nikoli podražil cen paketov, že večkrat pa je izboljšal svojo ponudbo v paketih, in to brez doplačil. Uporaba HoT-ovih storitev je enostavna, uporabnik pa lahko uredi tudi prenos telefonske številke prek spleta. Brez dodatnih stroškov uporabniki lahko zamenjajo paket ter dodajo ali izključijo opcijo kar prek spleta, mobilne aplikacije ali s klicem v center za podporo uporabnikom. Pri HoT-u zagotavljajo tudi hitro podporo. V zadnjem letu so namreč v klicnem centru v povprečju na klic odgovorili v 16-ih sekundah, na e-pošto v treh urah, na spletni klepet pa so se javili v manj kot minuti*.
*Raziskavo je novembra 2021 izvedlo podjetje Aragon med uporabniki vseh slovenskih mobilnih operaterjev na vzorcu 600 sodelujočih in uporabniki HoT-a na vzorcu 662 sodelujočih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki