marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

HONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji


03.10.2022
Objavil: Dare Gliha

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

HONOR je zavezan načelu zmanjšanja vpliva na okolje, od prvega načrta za izdelek pa vse do končne distribucije le tega po vsem svetu, medtem ko na stotine milijonov njihovih uporabnikov oskrbuje z visoko kakovostnimi izdelki in servisom.

HONOR podpira okolje z zelenimi akcijami

Kitajsko podjetje zagovarja krožno gospodarstvo, še posebej se osredotoča na oblikovanje z eko materiali in podaljševanje življenja posameznega izdelka, saj se tako zmanjšujejo poraba virov in negativni vplivi na okolje. Zeleno pakiranje, trajni izdelki, odgovorno ravnanje z elektronskimi odpadki in uporaba varnih kemikalij so štiri zelene pobude, ki so jih uresničili v podjetju HONOR, z namenom prispevati k čistejšemu okolju.

Okolju prijazno zeleno pakiranje: HONOR prisega na koncept pakiranja, trajnostno embalažo, ki je lažja, manjša, neškodljiva in preprosta za zbiranje, vse v želji po zmanjšanju porabe in skrbi za naš planet.

Podjetje je že vpeljalo bolj preprosto in odporno pakiranje za prenosnike v slogu origamija. Od leta 2021 za transport ne uporablja več kartonastih škatel, kar pomeni zmanjšanje količin emisij ogljikovega dioksida na skupno 208 ton. Poleg tega je HONOR optimiziral navodila za prenosnike in druge izdelke ter standardiziral tiskane materiale za omenjene izdelke, s čimer je prihranil 74 ton papirja, kar je enako zmanjšanju emisij CO2 za 77 ton.

Darilna pakiranja in navodila za uporabo so natisnjena s sojinim črnilom, kar zmanjšuje tveganje za človekovo zdravje in odvisnost od naftnih virov, ter olajša recikliranje papirja in embalaže. Sojino črnilo je namreč narejeno iz soje, ki je 100% obnovljiv vir. Od leta 2014 podjetje HONOR za svoje promocijske materiale uporablja sojino črnilo. V primerjavi s tradicionalnim črnilom uporaba sojinega črnila zmanjša emisije CO2 za 80 ton.

Podjetje si prav tako prizadeva za ohranjanje gozdov in biološko raznolikost, zato uporablja okolju prijazne materiale za pakiranje. Darilne škatle za naprave HONOR Magic3, Magic V, uro HONOR GS3 in druge izdelke so pridobile certifikat FSC. Embalažni predali pri pametnih telefonih iz serije Magic so narejeni iz bagasse sladkornega trsa, stranskega odpadka pri proizvodnji sladkorja, ki je CO2 nevtralen in 100% obnovljiv material, medtem ko so plastično zaščitno folijo polnilca in kabla nadomestili s papirjem.

Trajnost je ena od pomembnih kriterijev pri napravah, ki jih izdeluje HONOR. Prav vsak izdelek in vsi njegovi deli so podvrženi strogim testom zanesljivosti, kar pomeni, da je njihova življenjska doba daljša.

Podjetje je ustanovilo lastni profesionalni laboratorij za zanesljivost, kjer s pomočjo simulacije testirajo najrazličnejše izdelke, tako strojno opremo kot posamezne dele, in tako svojim izdelkom podaljšujejo trajanje. Tako so mnogo testov naredili tudi pri napravi s prepogljivim zaslonom Magic V. Slednjega so zaščitili s trdnejšim nano kristalnim steklom, kar pomeni manj nadomestnih delov in daljšo uporabo naprave.

HONOR skrbi za varovanje okolja, od izbire surovih materialov do recikliranja in odgovornega upravljanja z elektronskimi odpadki. V celotnem procesu izdelave jim je uspelo minimizirati njihov vpliv na okolje. Od leta 2021 je HONOR preko svojih kanalov zbral in odgovorno ravnal s 1.733 tonami odpadne elektronike.

HONOR je s ciljem izpolnitve vrste mednarodnih standardov ustvaril lastne standarde kakovosti. Podjetje je odstranilo šest potencialnih škodljivih snovi pri izdelavi njihovih pametnih telefonov, tablic in drugih naprav: klor, vnetljive bromove spojine, PVC, berilij in berilijeve spojine, ftalat in valentinit (Sb203).

Poleg tega je podjetje HONOR testiralo na ducate materialov različnih dobaviteljev, da so se prepričali, da so napajalni kabli pri vseh njihovih pametnih telefonih in tablicah brez halogenov.

Od leta 2016 je podjetje HONOR opustilo uporabo 3.379 ton škodljivih snovi in materialov v svojih izdelkih.

Skupno 76 modelov pametnih telefonov in tablic podjetja HONOR ima certifikat CQC (A) za zaščito okolja, dva njihova modela pa sta pridobila certifikat z oznako kitajski okolju prijazen izdelek.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki