marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Japonski Hitachi W51H z zaslonom visoke resolucije


31.01.2007
Objavil: Nataša Gliha

Z velikostjo zaslona 2.9", Hitachi W51H ponuja širok zaslon VGA LCD z 480x800 slikovnimi točkami.

S tako visoko resolucijo lahko zaslon mobilnika Hitachi W51H vrtimo in uporabimo kot mobilno televizijo. Uporabili so lastno razvito LCD tehnologijo imenovano IPS namesto splošno poznanih TFT zaslonov. Razlika med njima je v tem, da z IPS ˝horizontalna električna polja povzročijo tekoče kristalne molekule, ki krožijo v ravnini vzporedno z TFT podlago.˝ Karkoli to pomeni, rezultat tega je širši vidni kot, boljši prikaz barv in hitrejši čas odzivnosti.

Kot dodatek ima mobilnik vgrajen varnostni senzor za prepoznavanje prstnih odtisov, pregledovalnik dokumentov in kamero z ločljivostjo dveh megapikslov. Varnost na podlagi odčitavanja prstnih odtisov lahko uporabimo za zaklep individualnih dokumentov namesto mobilnika. Velikost mobilnika 50x106x22 mm sicer ni majhna, prenašati pa moramo tudi težo 142 g da lahko uživamo v širokokotnem zaslonu. Dobra novica je, da je vzdržljivost baterije precej dobra. Omogoča do štiri ure pogovora in do 280 ur v stanju pripravljenosti.

Tudi debelina 22 mm nam nudi dodatno ugodnost, saj nudi ogromno dodatnih tipk na stranskem robu.

Slike povzete po strani slashphone.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki