marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

HONOR Magic6 bo poganjala mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3


02.11.2023
Objavil: Dare Gliha

HONOR je objavil, da bo prihajajoči HONOR Magic6 poganjala revolucionarna mobilna platforma Snapdragon 8 Gen 3. Na napravi so pokazali tudi moč velikega jezikovnega modela (LLM) z velikostjo parametra sedem milijard.

Sodelovanje med HONOR-jem in Qualcomm Technologies izkorišča strokovno znanje obeh podjetij za podporo LLM na napravi in ustvarjanje ekosistema, osredotočenega na človeka, ki omogoča brezhibno pametno interakcijo med več napravami. Poleg tega je HONOR predstavil tudi več izboljšanih funkcij povezljivosti MagicRing, da bi poudaril sodelovanje med obema podjetjema.

»Ko gre za inovacije in ustvarjanje bolj inteligentne in intuitivne uporabniške izkušnje, smo pri HONOR-ju predani premikanju meja,« je povedal George Zhao, izvršni direktor HONOR-ja in dodal, da »izkoriščamo moč umetne inteligence, da bi preoblikovali način, kako ljudje komunicirajo s tehnologijo, tako da postane bolj brezhibna, personalizirana in pomembna v njihovih življenjih, ne da bi pri tem ogrozili njihovo zasebnost. Veseli nas sodelovanje s podjetjem Qualcomm Technologies, saj si delimo prizadevanje za odličnost, ki je osredotočena na človeka. Še naprej bomo spodbujali inovacije in s partnerji sodelovali v odprtem modelu, da bi oblikovali prihodnost, kjer umetna inteligenca krepi in bogati življenja posameznikov po vsem svetu.«

»Navdušeni smo, da sodelujemo s HONOR-jem in tako spodbujamo tehnološki napredek z vrhunskimi tehnologijami. Verjamemo, da lahko skupaj spremenimo način življenja, dela in povezovanja ljudi ter ustvarimo transformativne izkušnje, ki bodo odprle nove možnosti v nenehno razvijajočem se svetu umetne inteligence,« je o sodelovanju povedal Alex Katouzian, višji podpredsednik in generalni direktor Mobile, Compute and XR Devices, Qualcomm Technologies, Inc.

Za razliko od LLM v oblaku, ki ima na voljo javno dostopne nabore podatkov, HONOR-jev LLM na napravi za zagotavljanje prilagojenih storitev v skladu z uporabnikovimi preferencami gradi na svojem razumevanju uporabnika naprave. Pri razvoju LLM na napravi sta HONOR in Qualcomm Technologies sodelovala s poudarkom na treh ključnih področjih: zmogljivost, učinkovitost in zasebnost uporabnika. Skupna prizadevanja so privedla do optimizacij, ki mobilni platformi omogočajo učinkovito izkoriščanje LLM brez prevelike porabe energije, kot tudi zaščite podatkov, ki zagotavlja, da podatki ostanejo varni.

HONOR Magic6 ima mobilno platformo Snapdragon 8 Gen 3 , da bi začel novo dobo generativne umetne inteligence pa bo v napravi poganjal LLM s sedmimi milijardami parametrov. Kot ponazoritev potenciala svojih zmogljivosti AI je HONOR med svojo predstavitvijo prikazal tudi predstavitev ustvarjanja videposnetkov z AI. Z dajanjem ukazov pametnemu glasovnemu pomočniku YOYO v napravi lahko uporabniki preprosto ustvarijo kratke videoposnetke s fotografijami in posnetki, ki so shanjeni v napravi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki