marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Honorjev CEO: Nova linija Magic bo presegla Huawei Mate in P


24.03.2021
Objavil: Dare Gliha

Izvršni direktor Honorja George Zhao je imel daljši intervju z lokalnim kitajskim medijem, kjer je razkril nekatere izzive, ki so pred družbo in njihove načrte za prihodnost. Razkril je, da Honor že sodeluje s Qualcommom pri razvoju pametnega telefona s Snapdragon 888, ki bo del serije Magic.

Med intervjujem je precej izstopala trditev, da bodo z njihovo novo vrhunsko linijo mobilnikov Honor Magic presegli prodajne številke telefonov Huawei Mate in Huawei P.

Zhao je še razkril, da je ločitev od Huaweija potekala zelo spoštljivo. Zdaj gre znamka po svoji poti, tako da se o prihajajočih prenosnikih Honor Magicbook že pogajajo z AMDjem in Intelom, dvema ameriškima podjetjema.

V intervjuju so bile naprave sicer komajda omenjene, voditelj Honorja je večinoma pojasneval, kateri izzivi so pred znamko, vključno s selitvijo v nove pisarne, novimi skupinami, neodvisnimi raziskavami in razvojem ipd.

Vseeno pa je Zhao potrdil, da bodo nove naprave imele boljše funkcije kamere in obdelave, saj skupina zdaj sodeluje z zunanjimi partnerji kot sta Qualcomm in Google in se ne zanaša le na notranjo delovno silo, kot je bilo to pod Huaweijem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki