marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPregled Googlovega telefona namiguje na funkcijo beleženja klicev
15.01.2021

Lani je Google pri aplikaciji Phone predstavila novo funkcijo snemanja klicev, ki deluje samo z napravami Pixel ter nekaterimi telefoni Nokia in Xiaomi. Na zaslonu tekočega klica se prikaže gumb za snemanje, ki ob pritisku predvaja posnetek, ki oba udeleženca obvesti, da se klic snema.

slikaSamsung bo predstavil množico ISOCELL senzorjev, vključno z 200 MP
13.01.2021

Po mnenju enega najbolj zanesljivih Samsungovih poznavalcev IceUniverse, naj bi korejski tehnološki velikan letos predstavil veliko novih senzorjev za kamere ISOCELL, verjetno pa bo kmalu na voljo tudi tak z ločljivostjo 200 MP.

slikaApple iPhone 13 bo ohranil trenutno obliko, a bo debelejši in z manjšo zarezo
11.01.2021

Na spletu se že pojavljajo prve govorice o novi generaciji iPhonov 13. Prve informacije o novi generaciji namigujejo, da bosta dva Pro modela imela 120 Hz OLED zaslon, ki ga bo proizvajal Samsung.

slikaTudi OnePlus s fitnes zapestnico
08.01.2021

OnePlus je potrdil, da bodo v letošnjem letu predstavili lastno pametno uro. Sej pa so se pojavile nove govorice, da bodo pri podjetju poleg ure v prvečm četrtletju predstavili tudi fitnes zapestnico, s kateri želijo konkurirati izredno popularni Xiaomijevi Mi Band.

slikaNova galaksija že 14. januarja
06.01.2021

Samsung bo novo serijo Galaxy S21 predstavil prej, kot ponavadi. Nov video, ki so ga lansirali so poimenovali "A new Galaxy awaits", v pol minute pa prikažejo oblike vseh dosedanjih mobilnikov te serije.

članki

HMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj


08.07.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

Nov Center odličnosti v Tampereju se bo specializiral za programsko opremo, varnost in storitve, ki bodo pospešile prehod HMD Global iz izključno družbe za strojne opremo v kombinirano podjetje za strojno opremo in storitve. S tem bodo diverzificirali intelektualno lastnino in diferencirali svojo edinstveno ponudbo.

Marca letos je HMD Global vstopil v novo kategorijo storitev z uvedbo svoje globalne storitve gostovanja podatkov HMD Connect, ki uporabnikom po vsem svetu omogoča uporabo preproste podatkovne SIM-kartice. V prihodnjih mesecih se bo center v Tampereju osredotočil na nadaljnji razvoj te storitve in začel razvijati druge storitve, kot so daljinsko zaklepanje naprav, upravljanje mobilnosti podjetja, varnost mobilne programske opreme, varna komunikacija v omrežju in testiranje črne škatle. Prav tako obstajajo ambicije, da bi področje delovanja centra v prihodnosti razširili na fotografijo in avdio tehnologijo. Center bo ustvaril takojšnjo potrebo po zaposlovanju novih tehnoloških talentov v regiji, vodil pa ga bo nekdanji nagrajeni vodja oddelka iz podjetja Valona Labs Ari Heikkinen.

Juho Sarvikas, glavni produktni direktor HMD Global, je povedal:
»Kot podjetje, ki meni, da bi moral biti vsak telefon zgrajen na temeljih varnosti in zanesljivosti, s ponosom objavljamo nakup Valone Labs - znanega in zanesljivega podjetja za mobilno programsko opremo.

Telefoni Nokia so po vsem svetu znani po uporabnih novostih, naša čista, varna in najnovejša AndroidTM obljuba pa ljudem zagotavlja pametni telefon, ki se s časom še izboljšuje. To je eden od razlogov, zakaj ohranjamo svoj vodilni položaj pri hitrih OS posodobitvah. Glede na raziskave Counterpoint1 smo pravzaprav najhitrejša blagovna znamka, ki pokriva 94 % svojega portfelja. Z nakupom Valona Labs bomo v močnejšem položaju kot kdajkoli prej. Izpolnili bomo obljubo in še dodatno zgradili zaupanje pri svojih strankah, kar je ena od naših temeljnih vrednot. Ponosni smo na svoje finske korenine in vrhunski nordijski dizajn, zato smo veseli, da smo ta center odličnosti pripeljali v Tampere. Z združitvijo bomo postavili temelje raziskovalnega in razvojnega centra, ki bo preoblikoval naše poslovanje in izdelke, ki jih ponujamo.«

Novoimenovani višji direktor za varnost in poslovne rešitve v HMD Global Ari Heikkinen dodaja:
»S HMD Globalom že dolgo tesno sodelujemo in danes sem navdušen nad predstavitvijo našega partnerstva. S tem novim Centrom odličnosti kujemo železo, ki je še vroče. Med svetovno pandemijo naraščajo incidenti v zvezi s kibernetsko varnostjo, kar pomeni, da je to odličen trenutek za povečanje mobilnih varnostnih prizadevanj.

Tampere je znan kot destinacija za tehnološki razvoj, zlasti v zvezi z mobilnimi inovacijami. Veselimo se, da bomo lahko izkoristili regijsko strokovno znanje in raziskali različne priložnosti za sodelovanje z različnimi podjetji na tem področju, pa tudi s tehnološkim oddelkom Univerze v Tampereju. Medtem ko se širimo, potrebujemo nov talent, ki se nam bo pridružil, in navdušen sem nad številnimi priložnostmi, ki jih bomo v prihodnosti omogočili na Finskem.«

Harry Ojala, direktor za naložbe in globalno poslovanje v podjetju Business Tampere, dodaja:
»Kot neodvisno finsko podjetje in edina največja evropska blagovna znamka pametnih telefonov smo veseli, da lahko pozdravimo HMD Global in njihov novi Center odličnosti v Tampereju. Tampere se je že izkazal kot mesto novih idej in inovativnega razmišljanja. Veselim se, da bo v tem okolju uspel novi center.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki