marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

HMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro


14.05.2021
Objavil: Dare Gliha

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

Storitev HMD Enable Pro je lansiralo zaupanja vredno finsko podjetje z namenom zadovoljenja povpraševanja na hitro razvijajočem se trgu EMM. Storitev je namenjena predvsem tistim, ki potrebujejo pametne telefone, rešitev EMM in povezljivost pri enem ponudniku. Nova storitev omogoča organizacijam upravljanje številnih mobilnih naprav AndroidTM s potrebnimi aplikacijami, nastavitev varnostnih pravil ter opredeljevanje dovoljenih in nedovoljenih aplikacij.

Andrej Sonkin, generalni direktor, Enterprise, HMD Global:
»Danes približno 15–20 % poslovnih naprav upravljamo z EMM, povpraševanje po zanesljivih rešitvah pa se ves čas povečuje. Seveda je to posledica digitalizacije, uporabe komercialnih pripravljenih naprav v IoT, predpisov o varstvu osebnih podatkov in splošnih potreb po IT-varnosti. Menimo, da je napočil čas za postopno spremembo pri usvojitvi EMM. To bo zelo koristno za ponudnike IoT rešitev, uporabnike in podjetja, ki jim bo zagotovo všeč enostavna storitev HMD Enable Pro, ne glede na velikost njihovega podjetja ali bazo strank. Z uvedbo sistema HMD Enable Pro se odzivamo na potrebe podjetij, ki želijo imeti celovito rešitev, vključno z napravami Nokia, EMM in storitvijo podatkovnega gostovanja, in sicer vse pri enem zaupanja vrednem ponudniku.«

Temelji na enostavnosti

HMD Enable Pro temelji na najnovejših zmogljivostih Android Enterprise, je pripravljena na prihodnost in tako jo bodo podjetja lahko uporabljala dlje. Pri razvoju EMM rešitve so poudarek namenili intuitivnosti in enostavnosti za uporabo, tako jo lahko uporabljajo vsi, čeprav nimajo predhodnih izkušenj z upravljanjem naprav. Konzola za upravljanje storitve HMD Enable Pro se lahko uporablja v brskalnikih, kot so Chrome, Firefox in Safari, prav tako uporabnika s preprostimi koraki vodi skozi nastavljena pravila. Prijavo v napravo olajšajo QR-koda in načini vpisa brez dotika. Na voljo je funkcija 'Naprave', ki pomaga podjetjem pri sledenju njihove flote mobilnih naprav ter ponuja podroben pregled vsake registrirane prenosne enote in njeno trenutno stanje. Poleg tega funkcija 'Domov' deluje kot osrednja nadzorna plošča in zagotavlja pregled flote mobilnih naprav znotraj organizacije.

Poleg HMD Enable Pro celovita rešitev za podjetja zdaj vključuje tudi pametne telefone Nokia in dodatke, storitev življenjskega cikla pametnih telefonov Nokia, HMD storitev podatkovnega gostovanja in rešitve HMD EMM. Tako podjetjem ponujajo možnost, da izberejo rešitev EMM, povezljivost in strojno opremo pri enem prodajalcu ter si tako poenostavijo izbiro in zagotovijo učinkovito podporo.

Zaupanja vredne storitve

HMD Enable Pro je razvit v lastnem centru za razvoj programske opreme podjetja HMD Global v Tampereju na Finskem, deluje pa v Googlovem oblaku v Hamini na Finskem. To zagotavlja, da so vsi podatki shranjeni v skladu s predpisi EU GDPR, zagotavlja tudi najvišji standard zasebnosti in varstvo podatkov strank.

Vsa dostava aplikacij poteka varno iz trgovine Managed Google Play. Do nje lahko uporabniki dostopajo v javnih in zasebnih aplikacijah prek iFrama neposredno iz čarovnika za ustvarjanje pravilnika in iz funkcije 'Aplikacije'.

Za večjo brezskrbnost lahko stranke s sistemom Android SafetyNet hitro pregledajo naprave s potencialno ogroženo varnostjo. Še več, vse to je seveda dopolnjeno z obljubo Androida Nokia telefonov, ki zagotavlja posodobitev naprav z najnovejšimi varnostnimi posodobitvami. Uporabniki lahko storitev HMD Enable Pro uporabljajo še dlje, in sicer s četrtim letom dodatnih trimesečnih varnostnih posodobitev, ki so standardno na voljo kot VAS za izbrane naprave.

Fleksibilne storitve, narejene po meri uporabnikov

Odvisno od potreb podjetja je naprave možno razporediti v različne načine, ki ustrezajo njihovim funkcijam - namenske naprave (kiosk), popolnoma upravljani in delovni profil (v lasti podjetja ali osebne naprave zaposlenih). To podjetjem omogoča, da izberejo prilagojeno rešitev za vse potrebe EMM v svoji Android napravi.

Aplikacija Nokia Phone OEM Config, ki jo je mogoče naložiti, omogoča izvajanje dodatnih nastavitev upravljanja, ki so značilne za naprave Nokia, na primer nastavitve zaslona in lokacije. Nova aplikacija OEM Config v kombinaciji z API-jem Enterprise, v pametne telefone Nokia je uveden že od Nokia 2.4, omogoča večji nadzor nad posodobitvami programske opreme Android. To je kot nalašč za podjetja, ki si želijo več časa za testiranje nove programske opreme in ki želijo natančneje nadzorovati različice OS svoje flote naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki