marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

HarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov


10.09.2021
Objavil: Dare Gliha

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

V začetku junija je ta operacijski sistem uporabljalo 10 milijonov uporabnikov, konec avgusta 70 milijonov, nekaj dni kasneje pa se je številka povečala še 20 milijonov uporabnikov, kar skupaj nanese 90 milijonov. Te številke sicer ne pomenijo samih uporabnikov, pač pa število naprav, kjer je novi OS nameščen.

Kako je Huawei v manj kot enem tednu dodal 20 milijonov naprav? Točnega podatka pri Huawei niso razkrili, predvideva pa se, da gre za nadgradnje starejših naprav. Operacijski sistem je bil v začetku avgusta podprt oz. pripravljen za 65 napravah Huawei in Honor, ta številka pa je konec meseca dosegla »skoraj 100«, trenutno pa lahko OS nadgradijo uporabniki približno 56 naprav.

Po besedah Richarda Yu, izvršnega direktorja Huaweijeve poslovne skupine za potrošnike, se vsako sekundo doda osem novih naprav s HarmonyOS 2.0. Ob tem tempu je prvotna številka 300 milijonov do konca leta vsekakor dosegljiva.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki