marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

HMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj


08.07.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

Nov Center odličnosti v Tampereju se bo specializiral za programsko opremo, varnost in storitve, ki bodo pospešile prehod HMD Global iz izključno družbe za strojne opremo v kombinirano podjetje za strojno opremo in storitve. S tem bodo diverzificirali intelektualno lastnino in diferencirali svojo edinstveno ponudbo.

Marca letos je HMD Global vstopil v novo kategorijo storitev z uvedbo svoje globalne storitve gostovanja podatkov HMD Connect, ki uporabnikom po vsem svetu omogoča uporabo preproste podatkovne SIM-kartice. V prihodnjih mesecih se bo center v Tampereju osredotočil na nadaljnji razvoj te storitve in začel razvijati druge storitve, kot so daljinsko zaklepanje naprav, upravljanje mobilnosti podjetja, varnost mobilne programske opreme, varna komunikacija v omrežju in testiranje črne škatle. Prav tako obstajajo ambicije, da bi področje delovanja centra v prihodnosti razširili na fotografijo in avdio tehnologijo. Center bo ustvaril takojšnjo potrebo po zaposlovanju novih tehnoloških talentov v regiji, vodil pa ga bo nekdanji nagrajeni vodja oddelka iz podjetja Valona Labs Ari Heikkinen.

Juho Sarvikas, glavni produktni direktor HMD Global, je povedal:
»Kot podjetje, ki meni, da bi moral biti vsak telefon zgrajen na temeljih varnosti in zanesljivosti, s ponosom objavljamo nakup Valone Labs - znanega in zanesljivega podjetja za mobilno programsko opremo.

Telefoni Nokia so po vsem svetu znani po uporabnih novostih, naša čista, varna in najnovejša AndroidTM obljuba pa ljudem zagotavlja pametni telefon, ki se s časom še izboljšuje. To je eden od razlogov, zakaj ohranjamo svoj vodilni položaj pri hitrih OS posodobitvah. Glede na raziskave Counterpoint1 smo pravzaprav najhitrejša blagovna znamka, ki pokriva 94 % svojega portfelja. Z nakupom Valona Labs bomo v močnejšem položaju kot kdajkoli prej. Izpolnili bomo obljubo in še dodatno zgradili zaupanje pri svojih strankah, kar je ena od naših temeljnih vrednot. Ponosni smo na svoje finske korenine in vrhunski nordijski dizajn, zato smo veseli, da smo ta center odličnosti pripeljali v Tampere. Z združitvijo bomo postavili temelje raziskovalnega in razvojnega centra, ki bo preoblikoval naše poslovanje in izdelke, ki jih ponujamo.«

Novoimenovani višji direktor za varnost in poslovne rešitve v HMD Global Ari Heikkinen dodaja:
»S HMD Globalom že dolgo tesno sodelujemo in danes sem navdušen nad predstavitvijo našega partnerstva. S tem novim Centrom odličnosti kujemo železo, ki je še vroče. Med svetovno pandemijo naraščajo incidenti v zvezi s kibernetsko varnostjo, kar pomeni, da je to odličen trenutek za povečanje mobilnih varnostnih prizadevanj.

Tampere je znan kot destinacija za tehnološki razvoj, zlasti v zvezi z mobilnimi inovacijami. Veselimo se, da bomo lahko izkoristili regijsko strokovno znanje in raziskali različne priložnosti za sodelovanje z različnimi podjetji na tem področju, pa tudi s tehnološkim oddelkom Univerze v Tampereju. Medtem ko se širimo, potrebujemo nov talent, ki se nam bo pridružil, in navdušen sem nad številnimi priložnostmi, ki jih bomo v prihodnosti omogočili na Finskem.«

Harry Ojala, direktor za naložbe in globalno poslovanje v podjetju Business Tampere, dodaja:
»Kot neodvisno finsko podjetje in edina največja evropska blagovna znamka pametnih telefonov smo veseli, da lahko pozdravimo HMD Global in njihov novi Center odličnosti v Tampereju. Tampere se je že izkazal kot mesto novih idej in inovativnega razmišljanja. Veselim se, da bo v tem okolju uspel novi center.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki