marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEmbalažo Samsungovih naprav lahko preoblikujete v različne izdelke
23.06.2021

Ste vedeli, da se samo 17 % od letno zavrženih 50 milijonov ton elektronskih naprav reciklira? Preostalih 83 % ostane na odlagališčih ali, še huje, v morjih in oceanih. Napovedi so, da bo letna količina odvrženih elektronskih naprav do leta 2030 dosegla kar 74 milijonov na leto, kar je prisililo svetovne proizvajalce, da spremenijo proizvodne procese in zmanjšajo škodljive odpadke.

slikaHMD Global sodeluje z Nokio in CGI ter krepi zavezanost podjetniškemu trgu IoT
21.06.2021

HMD Global je predstavil dve strateški sodelovanji, ki bosta podkrepili rast in razvoj poslovne ponudbe interneta stvari, ki jo ponujajo podjetjem po vsem svetu. HMD Global bo sodeloval s priznanim finskim telekomunikacijskim infrastrukturnim podjetjem Nokia in globalnim svetovalnim podjetjem za informacijsko tehnologijo CGI.

slikaAndroid 12 beta je največkrat prenesena preizkusna različica v zgodovini
18.06.2021

Android 12 beta je "daleč najbolj prenesena / nameščena preizkusna različica doslej", je povedal Dave Burke, podpredsednik inženiringa za Android. Na žalost pa ob tem ni podal nobenih konkretnih številk, da bi jih lahko primerjali s prejšnjimi preizkusnimi različicami.

slikaNovi iPad mini bo pomanjšana različica iPada Air
16.06.2021

iPad mini je danes videti zastarel v primerjavi z najnovejšimi iPadi Air in iPadi Pro in tega se pri Applu dodobra zavedajo. Že neštetokrat smo slišali, da je na vrsti prenova najmanjšega tabličnega računalnika, sedaj pa novo poročilo poleg govoric pokaže tudi, kako bo izgledal novi iPad Mini.

slikaKitajske trgovine z aplikacijami odstranjujejo aplikacije za navidezne tipkovnice
14.06.2021

Kitajska si prizadeva za uveljavitev omejitve, katere vrste podatkov o uporabnikih lahko zbirajo mobilne aplikacije, posledično pa je to vplivalo že na več aplikacij. Po poročanju Reutersa sta Sogou in Iflytek virtualne tipkovnice že odstranila iz trgovin, kot sta Huawei AppGallery in App Store.

članki

HMD Global je lansiral storitev EMM, HMD Enable Pro


14.05.2021
Objavil: Dare Gliha

HMD Global je predstavil rešitev Enterprise Mobility Management (EMM) za IoT in poslovno uporabo HMD Enable Pro. Ta poteza dodatno povečuje raznovrstnost ponudbe storitev podjetja in v kombinaciji s pametnimi telefoni Nokia ter storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect Pro ponuja vse na enem mestu za vse, ki iščejo prilagodljivo celovito rešitev na področju mobilnosti.

Storitev HMD Enable Pro je lansiralo zaupanja vredno finsko podjetje z namenom zadovoljenja povpraševanja na hitro razvijajočem se trgu EMM. Storitev je namenjena predvsem tistim, ki potrebujejo pametne telefone, rešitev EMM in povezljivost pri enem ponudniku. Nova storitev omogoča organizacijam upravljanje številnih mobilnih naprav AndroidTM s potrebnimi aplikacijami, nastavitev varnostnih pravil ter opredeljevanje dovoljenih in nedovoljenih aplikacij.

Andrej Sonkin, generalni direktor, Enterprise, HMD Global:
»Danes približno 15–20 % poslovnih naprav upravljamo z EMM, povpraševanje po zanesljivih rešitvah pa se ves čas povečuje. Seveda je to posledica digitalizacije, uporabe komercialnih pripravljenih naprav v IoT, predpisov o varstvu osebnih podatkov in splošnih potreb po IT-varnosti. Menimo, da je napočil čas za postopno spremembo pri usvojitvi EMM. To bo zelo koristno za ponudnike IoT rešitev, uporabnike in podjetja, ki jim bo zagotovo všeč enostavna storitev HMD Enable Pro, ne glede na velikost njihovega podjetja ali bazo strank. Z uvedbo sistema HMD Enable Pro se odzivamo na potrebe podjetij, ki želijo imeti celovito rešitev, vključno z napravami Nokia, EMM in storitvijo podatkovnega gostovanja, in sicer vse pri enem zaupanja vrednem ponudniku.«

Temelji na enostavnosti

HMD Enable Pro temelji na najnovejših zmogljivostih Android Enterprise, je pripravljena na prihodnost in tako jo bodo podjetja lahko uporabljala dlje. Pri razvoju EMM rešitve so poudarek namenili intuitivnosti in enostavnosti za uporabo, tako jo lahko uporabljajo vsi, čeprav nimajo predhodnih izkušenj z upravljanjem naprav. Konzola za upravljanje storitve HMD Enable Pro se lahko uporablja v brskalnikih, kot so Chrome, Firefox in Safari, prav tako uporabnika s preprostimi koraki vodi skozi nastavljena pravila. Prijavo v napravo olajšajo QR-koda in načini vpisa brez dotika. Na voljo je funkcija 'Naprave', ki pomaga podjetjem pri sledenju njihove flote mobilnih naprav ter ponuja podroben pregled vsake registrirane prenosne enote in njeno trenutno stanje. Poleg tega funkcija 'Domov' deluje kot osrednja nadzorna plošča in zagotavlja pregled flote mobilnih naprav znotraj organizacije.

Poleg HMD Enable Pro celovita rešitev za podjetja zdaj vključuje tudi pametne telefone Nokia in dodatke, storitev življenjskega cikla pametnih telefonov Nokia, HMD storitev podatkovnega gostovanja in rešitve HMD EMM. Tako podjetjem ponujajo možnost, da izberejo rešitev EMM, povezljivost in strojno opremo pri enem prodajalcu ter si tako poenostavijo izbiro in zagotovijo učinkovito podporo.

Zaupanja vredne storitve

HMD Enable Pro je razvit v lastnem centru za razvoj programske opreme podjetja HMD Global v Tampereju na Finskem, deluje pa v Googlovem oblaku v Hamini na Finskem. To zagotavlja, da so vsi podatki shranjeni v skladu s predpisi EU GDPR, zagotavlja tudi najvišji standard zasebnosti in varstvo podatkov strank.

Vsa dostava aplikacij poteka varno iz trgovine Managed Google Play. Do nje lahko uporabniki dostopajo v javnih in zasebnih aplikacijah prek iFrama neposredno iz čarovnika za ustvarjanje pravilnika in iz funkcije 'Aplikacije'.

Za večjo brezskrbnost lahko stranke s sistemom Android SafetyNet hitro pregledajo naprave s potencialno ogroženo varnostjo. Še več, vse to je seveda dopolnjeno z obljubo Androida Nokia telefonov, ki zagotavlja posodobitev naprav z najnovejšimi varnostnimi posodobitvami. Uporabniki lahko storitev HMD Enable Pro uporabljajo še dlje, in sicer s četrtim letom dodatnih trimesečnih varnostnih posodobitev, ki so standardno na voljo kot VAS za izbrane naprave.

Fleksibilne storitve, narejene po meri uporabnikov

Odvisno od potreb podjetja je naprave možno razporediti v različne načine, ki ustrezajo njihovim funkcijam - namenske naprave (kiosk), popolnoma upravljani in delovni profil (v lasti podjetja ali osebne naprave zaposlenih). To podjetjem omogoča, da izberejo prilagojeno rešitev za vse potrebe EMM v svoji Android napravi.

Aplikacija Nokia Phone OEM Config, ki jo je mogoče naložiti, omogoča izvajanje dodatnih nastavitev upravljanja, ki so značilne za naprave Nokia, na primer nastavitve zaslona in lokacije. Nova aplikacija OEM Config v kombinaciji z API-jem Enterprise, v pametne telefone Nokia je uveden že od Nokia 2.4, omogoča večji nadzor nad posodobitvami programske opreme Android. To je kot nalašč za podjetja, ki si želijo več časa za testiranje nove programske opreme in ki želijo natančneje nadzorovati različice OS svoje flote naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki