marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

slikaHuawei pričakuje manj naročil za serijo Mate 40
09.09.2020

Huawei bo serijo Mate 40 predvidoma predstavil v prihajajočih tednih, če se bodo pri podjetju držali časovnice iz preteklih let. Še pred predstavitvijo pa iz Tajvana že prihajajo napovedi, da so pri podjetju naročili 30 odstotkov manj komponent, kar nakazuje na upad zanimanja s strani potrošnikov.

članki

HMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative


14.08.2020
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

Alain Lejeune, globalni vodja operative v podjetju HMD, pravi:

»Veseli me, da lahko sprejmem ta novi izziv v podjetju HMD Global, domu telefonov Nokia. V telekomunikacijski industriji delam že 25 let in v tem času sem bil priča velikim premikom v načinu delovanja podjetij v svetovnem merilu. Potreba po hitrem prilagajanju in napredku še nikoli ni bila tako izjemno pomembna, saj se podjetja prilagajajo novim razmeram, ki jih je prinesla epidemija. Zanesljiva operativa ima ključno vlogo pri ohranjanju ravnovesja spretnih in agilnih podjetij, kot je HMD Global, in veselim se, da bom podjetju pomagal ohranjati zagon in usmerjati tako trenutne spremembe kot tiste, ki še prihajajo. Telefoni Nokia imajo zvesto in hitro rastočo bazo oboževalcev. Navdušen sem, da bom podjetju pomagal še naprej zagotavljati izjemno kakovostne in cenovno ugodne inovacije, ki jih ljudje poznajo in jih imajo radi.«

Florian Seiche, izvršni direktor pri podjetju HMD Global, pravi:

»Z veseljem sporočam, da se je Alain Lejeune pridružil naši ekipi kot globalni vodja operative. Alain ima bogate izkušnje s poglobljenim razumevanjem telekomunikacijske industrije. Njegovo pestro in edinstveno strokovno znanje, ki vključuje tako operativno odličnost kot tudi spodbujanje ustvarjalnosti na področju raziskav in razvoja, je eno od razlogov, zaradi katerega smo prepričani, da bo imel izjemen vpliv na naši skupni poti.

Alain bo imel ključno vlogo pri preoblikovanju našega poslovanja in pri širitvi naših izdelkov ter storitev. Njegovo imenovanje bo še dodatno okrepilo našo vodstveno ekipo. Veselim se, da bomo pod Alainovim vodstvom svoje poslovanje še dodatno okrepili.«

Preden se je Alain zaposlil v podjetju OneWeb, je delal v TCL Group – pridružil se jim je ob prevzemu Alcatelovega oddelka za mobilne naprave. To je bil eden izmed prvih mednarodnih prevzemov kitajskega podjetja v tem sektorju. Uspešno je vodil integracijo ter raziskave in razvoj podjetja ter sodeloval pri ustvarjanju izdelkov. Alain je bil odgovoren tudi za upravljanje prevzema globalnih licenčnih pravic kanadske družbe BlackBerry Limited, ko jih je prevzelo podjetje TLC. Po uspešnem prevzemu je postal predsednik poslovnega oddelka BlackBerry Mobile, ki so ga ustvarili znotraj TCL. Pametne telefone BlackBerry je na svetovne trge ponovno lansiral kot vrhunsko profesionalno blagovno znamko.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki