marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaCelotna linija iPhone 16 naj bi bila opremljena z akcijskim gumbom
08.12.2023

Po novih govoricah, ki jih je podprl MacRumors, naj bi Apple v vse štiri naprave iz serije iPhone 16 vključil akcijski gumb. Naslednik stikala za utišanje zvoka je bil ekskluzivno na letošnjih modelih iPhone 15 Pro in 15 Pro Max, zdaj pa se zdi, da ga bo Apple dodal še modelom iPhone 16 in 16 Plus.

slikaHONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije
07.12.2023

HONOR je gostoval na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodeloval v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

slikaQualcomm se pri izdelovanju procesorja Snapdragon 8 Gen 4 SoC zanaša na TSMC
06.12.2023

Znani tipster je na omrežju X delil nekaj pikantnih podrobnosti o procesorju Snapdragon 8 Gen 4, kar je precej nenavadno, saj nedavno izdanega Snapdragona 8 Gen 3 skorajda še nismo videli v akciji. A dosedanja razkritja tega tipsterja so bila večinoma pravilna.

slikaXiaomi v Q3 prilagojeni čisti dobiček povečal za 182,9 % na šest milijard RMB
04.12.2023

Xiaomi, podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, povezano z internetom stvari (»IoT« ) platformo v svojem jedru, je objavilo svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za tri mesece, ki so se končali 30. septembra 2023 (»3. četrtletje 2023« ali »obdobje«).

članki

HONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji


03.10.2022
Objavil: Dare Gliha

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

HONOR je zavezan načelu zmanjšanja vpliva na okolje, od prvega načrta za izdelek pa vse do končne distribucije le tega po vsem svetu, medtem ko na stotine milijonov njihovih uporabnikov oskrbuje z visoko kakovostnimi izdelki in servisom.

HONOR podpira okolje z zelenimi akcijami

Kitajsko podjetje zagovarja krožno gospodarstvo, še posebej se osredotoča na oblikovanje z eko materiali in podaljševanje življenja posameznega izdelka, saj se tako zmanjšujejo poraba virov in negativni vplivi na okolje. Zeleno pakiranje, trajni izdelki, odgovorno ravnanje z elektronskimi odpadki in uporaba varnih kemikalij so štiri zelene pobude, ki so jih uresničili v podjetju HONOR, z namenom prispevati k čistejšemu okolju.

Okolju prijazno zeleno pakiranje: HONOR prisega na koncept pakiranja, trajnostno embalažo, ki je lažja, manjša, neškodljiva in preprosta za zbiranje, vse v želji po zmanjšanju porabe in skrbi za naš planet.

Podjetje je že vpeljalo bolj preprosto in odporno pakiranje za prenosnike v slogu origamija. Od leta 2021 za transport ne uporablja več kartonastih škatel, kar pomeni zmanjšanje količin emisij ogljikovega dioksida na skupno 208 ton. Poleg tega je HONOR optimiziral navodila za prenosnike in druge izdelke ter standardiziral tiskane materiale za omenjene izdelke, s čimer je prihranil 74 ton papirja, kar je enako zmanjšanju emisij CO2 za 77 ton.

Darilna pakiranja in navodila za uporabo so natisnjena s sojinim črnilom, kar zmanjšuje tveganje za človekovo zdravje in odvisnost od naftnih virov, ter olajša recikliranje papirja in embalaže. Sojino črnilo je namreč narejeno iz soje, ki je 100% obnovljiv vir. Od leta 2014 podjetje HONOR za svoje promocijske materiale uporablja sojino črnilo. V primerjavi s tradicionalnim črnilom uporaba sojinega črnila zmanjša emisije CO2 za 80 ton.

Podjetje si prav tako prizadeva za ohranjanje gozdov in biološko raznolikost, zato uporablja okolju prijazne materiale za pakiranje. Darilne škatle za naprave HONOR Magic3, Magic V, uro HONOR GS3 in druge izdelke so pridobile certifikat FSC. Embalažni predali pri pametnih telefonih iz serije Magic so narejeni iz bagasse sladkornega trsa, stranskega odpadka pri proizvodnji sladkorja, ki je CO2 nevtralen in 100% obnovljiv material, medtem ko so plastično zaščitno folijo polnilca in kabla nadomestili s papirjem.

Trajnost je ena od pomembnih kriterijev pri napravah, ki jih izdeluje HONOR. Prav vsak izdelek in vsi njegovi deli so podvrženi strogim testom zanesljivosti, kar pomeni, da je njihova življenjska doba daljša.

Podjetje je ustanovilo lastni profesionalni laboratorij za zanesljivost, kjer s pomočjo simulacije testirajo najrazličnejše izdelke, tako strojno opremo kot posamezne dele, in tako svojim izdelkom podaljšujejo trajanje. Tako so mnogo testov naredili tudi pri napravi s prepogljivim zaslonom Magic V. Slednjega so zaščitili s trdnejšim nano kristalnim steklom, kar pomeni manj nadomestnih delov in daljšo uporabo naprave.

HONOR skrbi za varovanje okolja, od izbire surovih materialov do recikliranja in odgovornega upravljanja z elektronskimi odpadki. V celotnem procesu izdelave jim je uspelo minimizirati njihov vpliv na okolje. Od leta 2021 je HONOR preko svojih kanalov zbral in odgovorno ravnal s 1.733 tonami odpadne elektronike.

HONOR je s ciljem izpolnitve vrste mednarodnih standardov ustvaril lastne standarde kakovosti. Podjetje je odstranilo šest potencialnih škodljivih snovi pri izdelavi njihovih pametnih telefonov, tablic in drugih naprav: klor, vnetljive bromove spojine, PVC, berilij in berilijeve spojine, ftalat in valentinit (Sb203).

Poleg tega je podjetje HONOR testiralo na ducate materialov različnih dobaviteljev, da so se prepričali, da so napajalni kabli pri vseh njihovih pametnih telefonih in tablicah brez halogenov.

Od leta 2016 je podjetje HONOR opustilo uporabo 3.379 ton škodljivih snovi in materialov v svojih izdelkih.

Skupno 76 modelov pametnih telefonov in tablic podjetja HONOR ima certifikat CQC (A) za zaščito okolja, dva njihova modela pa sta pridobila certifikat z oznako kitajski okolju prijazen izdelek.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki