marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

HMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj


08.07.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

Nov Center odličnosti v Tampereju se bo specializiral za programsko opremo, varnost in storitve, ki bodo pospešile prehod HMD Global iz izključno družbe za strojne opremo v kombinirano podjetje za strojno opremo in storitve. S tem bodo diverzificirali intelektualno lastnino in diferencirali svojo edinstveno ponudbo.

Marca letos je HMD Global vstopil v novo kategorijo storitev z uvedbo svoje globalne storitve gostovanja podatkov HMD Connect, ki uporabnikom po vsem svetu omogoča uporabo preproste podatkovne SIM-kartice. V prihodnjih mesecih se bo center v Tampereju osredotočil na nadaljnji razvoj te storitve in začel razvijati druge storitve, kot so daljinsko zaklepanje naprav, upravljanje mobilnosti podjetja, varnost mobilne programske opreme, varna komunikacija v omrežju in testiranje črne škatle. Prav tako obstajajo ambicije, da bi področje delovanja centra v prihodnosti razširili na fotografijo in avdio tehnologijo. Center bo ustvaril takojšnjo potrebo po zaposlovanju novih tehnoloških talentov v regiji, vodil pa ga bo nekdanji nagrajeni vodja oddelka iz podjetja Valona Labs Ari Heikkinen.

Juho Sarvikas, glavni produktni direktor HMD Global, je povedal:
»Kot podjetje, ki meni, da bi moral biti vsak telefon zgrajen na temeljih varnosti in zanesljivosti, s ponosom objavljamo nakup Valone Labs - znanega in zanesljivega podjetja za mobilno programsko opremo.

Telefoni Nokia so po vsem svetu znani po uporabnih novostih, naša čista, varna in najnovejša AndroidTM obljuba pa ljudem zagotavlja pametni telefon, ki se s časom še izboljšuje. To je eden od razlogov, zakaj ohranjamo svoj vodilni položaj pri hitrih OS posodobitvah. Glede na raziskave Counterpoint1 smo pravzaprav najhitrejša blagovna znamka, ki pokriva 94 % svojega portfelja. Z nakupom Valona Labs bomo v močnejšem položaju kot kdajkoli prej. Izpolnili bomo obljubo in še dodatno zgradili zaupanje pri svojih strankah, kar je ena od naših temeljnih vrednot. Ponosni smo na svoje finske korenine in vrhunski nordijski dizajn, zato smo veseli, da smo ta center odličnosti pripeljali v Tampere. Z združitvijo bomo postavili temelje raziskovalnega in razvojnega centra, ki bo preoblikoval naše poslovanje in izdelke, ki jih ponujamo.«

Novoimenovani višji direktor za varnost in poslovne rešitve v HMD Global Ari Heikkinen dodaja:
»S HMD Globalom že dolgo tesno sodelujemo in danes sem navdušen nad predstavitvijo našega partnerstva. S tem novim Centrom odličnosti kujemo železo, ki je še vroče. Med svetovno pandemijo naraščajo incidenti v zvezi s kibernetsko varnostjo, kar pomeni, da je to odličen trenutek za povečanje mobilnih varnostnih prizadevanj.

Tampere je znan kot destinacija za tehnološki razvoj, zlasti v zvezi z mobilnimi inovacijami. Veselimo se, da bomo lahko izkoristili regijsko strokovno znanje in raziskali različne priložnosti za sodelovanje z različnimi podjetji na tem področju, pa tudi s tehnološkim oddelkom Univerze v Tampereju. Medtem ko se širimo, potrebujemo nov talent, ki se nam bo pridružil, in navdušen sem nad številnimi priložnostmi, ki jih bomo v prihodnosti omogočili na Finskem.«

Harry Ojala, direktor za naložbe in globalno poslovanje v podjetju Business Tampere, dodaja:
»Kot neodvisno finsko podjetje in edina največja evropska blagovna znamka pametnih telefonov smo veseli, da lahko pozdravimo HMD Global in njihov novi Center odličnosti v Tampereju. Tampere se je že izkazal kot mesto novih idej in inovativnega razmišljanja. Veselim se, da bo v tem okolju uspel novi center.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki