marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Vsi na Hevreki!06


25.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj je svoja vrata odprla letošnja Hevreka!06, osrednji slovenski dogodek inovativnosti, znanosti in podjetništva. Prireditev se odvija v Cankarjevem domu, trajala pa bo do jutri, 26. oktobra 2006. Na Hevreki!06 lahko srečate raziskovalce, inovatorje, akademike, podjetnike, gospodarstvenike, predstavnike države in splošne javnosti.

Hevreka!06 se je pričela z otvoritvenim nagovorom predsednika programskega odbora prof. dr. Janeza Bešterja in generalnega direktorja Direktorata za podjetništvo in konkurenčnost na Ministrstvu za gospodarstvo dr. Andreja Kitanovskega ob 10. uri na odprtem odru Hevreka!Telecentra.

Med najzanimivejšimi predavanji prvega dne so bila zagotovo predavanje priznanega angleškega strokovnjaka dr. Alexa Smeetsa o organiziranju inovativnega okolja in uglednega nemškega strokovnjaka dr. Christopha Horna o podjetniški miselnosti in delovanju. Poslovne uspehe in vlogo države bosta predstavila Japec Jakopin iz uspešnega inovativnega podjetja Seaway group in dr. Andrej Kitanovski.

Včeraj ob 16. uri je bila svečana otvoritev Hevreke!06 s častno govornico državno sekretarko mag. Andrijano Starina Kosem in podelitvijo nagrad prvim petim na izboru Slovenskega foruma inovacij.
Javne predstavitve invencij, inovacij, izumov in novih tehnoloških rešitev bodo popestrile dogajanje na odprtem odru Hevreka!Telecentra. Obiskovalci pa si lahko 50 najboljših, ki so bile izbrane na Slovenskem forumu inovacij, katerega naročnik je Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije, vse tri dni ogledujejo v Galeriji inovacij.

Danes, drugi dan prireditve, ki bo obarvana z infomacijsko komunikacijskimi tehnologijami in družbo znanja, se je Hevreka!06 pričela z nagovorom ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo prof. dr. Jureta Zupana. Ključne teze njegovega govora bodo pomen e-vključenosti za razvoj in raziskave, za razvoj sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij in za ustvarjanje novih delovnih mest. K temu bodo prispevala predavanja o Nacionalni strategiji e-izobraževanja, o varnem domu, o inteligentnem domu in informacijski varnosti.
Organizatorji Hevreke!06 želijo obiskovalce aktivno vključiti v dejavnosti festivala, čemur so namenjene moderirane razprave o družbi znanja in posledicah na študente ter o vplivu informacijsko komunikacijskih tehnologij v prihodnosti, ki jih pripravlja Tehnološka mreža ICT.

Tretji dan Hevreke bo v okviru Slovenskem forumu raziskav, direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost dr. Franci Demšar, svečano razglasil 17 najboljših raziskovalnih skupin za leto 2005.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki