marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDistribucija aplikacij v AppGallery se je v zadnjem letu skoraj podvojila
05.03.2021

Trgovino z aplikacijami Huawei AppGallery je v zadnjem letu zaznamovalo več mejnikov. Distribucija aplikacij se je v tem času skoraj podvojila, prav tako pa je trgovina zabeležlia 33-odstotno rast mesečno aktivnih uporabnikov. Teh je zdaj skupaj že 530 milijonov, od tega v Evropi že 42 milijonov.

slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

članki

HMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative


14.08.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

Alain Lejeune, globalni vodja operative v podjetju HMD, pravi:

»Veseli me, da lahko sprejmem ta novi izziv v podjetju HMD Global, domu telefonov Nokia. V telekomunikacijski industriji delam že 25 let in v tem času sem bil priča velikim premikom v načinu delovanja podjetij v svetovnem merilu. Potreba po hitrem prilagajanju in napredku še nikoli ni bila tako izjemno pomembna, saj se podjetja prilagajajo novim razmeram, ki jih je prinesla epidemija. Zanesljiva operativa ima ključno vlogo pri ohranjanju ravnovesja spretnih in agilnih podjetij, kot je HMD Global, in veselim se, da bom podjetju pomagal ohranjati zagon in usmerjati tako trenutne spremembe kot tiste, ki še prihajajo. Telefoni Nokia imajo zvesto in hitro rastočo bazo oboževalcev. Navdušen sem, da bom podjetju pomagal še naprej zagotavljati izjemno kakovostne in cenovno ugodne inovacije, ki jih ljudje poznajo in jih imajo radi.«

Florian Seiche, izvršni direktor pri podjetju HMD Global, pravi:

»Z veseljem sporočam, da se je Alain Lejeune pridružil naši ekipi kot globalni vodja operative. Alain ima bogate izkušnje s poglobljenim razumevanjem telekomunikacijske industrije. Njegovo pestro in edinstveno strokovno znanje, ki vključuje tako operativno odličnost kot tudi spodbujanje ustvarjalnosti na področju raziskav in razvoja, je eno od razlogov, zaradi katerega smo prepričani, da bo imel izjemen vpliv na naši skupni poti.

Alain bo imel ključno vlogo pri preoblikovanju našega poslovanja in pri širitvi naših izdelkov ter storitev. Njegovo imenovanje bo še dodatno okrepilo našo vodstveno ekipo. Veselim se, da bomo pod Alainovim vodstvom svoje poslovanje še dodatno okrepili.«

Preden se je Alain zaposlil v podjetju OneWeb, je delal v TCL Group – pridružil se jim je ob prevzemu Alcatelovega oddelka za mobilne naprave. To je bil eden izmed prvih mednarodnih prevzemov kitajskega podjetja v tem sektorju. Uspešno je vodil integracijo ter raziskave in razvoj podjetja ter sodeloval pri ustvarjanju izdelkov. Alain je bil odgovoren tudi za upravljanje prevzema globalnih licenčnih pravic kanadske družbe BlackBerry Limited, ko jih je prevzelo podjetje TLC. Po uspešnem prevzemu je postal predsednik poslovnega oddelka BlackBerry Mobile, ki so ga ustvarili znotraj TCL. Pametne telefone BlackBerry je na svetovne trge ponovno lansiral kot vrhunsko profesionalno blagovno znamko.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki