marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

HMD Global od strateških partnerjev zbral 230 milijonov dolarjev naložb


19.08.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da je od nekaterih svojih najboljših svetovnih strateških partnerjev že v prvem krogu financiranja uspešno zbral 230 milijonov dolarjev.

HMD Global se je uveljavil kot vodilni proizvajalec funkcijskih telefonov po vrednosti, poleg tega pa je prav tako jasno definiral in diferenciral svojo ponudbo pametnih telefonov Android. Pametni telefoni Nokia imajo vrhunski nordijski dizajn, ki ga je navdihnila evropska dediščina podjetja. Ponašajo se z vrhunsko kakovostjo izdelkov, odlično fotografsko izkušnjo ZEISS in zanesljivostjo pa tudi z varnostnimi funkcijami, vključno s triletnimi varnostnimi posodobitvami in dveletno zavezo Androidom za nadgradnjo programske opreme z obljubo Android One. HMD Global je kot edini ključni evropski proizvajalec pametnih telefonov vse bolj priljubljen tako pri podjetjih kot pri potrošnikih, ki iščejo čisto, varno in ažurno izkušnjo pametnih telefonov.

Naložba bo dodatno spodbudila strateško vizijo podjetja HMD Global na štirih ključnih področjih. Prvič, pospešila bo poslanstvo podjetja, da bodo pametni telefoni 5G dostopni potrošnikom po vsem svetu, s poudarkom na partnerskih odnosih z ameriškimi operaterji. Drugič, HMD Global bo nadaljeval prehod na digitalno ponudbo kot del nove post-COVID realnosti. Prav tako bo razširil svojo prisotnost na ključnih trgih, vključno z nedavno predstavljenimi aktivnostmi v Braziliji pa tudi v Afriki in Indiji. Ne nazadnje bo naložba podjetju pomagala okrepiti vodilni položaj celovitega ponudnika mobilnih storitev, in ne zgolj ponudnika strojne opreme. Letos je HMD Global uvedel HMD Connect, svojo mednarodno storitev gostovanja podatkov, z nakupom premoženja Valona Labs je izboljšal svoje zmogljivosti za mobilno kibernetsko varnost in z novim raziskovalno-razvojnim centrom odličnosti v Tampereju na Finskem zgradil namenske vire za programsko opremo, varnost in storitve.

Jean-Francois Baril, izvršni predsednik in soustanovitelj HMD Global, pravi:
»Naš edinstveni poslovni model, ki temelji na globalni širitvi in trdnih partnerstvih z najboljšimi v industriji, vstopa na novo raven zrelosti s podporo najvplivnejših proizvajalcev na trgu mobilnih naprav. Izjemno sem ponosen na naše dosedanje pomembne dosežke in navdušen nad neizmerno priložnostjo, da pospešimo pot do odličnosti.«

Florian Seiche, izvršni direktor HMD Global, pravi:
»HMD Global je od vsega začetka sodeloval pri gradnji trdnih vezi z našimi strateškimi partnerji. Ta naložba še dodatno potrjuje našo dolgoročno poslovno strategijo in je dokaz našega skupnega poslanstva, da bo moderna mobilna tehnologija dostopna vsem. Varnost, zanesljivost in verodostojnost so temelji naše ponudbe in na podlagi tega bomo zagotavljali najboljše izkušnje, ki jih ljudje pričakujejo od telefonov Nokia. Kot največji evropski proizvajalec pametnih telefonov ostajamo zvesti svojim finskim koreninam in značilnostim, ki jim kupci verjamejo. Navdušen sem nad naslednjim poglavjem telefonov Nokia ob podpori partnerjev.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki