marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

HONOR Magic6 bo poganjala mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3


02.11.2023
Objavil: Dare Gliha

HONOR je objavil, da bo prihajajoči HONOR Magic6 poganjala revolucionarna mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3. Na napravi so pokazali tudi moč velikega jezikovnega modela (LLM) z velikostjo parametra sedem milijard.

Sodelovanje med HONOR-jem in Qualcomm Technologies izkorišča strokovno znanje obeh podjetij za podporo LLM na napravi in ustvarjanje ekosistema, osredotočenega na človeka, ki omogoča brezhibno pametno interakcijo med več napravami. Poleg tega je HONOR predstavil tudi več izboljšanih funkcij povezljivosti MagicRing, da bi poudaril sodelovanje med obema podjetjema.

»Ko gre za inovacije in ustvarjanje bolj inteligentne in intuitivne uporabniške izkušnje, smo pri HONOR-ju predani premikanju meja,« je povedal George Zhao, izvršni direktor HONOR-ja in dodal, da »izkoriščamo moč umetne inteligence, da bi preoblikovali način, kako ljudje komunicirajo s tehnologijo, tako da postane bolj brezhibna, personalizirana in pomembna v njihovih življenjih, ne da bi pri tem ogrozili njihovo zasebnost. Veseli nas sodelovanje s podjetjem Qualcomm Technologies, saj si delimo prizadevanje za odličnost, ki je osredotočena na človeka. Še naprej bomo spodbujali inovacije in s partnerji sodelovali v odprtem modelu, da bi oblikovali prihodnost, kjer umetna inteligenca krepi in bogati življenja posameznikov po vsem svetu.«

»Navdušeni smo, da sodelujemo s HONOR-jem in tako spodbujamo tehnološki napredek z vrhunskimi tehnologijami. Verjamemo, da lahko skupaj spremenimo način življenja, dela in povezovanja ljudi ter ustvarimo transformativne izkušnje, ki bodo odprle nove možnosti v nenehno razvijajočem se svetu umetne inteligence,« je o sodelovanju povedal Alex Katouzian, višji podpredsednik in generalni direktor Mobile, Compute and XR Devices, Qualcomm Technologies, Inc.

Za razliko od LLM v oblaku, ki ima na voljo javno dostopne nabore podatkov, HONOR-jev LLM na napravi za zagotavljanje prilagojenih storitev v skladu z uporabnikovimi preferencami gradi na svojem razumevanju uporabnika naprave. Pri razvoju LLM na napravi sta HONOR in Qualcomm Technologies sodelovala s poudarkom na treh ključnih področjih: zmogljivost, učinkovitost in zasebnost uporabnika. Skupna prizadevanja so privedla do optimizacij, ki mobilni platformi omogočajo učinkovito izkoriščanje LLM brez prevelike porabe energije, kot tudi zaščite podatkov, ki zagotavlja, da podatki ostanejo varni.

HONOR Magic6 ima mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 3 , da bi začel novo dobo generativne umetne inteligence pa bo v napravi poganjal LLM s sedmimi milijardami parametrov. Kot ponazoritev potenciala svojih zmogljivosti AI je HONOR med svojo predstavitvijo prikazal tudi predstavitev ustvarjanja videposnetkov z AI. Z dajanjem ukazov pametnemu glasovnemu pomočniku YOYO v napravi lahko uporabniki preprosto ustvarijo kratke videoposnetke s fotografijami in posnetki, ki so shanjeni v napravi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki