marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

HMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj


08.07.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

Nov Center odličnosti v Tampereju se bo specializiral za programsko opremo, varnost in storitve, ki bodo pospešile prehod HMD Global iz izključno družbe za strojne opremo v kombinirano podjetje za strojno opremo in storitve. S tem bodo diverzificirali intelektualno lastnino in diferencirali svojo edinstveno ponudbo.

Marca letos je HMD Global vstopil v novo kategorijo storitev z uvedbo svoje globalne storitve gostovanja podatkov HMD Connect, ki uporabnikom po vsem svetu omogoča uporabo preproste podatkovne SIM-kartice. V prihodnjih mesecih se bo center v Tampereju osredotočil na nadaljnji razvoj te storitve in začel razvijati druge storitve, kot so daljinsko zaklepanje naprav, upravljanje mobilnosti podjetja, varnost mobilne programske opreme, varna komunikacija v omrežju in testiranje črne škatle. Prav tako obstajajo ambicije, da bi področje delovanja centra v prihodnosti razširili na fotografijo in avdio tehnologijo. Center bo ustvaril takojšnjo potrebo po zaposlovanju novih tehnoloških talentov v regiji, vodil pa ga bo nekdanji nagrajeni vodja oddelka iz podjetja Valona Labs Ari Heikkinen.

Juho Sarvikas, glavni produktni direktor HMD Global, je povedal:
»Kot podjetje, ki meni, da bi moral biti vsak telefon zgrajen na temeljih varnosti in zanesljivosti, s ponosom objavljamo nakup Valone Labs - znanega in zanesljivega podjetja za mobilno programsko opremo.

Telefoni Nokia so po vsem svetu znani po uporabnih novostih, naša čista, varna in najnovejša AndroidTM obljuba pa ljudem zagotavlja pametni telefon, ki se s časom še izboljšuje. To je eden od razlogov, zakaj ohranjamo svoj vodilni položaj pri hitrih OS posodobitvah. Glede na raziskave Counterpoint1 smo pravzaprav najhitrejša blagovna znamka, ki pokriva 94 % svojega portfelja. Z nakupom Valona Labs bomo v močnejšem položaju kot kdajkoli prej. Izpolnili bomo obljubo in še dodatno zgradili zaupanje pri svojih strankah, kar je ena od naših temeljnih vrednot. Ponosni smo na svoje finske korenine in vrhunski nordijski dizajn, zato smo veseli, da smo ta center odličnosti pripeljali v Tampere. Z združitvijo bomo postavili temelje raziskovalnega in razvojnega centra, ki bo preoblikoval naše poslovanje in izdelke, ki jih ponujamo.«

Novoimenovani višji direktor za varnost in poslovne rešitve v HMD Global Ari Heikkinen dodaja:
»S HMD Globalom že dolgo tesno sodelujemo in danes sem navdušen nad predstavitvijo našega partnerstva. S tem novim Centrom odličnosti kujemo železo, ki je še vroče. Med svetovno pandemijo naraščajo incidenti v zvezi s kibernetsko varnostjo, kar pomeni, da je to odličen trenutek za povečanje mobilnih varnostnih prizadevanj.

Tampere je znan kot destinacija za tehnološki razvoj, zlasti v zvezi z mobilnimi inovacijami. Veselimo se, da bomo lahko izkoristili regijsko strokovno znanje in raziskali različne priložnosti za sodelovanje z različnimi podjetji na tem področju, pa tudi s tehnološkim oddelkom Univerze v Tampereju. Medtem ko se širimo, potrebujemo nov talent, ki se nam bo pridružil, in navdušen sem nad številnimi priložnostmi, ki jih bomo v prihodnosti omogočili na Finskem.«

Harry Ojala, direktor za naložbe in globalno poslovanje v podjetju Business Tampere, dodaja:
»Kot neodvisno finsko podjetje in edina največja evropska blagovna znamka pametnih telefonov smo veseli, da lahko pozdravimo HMD Global in njihov novi Center odličnosti v Tampereju. Tampere se je že izkazal kot mesto novih idej in inovativnega razmišljanja. Veselim se, da bo v tem okolju uspel novi center.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki