marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

HMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative


14.08.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

Alain Lejeune, globalni vodja operative v podjetju HMD, pravi:

»Veseli me, da lahko sprejmem ta novi izziv v podjetju HMD Global, domu telefonov Nokia. V telekomunikacijski industriji delam že 25 let in v tem času sem bil priča velikim premikom v načinu delovanja podjetij v svetovnem merilu. Potreba po hitrem prilagajanju in napredku še nikoli ni bila tako izjemno pomembna, saj se podjetja prilagajajo novim razmeram, ki jih je prinesla epidemija. Zanesljiva operativa ima ključno vlogo pri ohranjanju ravnovesja spretnih in agilnih podjetij, kot je HMD Global, in veselim se, da bom podjetju pomagal ohranjati zagon in usmerjati tako trenutne spremembe kot tiste, ki še prihajajo. Telefoni Nokia imajo zvesto in hitro rastočo bazo oboževalcev. Navdušen sem, da bom podjetju pomagal še naprej zagotavljati izjemno kakovostne in cenovno ugodne inovacije, ki jih ljudje poznajo in jih imajo radi.«

Florian Seiche, izvršni direktor pri podjetju HMD Global, pravi:

»Z veseljem sporočam, da se je Alain Lejeune pridružil naši ekipi kot globalni vodja operative. Alain ima bogate izkušnje s poglobljenim razumevanjem telekomunikacijske industrije. Njegovo pestro in edinstveno strokovno znanje, ki vključuje tako operativno odličnost kot tudi spodbujanje ustvarjalnosti na področju raziskav in razvoja, je eno od razlogov, zaradi katerega smo prepričani, da bo imel izjemen vpliv na naši skupni poti.

Alain bo imel ključno vlogo pri preoblikovanju našega poslovanja in pri širitvi naših izdelkov ter storitev. Njegovo imenovanje bo še dodatno okrepilo našo vodstveno ekipo. Veselim se, da bomo pod Alainovim vodstvom svoje poslovanje še dodatno okrepili.«

Preden se je Alain zaposlil v podjetju OneWeb, je delal v TCL Group – pridružil se jim je ob prevzemu Alcatelovega oddelka za mobilne naprave. To je bil eden izmed prvih mednarodnih prevzemov kitajskega podjetja v tem sektorju. Uspešno je vodil integracijo ter raziskave in razvoj podjetja ter sodeloval pri ustvarjanju izdelkov. Alain je bil odgovoren tudi za upravljanje prevzema globalnih licenčnih pravic kanadske družbe BlackBerry Limited, ko jih je prevzelo podjetje TLC. Po uspešnem prevzemu je postal predsednik poslovnega oddelka BlackBerry Mobile, ki so ga ustvarili znotraj TCL. Pametne telefone BlackBerry je na svetovne trge ponovno lansiral kot vrhunsko profesionalno blagovno znamko.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki