marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

slikaSamsung Galaxy mobilniki in tablice del Android Enterprise Recommended programa
18.11.2020

Samsung Electronics se je pridružil programu družbe Google - Android Enterprise Recommended - katerega namen je podjetjem olajšati vključevanje mobilnih rešitev v vsakodnevno poslovanje. Sodelovanje v programu je dodatno zagotovilo uporabnikom, da Samsung naprave izpolnjujejo - in dejansko presegajo - zahteve glede strojne in programske opreme, ki jih je določila družba Google.

članki

HMD Global predstavil Nokio 3.4 in Nokio 2.4 in predstavil HMD Connect Pro


01.10.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil dva nova člana v svoji družini pametnih telefonov začetnega razreda, Nokia 3.4 in Nokia 2.4, novo ponudbo dodatne opreme in HMD Connect Pro, ki podjetjem ponuja varno in pregledno storitev globalnega podatkovnega gostovanja. Pestra ponudba izdelkov še dodatno utrjuje preobrazbo podjetja v celovitega ponudnika mobilnih naprav in storitev.

Florian Seiche, izvršni direktor, HMD Global:
“Brez dvoma je bilo to leto polno dogodkov in naša srca so s tistimi, ki so jih okoliščine tega leta prizadele. Za nas je bilo to leto polno transformacij in prilagajanj spreminjajočim se časom. Zelo sem vesel nad širitvijo naših storitev z dodano vrednostjo za podjetja z uvedbo sistema HMD Connect Pro, ki ponuja izjemno prilagodljivost in varnost. Nokia 3.4 in Nokia 2.4 sta pomembni novi posodobitvi naše ponudbe pametnih telefonov začetnega razreda. Zelo sem ponosen na pametni telefon Nokia 8.3 5G, ki je resnično zanesljiv in pripravljen na prihodnost, od danes naprej pa bo na voljo potrošnikom. Prav tako se veselimo našega partnerstva v filmu Ni čas za smrt, kar dokazuje, da je Nokia edina naprava, ki jo boste kadarkoli potrebovali.”

Predstavljamo najnovejše modele družine pametnih telefonov Nokia

Nova Nokia 2.4 ima funkcijo UI-slikanja, dvodnevno trajanje baterije in velik zaslon HD+. Za tiste, ki iščejo več, Nokia 3.4 ponuja napredno trojno kamero z izjemno širokim objektivom, nadgradnjo zmogljivosti in večji zaslon, in sicer zahvaljujoč zaslonu z luknjico za kamero. Oba nova pametna telefona sledita naši zavezi in dostavljata inovacije po dostopni ceni ter ponujata izjemne izkušnje. S sodobnimi funkcijami in osupljivim dizajnom v bolj dostopnem paketu za prihodnost, ki ga podpira Android, so ti telefoni kot nalašč za tiste, ki iščejo ugodne in dolgotrajne nakupe.

Juho Sarvikas, direktor proizvodov in podpredsednik za Severno Ameriko pri podjetju HMD Global:
“Nobena skrivnost ni, da so potrošniki po vsem svetu bolj pozorni na svojo porabo in se odločajo za ugodnejše, dolgotrajnejše izdelke znamk, ki jih poznajo in jim zaupajo. Zato je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da naši izdelki prestanejo preizkus – in naša zavezanost k zagotavljanju zanesljivih in zaupanja vrednih telefonov Nokia ostaja nespremenjena. Zato svojo novo družino pametnih telefonov razširjamo z novima telefonoma Nokia 3.4 in Nokia 2.4, ki ponujata zanesljivo programsko in strojno opremo, ki so jo ljubitelji telefonov Nokia spoznali in jo imajo radi, nove izkušnje in vrhunski dizajn, na katerega ste lahko ponosni. In vse to po izjemno dostopnih cenah. Vedno navdihnjeni s svojimi finskimi koreninami predstavljamo in uvajamo svežo barvno paleto z novimi zemeljskimi odtenki ter bleščečimi zaključki. S tem je naš dizajn še korak bližje domu.”

Nokia 2.4
Naslednja generacija Nokia 2 prinaša napredne funkcije UI-slikanja, vključno z nočnim (Night mode) in Portrait načinom (Portrait Editor), s katerim lahko oblikujete fotografije in dodajate zamegljena ozadja tudi po tem, ko ste posnetek že naredili; ima priročen senzor za prstni odtis in možnost odklepanja s pomočjo obraza (AI face lock), ki omogoča lahek dostop in dodatno varnost. Vse to v trpežnem dizajnu, ki je narejen tako, da je videti lepo in da traja. Uživate lahko v večji sliki, delate dlje, se učite in ustvarjate na velikem 6,5-palčnem zaslonu HD+. In zahvaljujoč dvodnevni življenjski dobi baterije lahko uporabljate svoje najljubše aplikacije in igrate igrice mnogo dlje in brez skrbi, da bi ostali brez baterije1. Poleg tega Nokia 2.4 prihaja z našo Android zavezo, ki vam daje tri leta mesečnih varnostnih posodobitev in dve leti posodobitev OS, kar pomeni, da je pripravljena za Android 11 in 12.

Nokia 3.4
Nokia 3.4 zahvaljujoč mobilni platformi Qualcomm Snapdragon ™ 460 ponuja resno nadgradnjo zmogljivosti, ki vam daje več moči, da kar najbolje izkoristite svoj telefon. Z velikim 6.39” zaslonom HD+, ki ima luknjico za sprednjo kamero in zmogljivo trojno zadnjo kamero z izjemno širokim objektivom in UI-slikanjem ponesite svojo kreativnost na novo raven. Nokia 3.4 ima operacijski sistem Android 10 OS in Nokia Android zavezo z dvema letoma nadgradenj operacijskega sistema. Vse to je podprto z dvodnevno življenjsko dobo baterije in predstavljeno v vrhunskem, brezčasnem dizajnu, ki zagotavlja trajen slog in sledi svojim finskim koreninam. Na voljo bo v treh novih živahnih barvah, navdih zanje pa so črpali v nordijski naravi.

Predstavitev nove linije dodatne opreme: navdihnjeni z naravo

Danes na trg prihaja tudi linija nove dodatne opreme Nokia, ki vključujejo Nokia Earbuds Lite, in povsem nov prenosni brezžični zvočnik Nokia z vgrajenim mikrofonom – prvi v portfelju – ter novi zaščitni ovitki za telefon. Vsa dodatna oprema je zavita v trajnostno embalažo, izdelano iz 100-odstotnega recikliranega papirja, s čimer je podjetje korak bližje zmanjšanju vplivov svojega poslovanja in izdelkov na okolje.

Alexander Lambeek, vodja oddelka za dodatno opremo, HMD Global:
“Naša zavezanost zagotavljanju vrhunskih izkušenj po dostopnih cenah presega le telefone. Danes svoji novi ponudbi dodatne opreme dodajamo še enako kakovost, kot jo pričakujete od telefonov Nokia. Ponosni smo, da predstavljamo celoten mobilni ekosistem spremljevalnih izdelkov, ki prinašajo izjemno funkcionalnost v znanem dizajnu, ki ga naši oboževalci poznajo, poleg tega pa so vsi pakirani v okolju prijazni embalaži. Vedno poslušamo povratne informacije strank in jih vključujemo pri razvoju svojih izdelkov. Nova linija dodatne opreme pri tem ni nobena izjema – ljudje trenirajo na prostem več kot kadarkoli prej, zato smo poskrbeli, da so naše slušalke vodoodporne. Prav tako so ljudje bolj pozorni na to, kaj kupujejo, pozorni so na stroškovno učinkovitost in trajnost. Zato smo poskrbeli, da so cene dostopne, vsi izdelki pa so zapakirani v 100-odstotno recikliran papir.”

Slušalke Nokia Power Earbuds Lite
Nove slušalke Nokia Power Earbuds Lite vam omogočajo, da kamorkoli se odpravite, s seboj vzamete svoje najljubše pesmi. Ponujajo vam 35 ur predvajanja[ii] in udobno obliko z intuitivnim upravljanjem na dotik, ki vam omogoča enostavno navigacijo, ne glede na to, ali sprejemate klice ali preskakujete skladbe. Certifikat IPX7 zagotavlja, da so slušalke vodoodporne, in sicer do 1 metra za 30 minut, kar pomeni, da se lahko v telovadnici spotite ali brezskrbno tečete v dežju, medtem ko vam 6-milimetrski grafenski gonilniki zvočnikov omogočajo jasen zvok.

Slušalke Nokia Power Earbuds so na voljo v dveh barvah – Polar Night, ki jo je navdihnila Nokia 8.3 5G, in svežo novo barvo, imenovano Mint.

Prenosni brezžični zvočnik Nokia
Prenosni brezžični zvočnik Nokia je zasnovan tako, da je resnično prenosljiv in vam omogoča do 4 ure predvajanja, medtem ko vam bo vgrajeni mikrofon olajšal skupinske klice na poti. Prav tako lahko združite dva zvočnika za še boljši visokokakovosten stereo zvok. Tako kot vse naše zvočne naprave je tudi ta opremljena z univerzalno združljivostjo Bluetooth 5.0, torej se lahko povežete z vsemi napravami, ne glede na blagovno znamko.

HMD Connect Pro: prilagodljiva in varna rešitev za podatkovno gostovanje v podjetjih s centralnim SIM-nadzorom

HMD Connect Pro širi svojo ponudbo storitev in podjetjem omogoča lažji način, da svoje pametne telefone in druge naprave ohranjajo povezane po vsem svetu. Prav to še dodatno diferencira ponudbo podjetja HMD Global v primerjavi z drugimi ponudniki. Gre za celovito storitev za podjetja, ki iščejo varno in pregledno pokritost z globalnim gostovanjem. Storitev ponuja centralizirano upravljanje SIM-kartic, nadzor nad stroški in preprečevanje goljufij z varno usmerjenimi informacijami o uporabi podatkov v realnem času, diagnostiko v živo in odpravljanje napak. Poleg tega zagotavlja prilagodljivost, pregledno in konkurenčno zaračunavanje ter preprosto, stabilno konzolo za upravljanje s SIM-om, in sicer po cenah, ki ustrezajo potrebam podjetja glede uporabe, ne glede na to, v koliko državah podjetje posluje. HMD Connect Pro ponuja globalno pokritost za prilagodljivo gostovanje z več kot 600 omrežji v več kot 160 državah po vsem svetu.

Cene in razpoložljivost

· Nokia 3.4 bo na voljo od začetka oktobra v barvah Fjord, Dusk in Charcoal s 3/32GB, 3/64GB in 4/64GB po povprečni maloprodajni ceni 159 EUR.
· Nokia 2.4 bo na voljo konec septembra v barvah Dusk, Fjord in z 2/32GB in 3/64GB po povprečni maloprodajni ceni 119 EUR.
· Nokia Power Earbuds Lite bodo na voljo oktobra po povprečni maloprodajni ceni 59,90 EUR, v barvah Charcoal, Fjord in Snow.
· Nokia Power Earbuds v barvah Polar Night in Fern so na voljo že zdaj po povprečni maloprodajni ceni 79 EUR.
· Nokia Portable Wireless Speaker bodo na voljo na začetku novembra po povprečni maloprodajni ceni 34,90 EUR.
· HMD Connect Pro bo za podjetja na voljo na začetku oktobra v Avstraliji, Franciji, Indoneziji, Italiji, Nizozemski, UK in ZDA ter na Finskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki