marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

HoT presegel 5-odstotni tržni delež: z uvedbo 5G omrežja pričakuje nadaljnjo rast


13.09.2022
Objavil: Thomas Bergant

HoT, HOFER Telekom, je po podatkih AKOS v drugem četrtletju letošnjega leta presegel 5-odstotni tržni delež, s čimer se nadaljuje konstantna rast števila uporabnikov. HoT namreč vse od vstopa na slovenski trg maja 2017 beleži rast tržnega deleža v vsakem kvartalu.

Pri HoT-u pričakujejo, da se bo rast še naprej nadaljevala, saj bodo še naprej izboljševali ponudbo ob nespremenjenih cenah paketov. S tem sledijo svojim zavezam, da ne bodo nikoli podražili cen paketov, izboljšave pa veljajo za vse uporabnike brez stroškov menjave paketa ali drugih administrativnih stroškov. Novi uporabniki do konca oktobra lahko izkoristijo še bonus v višini 20 evrov ob prenosu številke na HoT.

HoT odslej tudi z omrežjem 5G
Odslej je vsem uporabnikom HoT-a brezplačno na voljo tudi mobilno omrežje 5G, ki omogoča veliko večje hitrosti prenosa podatkov, krajši odzivni čas z nizko zakasnitvijo in učinkovito povezovanje velikega števila naprav. HoT zagotavlja storitve 5G preko mobilnega omrežja A1, ki je trenutno na voljo že polovici prebivalstva Slovenije in se še dograjuje.

Višje hitrosti prenosa podatkov za vse
»Pri HoT-u ostajamo zvesti svojim obljubam, da so novosti v paketih na voljo vsem uporabnikom, brez doplačil in administrativnih stroškov. Ob velikih količinah vključenega prenosa podatkov v vseh paketih izboljšujemo uporabniško izkušnjo še z večjo hitrostjo prenosa podatkov. Ta bo na voljo tako uporabnikom, katerih mobilne naprave omogočajo uporabo omrežja 5G, kot tudi ostalim uporabnikom, katerih naprave podpirajo tehnologijo LTE,« pravi direktorica mobilnega operaterja HoT Eva Aljančič.

Polna hitrost 1000/200 Mbit/s
Polna hitrost prenosa podatkov v paketu HoT EXTRA znaša do 1000/200 Mbit/s. V ostalih paketih mobilne tehnologije je vključena osnovna hitrost prenosa podatkov do 150/50 Mbit/s, v paketih za mobilni internet (HoT GIGA in HoT GIGA+) pa do 50/10 Mbit/s. Uporabniki lahko izkoristijo dodatno opcijo 5G s polno hitrostjo do 1000/200 za dva evra na mesec. Višje hitrosti so na voljo tako v mobilnem omrežju 5G kot tudi v mobilnem omrežju LTE za tiste uporabnike, katerih naprave ne omogočajo 5G. Dosežene hitrosti so odvisne od dostopnosti in zmogljivosti omrežja.

Vedno najboljša ponudba za vse uporabnike
Pri HoT-u zagotavljajo, da bodo še naprej spoštovali zaveze, ki so jim zvesti že vse od začetka. Na prvem mestu je poštena ponudba brez višanja cen paketov. Odkar je HoT prišel na trg, ni nikoli podražil cen paketov, že večkrat pa je izboljšal svojo ponudbo v paketih, in to brez doplačil. Uporaba HoT-ovih storitev je enostavna, uporabnik pa lahko uredi tudi prenos telefonske številke prek spleta. Brez dodatnih stroškov uporabniki lahko zamenjajo paket ter dodajo ali izključijo opcijo kar prek spleta, mobilne aplikacije ali s klicem v center za podporo uporabnikom. Pri HoT-u zagotavljajo tudi hitro podporo. V zadnjem letu so namreč v klicnem centru v povprečju na klic odgovorili v 16-ih sekundah, na e-pošto v treh urah, na spletni klepet pa so se javili v manj kot minuti*.
*Raziskavo je novembra 2021 izvedlo podjetje Aragon med uporabniki vseh slovenskih mobilnih operaterjev na vzorcu 600 sodelujočih in uporabniki HoT-a na vzorcu 662 sodelujočih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki