marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

HONOR razkril, kako je nastal njihov napredni sistem kamer Falcon


15.05.2023
Objavil: Dare Gliha

HONOR je pred kratkim predstavil svoj novi pametni telefon Magic5 Pro. Gre za napravo z eno najboljših kamer na svetu, kar je potrdilo tudi testiranje DxOMark. HONOR Magic5 Pro je opremljen s tehnologijo HONOR Image Engine z novim algoritmom Millisecond Falcon Capture, ki ne le omogoča nekatere najhitrejše hitrosti snemanja na trgu, ampak tudi premika meje, ko gre za jasnost fotografij.

Da bi to dosegli, je HONOR odprl lastne laboratorije za razvoj kamer, kjer se izvajajo tako kvantitativne kot kvalitativne analize, kar je vplivalo na razvoj njihovega naprednega algoritma AI. HONOR Magic5 Pro rešuje številne izzive snemanja gibljivih prizorov pri različnih hitrostih, razdaljah in svetlobnih pogojih, ob tem pa dvigne proces fotografiranja na povsem novo raven. Na primer, hitrost samodejnega ostrenja se je v primerjavi s prejšnjo generacijo povečala za kar 245 odstotkov!

Sistem trojne kamere, ki ga sestavljajo 50MP širokokotni, 50MP ultraširokokotni in 50MP telefoto objektiv, je odgovoren za visoko raven fotografskih in video zmogljivosti novega telefona HONOR Magic5 Pro. Zahvaljujoč povečanemu senzorju in večji zaslonki HONOR Magic5 Pro ponuja vrhunsko zmogljiv svetlobni senzor, ki omogoča fotografije visoke ločljivosti z izpopolnjenimi podrobnostmi ne glede na svetlobne pogoje.

Z uporabo najnovejše tehnologije AI Recognition, revolucionarna možnost AI Motion Sensing HONOR Magic5 Pro omogoča uporabnikom, da ujamejo najboljši trenutek hitro premikajočih se predmetov.

Da bi to omogočili, je HONOR tesno sodeloval s podjetjem Qualcomm Technologies. Z namenom povečanja moči procesorja, so v celoti izkoristili Qualcomm AI Engine in povečali interval predpomnilnika za več kot šestkrat – z 240 na 1500 milisekund. Z večjim intervalom predpomnilnika podatkov in omrežjem AI, usposobljenim za več kot 270 tisoč fotografij, lahko kamera HONOR Magic5 Pro pomaga uporabnikom lažje in bolje ujeti njihove najljubše trenutke na poti.

HONOR je porabil 18 mesecev, da je obnovil HONOR Image Engine iz temeljev. Z novo arhitekturo, izvorno kodo in algoritmi je procesorska moč mobilne platforme Snapdragon v celoti izkoriščena.

HONOR Magic5 Pro je v Sloveniji na voljo v črni in travniško zeleni barvi za priporočeno ceno 1199 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki