marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

HarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov


10.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

V začetku junija je ta operacijski sistem uporabljalo 10 milijonov uporabnikov, konec avgusta 70 milijonov, nekaj dni kasneje pa se je številka povečala še 20 milijonov uporabnikov, kar skupaj nanese 90 milijonov. Te številke sicer ne pomenijo samih uporabnikov, pač pa število naprav, kjer je novi OS nameščen.

Kako je Huawei v manj kot enem tednu dodal 20 milijonov naprav? Točnega podatka pri Huawei niso razkrili, predvideva pa se, da gre za nadgradnje starejših naprav. Operacijski sistem je bil v začetku avgusta podprt oz. pripravljen za 65 napravah Huawei in Honor, ta številka pa je konec meseca dosegla »skoraj 100«, trenutno pa lahko OS nadgradijo uporabniki približno 56 naprav.

Po besedah Richarda Yu, izvršnega direktorja Huaweijeve poslovne skupine za potrošnike, se vsako sekundo doda osem novih naprav s HarmonyOS 2.0. Ob tem tempu je prvotna številka 300 milijonov do konca leta vsekakor dosegljiva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki