marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

HONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije


07.12.2023
Objavil: Dare Gliha

HONOR je gostoval na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodeloval v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

Novi inteligentni svet: Kaj čaka pametne naprave?
»Poslovni svet vstopa v vznemirljivo novo obdobje, v katerem bo imela tehnologija osrednjo vlogo. Prepričan sem, da bodo inovacije, ki so osredotočene na človeka, zagotovile nove priložnosti za naslednjo generacijo pametnih naprav. Preklopne naprave so tik pred tem, da postanejo običajne, umetna inteligenca na napravah utira pot transformativni dobi, zgoraj omenjene tehnologije, osredotočene na človeka, kot je tehnologija zaslona za udobje oči pa izboljšujejo izkušnje interakcije med človekom in napravo. Z našega vidika je to naslednje za pametne naprave,« je v panelu poudaril dr. Ray Guo, vodja marketinga pri HONOR-ju.

Preklopni pametni telefoni bodo postali mainstream
Med panelno razpravo so govorci primerjali preklopne naprave v industriji pametnih telefonov in električna vozila v avtomobilski industriji – obe panogi sta ustvarili nove koncepte za spreminjanje stvari na bolje. Najnovejši podatki kažejo, da je na Kitajskem več kot 64 odstotkov uporabnikov pametnih telefonov višjega cenovnega razreda odprtih za prehod na preklopne telefone, kar nakazuje, da je industrija na prelomni točki, ko postajajo preklopni pametni telefoni običajni.

Nekatere lastnosti preklopnih naprav še niso izpopolnjene, predvsem prenosljivost, vzdržljivost in vzdržljivost baterije. Zdaj so naprave, kot je HONOR Magic V2, tako tanke in lahke kot navadni pametni telefoni, hkrati pa zagotavljajo vse prednosti impresivnega preklopnega zaslona. HONOR Magic V2 je bil preizkušen tako, da vzdrži vsaj 400 tisoč pregibov, kar predstavlja veliko vzdržljivost in vključuje silicijevo-ogljikovo baterijsko tehnologijo za celodnevno življenjsko dobo baterije.

Po rešitvi teh "šibkih" funkcij je HONOR pred kratkim dosegel pomemben mejnik in izdelal en milijon preklopnih pametnih telefonov. HONOR Magic V2 je trenutno najbolje prodajan preklopni model na kitajskem trgu, saj ima 25-odstotni delež na rastočem trgu preklopnikov, glede na industrijsko analitično podjetje Omdia.

Naraščajoči obseg proizvodnje kaže, da HONOR premika dobavno verigo industrije naprej - in da industrija dozoreva. Ta mejnik - en milijon enot, kaže, da dobavna veriga dosega stopnjo množične proizvodnje, kjer je proizvodni proces bolj avtomatiziran in učinkovit. To bo koristilo širši industriji, okrepilo zaupanje v dobavno verigo in spodbudilo druge blagovne znamke k inovacijam na področju preklopnih telefonov, kar bo posledično znižalo cene in naredilo preklopne pametne telefone še bolj dostopne.

Predstavljen nov namenski laboratorij HONOR za testiranje funkcij udobja za oči
Tehnološke inovacije, osredotočene na človeka, so bile še ena ključna tema panelne razprave. Dr. Ray Guo je dejal, da za HONOR to pomeni prepoznavanje resničnih težav uporabnikov in njihovo reševanje. Po raziskavah je na svetovni ravni vsaj 2,2 milijarde ljudi z okvaro vida, kar bi lahko preprečili pri vsaj eni milijardi uporabnikov. Na podlagi te raziskave je HONOR tehnologijo zaslona za udobje oči postavil kot glavno prednostno nalogo, zato je podjetje vložilo več kot 140 milijonov USD v raziskave in razvoj tehnologije zaslona ter razvilo več kot 500 patentov, povezanih z zasloni. Pred kratkim je HONOR odprl tudi nov namenski laboratorij za testiranje funkcij udobja za oči, s ciljem nadaljnje specializacije na tem področju. »Upamo, da bomo s tem novim objektom ustvarili oazo udobja za oči v puščavi slabovidnih,« je komentiral dr. Ray Guo.

V skladu z naložbo je HONOR uvedel številne inovativne funkcije za udobje oči, kot sta tehnologija zatemnitve 3840Hz PWM in cirkadiani nočni zaslon za boljšo zaščito oči. Te inovacije so se postopoma razširile na širšo industrijo.

Na primer, odkar je bila uvedena funkcija za udobje oči z zatemnitvijo visoke frekvence PWM, je 12 drugih znamk pametnih telefonov sprejelo to tehnologijo in zdaj ima več kot 90 odstotkov zaslonov pametnih telefonov na Kitajskem funkcije za udobje oči, kot je zatemnitev visoke frekvence PWM.

Sprostitev potenciala umetne inteligence
HONOR že leta vlaga v umetno inteligenco, saj je debitiral z umetno inteligenco na ravni platforme za izboljšanje uporabniške izkušnje pametnega telefona s storitvami umetne inteligence. Med oktobrskim vrhom Qualcomm Snapdragon Summit je HONOR razkril, da bo njegov prihajajoči pametni telefon HONOR Magic6 vseboval LLM na napravi, ki ga poganja mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3. HONOR verjame v hibridni model AI, ki uporablja umetno inteligenco v napravi za prilagojene vsebine in storitve, hkrati pa zagotavlja zasebnost uporabnikov s podatki, ki ostanejo v napravi.

Praznovanje treh let samostojnega poslovanja podjetja HONOR
V zadnjih treh letih je HONOR zrasel v svetovno vrhunsko blagovno znamko, ki postaja vodilna, ko gre za inovacije, kot so preklopne naprave in tehnologije za udobje oči.

Gre za novosti, ki so se resnično obrestovale - letos je HONOR na tujih trgih dosegel skoraj 200-odstotno rast prodaje. Kot je razvidno iz najnovejšega poročila Counterpoint Research, je v Evropi HONOR edina blagovna znamka v tretjem četrtletju, med prvimi petimi, ki je medletno rasla. Na Kitajskem ima HONOR vodilni položaj tako na trgu preklopnih naprav kot v skupnem tržnem deležu v tretjem četrtletju 2023, glede na velika podjetja za analizo industrije, kot sta Counterpoint in IDC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki