marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGoogle sporočil, da je bil nakup Fitbita končan
20.01.2021

Prejšnji teden je velikan Google v sporočilu za javnost sporočil, da je nakup družbe Fitbit vendarle končan. Napoved je objavil Rick Osterloh, višji podpredsednik Googlovih naprav in storitev.

slikaZDA uvrstile Xiaomi na črni seznam
18.01.2021

Ameriška vlada je prejšnji teden Xiaomi razglasila za "komunistično kitajsko vojaško podjetje" in ga uvrstila na črni seznam. Posledično to pomeni, da bo ameriškim podjetjem in vlagateljem prepovedano vlagati v Xiaomi, tisti, ki pa že imajo delnice podjetja, pa jih bodo primorani prodati do novembra letos.

slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

članki

HMD Global od strateških partnerjev zbral 230 milijonov dolarjev naložb


19.08.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da je od nekaterih svojih najboljših svetovnih strateških partnerjev že v prvem krogu financiranja uspešno zbral 230 milijonov dolarjev.

HMD Global se je uveljavil kot vodilni proizvajalec funkcijskih telefonov po vrednosti, poleg tega pa je prav tako jasno definiral in diferenciral svojo ponudbo pametnih telefonov Android. Pametni telefoni Nokia imajo vrhunski nordijski dizajn, ki ga je navdihnila evropska dediščina podjetja. Ponašajo se z vrhunsko kakovostjo izdelkov, odlično fotografsko izkušnjo ZEISS in zanesljivostjo pa tudi z varnostnimi funkcijami, vključno s triletnimi varnostnimi posodobitvami in dveletno zavezo Androidom za nadgradnjo programske opreme z obljubo Android One. HMD Global je kot edini ključni evropski proizvajalec pametnih telefonov vse bolj priljubljen tako pri podjetjih kot pri potrošnikih, ki iščejo čisto, varno in ažurno izkušnjo pametnih telefonov.

Naložba bo dodatno spodbudila strateško vizijo podjetja HMD Global na štirih ključnih področjih. Prvič, pospešila bo poslanstvo podjetja, da bodo pametni telefoni 5G dostopni potrošnikom po vsem svetu, s poudarkom na partnerskih odnosih z ameriškimi operaterji. Drugič, HMD Global bo nadaljeval prehod na digitalno ponudbo kot del nove post-COVID realnosti. Prav tako bo razširil svojo prisotnost na ključnih trgih, vključno z nedavno predstavljenimi aktivnostmi v Braziliji pa tudi v Afriki in Indiji. Ne nazadnje bo naložba podjetju pomagala okrepiti vodilni položaj celovitega ponudnika mobilnih storitev, in ne zgolj ponudnika strojne opreme. Letos je HMD Global uvedel HMD Connect, svojo mednarodno storitev gostovanja podatkov, z nakupom premoženja Valona Labs je izboljšal svoje zmogljivosti za mobilno kibernetsko varnost in z novim raziskovalno-razvojnim centrom odličnosti v Tampereju na Finskem zgradil namenske vire za programsko opremo, varnost in storitve.

Jean-Francois Baril, izvršni predsednik in soustanovitelj HMD Global, pravi:
»Naš edinstveni poslovni model, ki temelji na globalni širitvi in trdnih partnerstvih z najboljšimi v industriji, vstopa na novo raven zrelosti s podporo najvplivnejših proizvajalcev na trgu mobilnih naprav. Izjemno sem ponosen na naše dosedanje pomembne dosežke in navdušen nad neizmerno priložnostjo, da pospešimo pot do odličnosti.«

Florian Seiche, izvršni direktor HMD Global, pravi:
»HMD Global je od vsega začetka sodeloval pri gradnji trdnih vezi z našimi strateškimi partnerji. Ta naložba še dodatno potrjuje našo dolgoročno poslovno strategijo in je dokaz našega skupnega poslanstva, da bo moderna mobilna tehnologija dostopna vsem. Varnost, zanesljivost in verodostojnost so temelji naše ponudbe in na podlagi tega bomo zagotavljali najboljše izkušnje, ki jih ljudje pričakujejo od telefonov Nokia. Kot največji evropski proizvajalec pametnih telefonov ostajamo zvesti svojim finskim koreninam in značilnostim, ki jim kupci verjamejo. Navdušen sem nad naslednjim poglavjem telefonov Nokia ob podpori partnerjev.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki